Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 apr 2011 - Anul XVI, nr. 77 (4675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avarie de proporţii

Jumătate din suceveni nu au avut ieri apă caldă şi căldură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de suceveni nu au beneficiat ieri de apă caldă şi căldură, atât ziua, cât şi în timpul nopţii, din cauza unei avarii de proporţii la reţeaua de furnizare a energiei termice.

Mai exact, încă din timpul nopţii de joi spre vineri, dispecerii Termica au sesizat pierderi masive de apă fierbinte pe reţea.

“Pierderile înregistrate au fost cam de 200 de tone pe oră, ceea ce ne-a determinat ca în cursul nopţii să oprim furnizarea pe magistrala I de termoficare. Numai că, în urma verificărilor, nu a fost depistată nici o avarie, încât am repornit magistrala I şi am închis magistrala II, dar nici aşa nu am avut rezultate mai bune. De azi –noapte (n.r. în cursul nopţii de joi spre vineri) tot comutăm consumul când pe magistrala I când pe II, ca să nu fie necesară oprirea totală a centralei termice, dar situaţia cu care ne confruntăm e total neobişnuită. În 26 de ani de când sunt la Termica nu mi s-a întâmplat aşa ceva, să fie pierderi atât de mari, fără să fie vizibile undeva.

Atâta apă scursă trebuia să răbufnească undeva, să se reverse, dar nimic. Senzorii montaţi pe conductele noi, înlocuite la modernizare, nu indică absolut nici o avarie, dar chiar şi aşa, am luat oraşul la pas şi verificăm cu echipamentele de termo-viziune, să vedem unde ar fi problema”, a declarat directorul de termoficare, Neculai Frunzaru.

Opririle şi repornirile furnizării agentului termic pe cele două magistrale care alimentează cartierele Obcini, George Enescu, Zamca, Areni şi Centru au cauzat probleme în furnizarea serviciilor de termoficare în toate aceste zone, în sensul că unii locuitori nu au avut căldură în timpul nopţii, în vreme ce alţii nu au avut apă caldă ziua, sau nu au avut nici apă caldă şi nici căldură.

Grav este faptul că deşi atât în cursul nopţii, cât şi ieri, întreaga zi, echipele de termoficare au luat la pas oraşul, verificând conductă cu conductă, până ieri seară, în jurul orei 18.00, nu a fost găsită încă zona în care se înregistrau pierderile de agent termic.

Pentru a nu ţine populaţia prea mult timp fără apă caldă, ieri după-amiază a fost luată decizia de a fi reluată furnizarea agentului termic pe ambele magistrale, cu excepţia unor zone care au fost întrerupte pentru verificări.

“A fost reluată furnizarea apei calde şi căldurii pe ambele magistrale, cu excepţia zonelor care nu au fost încă verificate la pas. Mai avem oprite doar şapte puncte termice, patru în Obcini şi trei în George Enescu, iar în funcţie de cum terminăm verificările într-o zonă, dăm drumul şi la umplerea instalaţiilor. Mergem din aproape în aproape şi sperăm să dăm de urma avariei cât mai curând. Stăm şi o reparăm indiferent dacă e zi sau noapte”, a declarat aseară Neculai Frunzaru.

Aceasta este cea mai gravă avarie cu care s-a confruntat Termica în acest sezon rece, dar, din fericire, s-a produs într-o perioadă cu temperaturile exterioare ridicate, încât oamenii nu aveau cum să îngheţe de frig în propriile case.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jumătate din suceveni nu au avut ieri apă caldă şi căldură.
 Vizualizări articol: 1426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jumătate din suceveni nu au avut ieri apă caldă şi căldură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Solutia... trimis de
( 2 apr 2011, 14:01:52
Solutia este centrala de apartament.Atat timp cat la Termica avaria-i la ea acasa si te lasa cand ti-e lumea mai draga fara apa calda si caldura in 2011,cand revizia te lasa vara pe arsita cate-o luna fara apa de dus,ar trebui cautate solutii in subventionarea instalarii centralelor individuale...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei