Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 apr 2011 - Anul XVI, nr. 77 (4675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reformă în Sănătate

Bolnavii de la spitalul din Solca, externaţi forţat din cauză că unitatea se desfiinţează

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toţi cei 24 de pacienţi care se aflau internaţi la Spitalul de Boli Cronice Solca au fost externaţi forţat, ultimii cinci în cursul zilei de ieri, din cauză că unitatea se desfiinţează. Închiderea spitalului i-a afectat şi pe cei 70 de salariaţi, care-şi caută acum un loc de muncă la alte unităţi spitaliceşti din judeţ.

Spitalul de Boli Cronice de la Solca se închide întrucât Consiliul Local nu a aprobat reprofilarea acestuia în cămin de bătrâni, aşa cum a propus Ministerul Sănătăţii, pe motiv că nu are bani pentru cofinanţare, iar Casa de Asigurări de Sănătate nu mai dă, începând de ieri, nici un ban pentru funcţionare.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a informat ieri că, în viitor, bolnavii din zonă care vor avea nevoie de îngrijiri intraspitaliceşti vor fi preluaţi, în funcţie de diagnostice, de celelalte unităţi spitaliceşti din judeţ, îndeosebi de Spitalul  Rădăuţi.

 

70 de salariaţi, în căutarea unui loc de muncă

În ceea ce priveşte salariaţii, aceştia vor fi repartizaţi în celelalte spitale, potrivit opţiunii personale, iar până acum 43 din cei 70 de salariaţi au cerut Direcţiei de Sănătate Publică să-i redistribuie.

În momentul de faţă, în spitalele din judeţ şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă sunt vacante 66 posturi de medici, 6,5 de farmacişti, patru posturi de biologi, biochimişti, chimişti şi fizicieni, 13 posturi de logopezi, sociologi, asistenţi sociali şi kinetoterapeuţi, 294,5 posturi pentru asistenţi, 100 pentru infirmiere, 150 pentru îngrijitoare şi şapte pentru şoferi sanitari. Deşi locurile de muncă sunt multe, în afară de Spitalul Gura Humorului, care a anunţat că este de acord să angajeze un asistent la Neonatologie, şi Spitalul Rădăuţi, care a informat că este dispus să primească un medic pneumolog, celelalte spitale şi-au manifestat dezinteresul pentru preluarea personalului de la Spitalul de Boli Cronice Solca. Şi asta, de teama de a nu depăşi70% din cheltuielile cu personalul, procent impus de Ministerul Sănătăţii.

 

Bugetul unităţilor sanitare care vor prelua din personalul de la Solca va fi suplimentat

Un anunţ făcut ieri de Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care au promis suplimentarea de fonduri pentru spitalele care vor prelua angajaţi din unităţile medicale desfiinţate, ar putea rezolva favorabil situaţia personalului de la Solca.      

„Bugetul spitalelor şi serviciilor de ambulanţă care angajează personal redistribuit din cele 67 de unităţi sanitare din ţară propuse pentru reprofilare va fi suplimentat, dacă acestea, în urma preluării personalului, nu s-ar mai încadra în prevederea legală de 70% cheltuieli de personal. Am discutat deja cu preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate în acest sens”, a declarat ieri ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, într-o videoconferinţă cu autorităţile locale sanitare şi de urgenţă din teritoriu.

El a adăugat că a modificat legislaţia astfel încât cererile personalului care se redistribuie pot fi depuse direct la sediile direcţiilor de sănătate publică, fără a se mai face liste la nivelul spitalelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolnavii de la spitalul din Solca, externaţi forţat din cauză că unitatea se desfiinţează.
 Vizualizări articol: 911 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Bolnavii de la spitalul din Solca, externaţi forţat din cauză că unitatea se desfiinţează5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ,,succese in reforma sanitara" trimis de
( 2 apr 2011, 14:01:48
In sfirsit telul pd-l ingailor ,al tradatorilor si al incompetentilor da reazultate. In sfirsit se reuseste realizarea de disponibilizari din sanatate ,,-cita grija "din partea domnului ministru al sanatatii pt. personalul disponibilizat -a modificat si legislatia pt. a umili si injosi personalul.Acestia daca vor dori sa mai mai lucreze va trebui sa le ,,pupe picioarele" si celor de la DSP si celor din spitalele la care ar fi trebuit sa fie transferarti.
In tradevar domnule ministru ati modificat legislatia prin incalcarea unor drepturi constitutionale cum este dreptul la demnitate,dreptul la viata si sanatate, dreptul la munca ,dreptul la libera exprimare.
Chiar sint si eu curios in afara de acel doctor care va fi preluat de spitalul Radauti citi altii din acel personal va fi preluat de alte unitati sanitare si cu ce pret.
1.1  RE: ,,succese in reforma sanitara" trimis de
( 2 apr 2011, 17:41:12
Am si eu o intrebare , pentru ministru Czeke . Daca toate spitalele au trecut la primarii DSP cu ce se mai ocupa ? cei trei directori , cei 135 de salariati si 7 soferi , mai multi decit orice spital din SV ?Apropo nici macar legea nu o respecta , declaratiile de avere sunt din 2009 (se actualizeaza minim la 12 luni , legea 115/96) .Nici macar salariile nete nu sunt trecute . Asata inseama cheltuirea banului public in Romania
2.   Nu va mirati si intristati trimis de
( 2 apr 2011, 15:46:20
Nu va mirati si va intristati fiindca nu este nici o reforma in domeniul sanatatii.Politica sanatatii populatiei Romaniei se face la Budapesta.In rest nu e nevoie de nici un comentariu.Punct.
3.   Comentariu trimis de
( 2 apr 2011, 17:48:34
Punem pariu ca la Solca primarul nu pdl-ist ? am cautat pe wikipedia si am gasit ca e PSD "Valeruț Țăranu-Hofnăr (PSD, ales 2008)" . Explicabil . totusi nu inteleg planul maret al iubitului tov fluturica de a desfiinta spitalele mici si care inghit bani pentru ascesorul Spitalului clinic stomatologic judetean Suceava . Eu a propune lui Raed Arafat sa dubleze , nu mai bine sa tripleze nr de ambulante si paramedici si sa desfiinteze si spitalul jud suceava si sa mergem atuncu cind ne inbolnavim la Iasi , Cluj Tg Mures si Bucuresti
3.1  RE: Comentariu trimis de
( 2 apr 2011, 21:09:16
Nu te agita cu spitalul clinic. Este o alta minciuna ... S-a publicat hotararea de guvern. Spitalul Suceava va fi de categoria a III-a. In Moldova este un spital de categria 1 (Iasi) si unul de categoria a II-a (Galati - asta numai daca Galatiul poate fi considerat in Moldova). In mica ungarie sunt 7 spitale de categoriile 1 si 2, in moldova 2. Tare sau cum ? Sursa: H.G. 303/2011 publicata in Monitorul Oficial nr. 223 din 31 martie 2011.
4.   Spital clinic trimis de
( 3 apr 2011, 17:49:45
Si atunci, dl.Flutur cum s-a laudat ca face spital clinic daca stia ca vine din urma Hotararea de Guvern? Ori, doar, doar ne-o mai scoate ochii cu ceva...
5.   Ce ii mai place romanului... trimis de
( 3 apr 2011, 22:46:13
Ce ii mai place romanului sa se planga mai tot timpul si sa comenteze fara sa faca nimic. In strada e greu de iesit, ca e frig, trebuie sa merg la servici, da-i incolo pe aia care-si striga drepturile ca nu-s de-ai mei, nu e timp etc. Treziti-va odata pana nu ramanem si fara strazi si fara dreptul de a iesi. Sunt mai tari francezii, italienii si altii care ies si fac scandal mare pentru doar o "mica modificare" intr-o lege sau un drept??? Rusine natiei romane. Rusine ca ne lasam pacaliti si furati de PDL-isti fara sa ridicam un deget. Rusine!!! Stati in casa si plangeti pe la posturile de radio, in presa si la TV ca: "vai vai vai mi-a taiat salariul, ce ma fac". " vai vai ca am pensie mica", "vai vai ca nu mai am spital si loc de munca" , "vai vai..". Asa va trebuie. Incompetenti condusi de incompetenti!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei