Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mar 2011 - Anul XVI, nr. 75 (4673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie parţială

Vânt de libertate pentru poliţiştii de frontieră de la Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru o parte dintre poliţiştii de frontieră de la Siret arestaţi la începutul lunii februarie în dosarul privind acuzaţiile de corupţie încep să renască speranţele. Curtea de Apel Bucureşti a decis ieri că nu există motive de prelungire a mandatelor de arestare pentru 19 dintre persoanele aflate după gratii.

Chiar dacă soluţia nu este definitivă, iar procurorii structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie au atacat-o deja cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, vântul de libertate adie deja în celulele în care stau închişi cei 19.

Poliţiştii de frontieră în cazul cărora judecătorii au decis că pot fi cercetaţi în stare de libertate sunt: agent George Slevoacă (25 de ani), din comuna Cacica, agent George Bogdan Ungureanu (29 de ani), din Siret, agent principal Gheorghe Alin Pavlovici (32 de ani), din Siret, agent-şef Ilie Zahariuc (47 de ani), din Siret, agent-şef Ilie Cozmei (44 de ani), din Siret, agent Alina Olivia Mandiuc, (27 de ani), din Siret, agent-şef Florin Sticleţ (36 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent principal Cristian –Teodor Nicolovici (31 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent-şef Manuel –Eugen Costache (36 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent Traian Constantin Hai (35 de ani), din municipiul Suceava, agent-şef principal Luchian Alexandru Posmangiu (42 de ani), din municipiul Suceava, agent Gheorghe Neamţu (28 de ani), din municipiul Fălticeni, agent-şef Rodica Nichiforiuc (45 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent-şef principal Romis Vasile Luchean (32 de ani), din comuna Dorneşti, subinspector Bogdan Constantin Rurac (27 de ani), din municipiul Suceava, agent-şef principal Sorin Doru Strugar (42 de ani), din municipiul Suceava, agent-şef principal Viorel Ruşte (46 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent Elena Anca Agapi (27 de ani), din Siret, şi agent principal Adrian Iuga (41 de ani), din Baineţ-comuna Muşeniţa.

În cazul unui al 20-lea poliţist de frontieră, respectiv agentul-şef Mihai Doru Tocilă (43 de ani), din Siret, perioada de arest preventiv s-a încheiat în mod sigur. Procurorii DNA nu au mai cerut prelungirea cu încă 30 de zile a mandatului, astfel încât, duminică, acesta va veni acasă.

În libertate, de aproape o lună de zile, se află alţi trei poliţişti de frontieră. Ionel Marinel Gâză, de 40 de ani, din Plopeni, Iulian Radu, de 32 de ani, din Rădăuţi, şi Daniela Căpăţână, de 43 de ani, din Rădăuţi, se află deja la serviciu, fiind eliberaţi după o lună de arest preventiv.

 

Decizii contradictorii ale Curţii de Apel Bucureşti

Dacă în cazul poliţiştilor de frontieră menţionaţi mai sus propunerile de prelungire a mandatelor de arestare au fost respinse, pentru ceilalţi 36 de poliţişti de frontieră şi vameşi de la Siret situaţia stă altfel.

Un „lot” de 16 persoane a primit vestea că va rămâne după gratii pentru încă 30 de zile, în timp ce pentru alte 20 de persoane, printre care se află comisarul-şef Aurel Anea, fostul şef al Punctului de Trecere a Frontierei Siret, dar şi cei patru vameşi arestaţi, respectiv Sorin Constantin Şcladan, din comuna Vicovu de Jos, Nicu Cezar Schipor, din Siret, Lazăr Ungureanu, din municipiul Suceava, şi Simion Coroliuc, din Siret, magistraţii nu se pronunţaseră încă.

În cazul ambelor „loturi” există calea recursului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde se va lua o decizie finală.

 

Stau în arest de aproape două luni

La începutul lunii februarie a acestui an, la propunerea DNA au fost arestaţi 55 de poliţişti de frontieră şi patru vameşi de la PTF Siret. Toţi sunt acuzaţi că, în perioada septembrie 2010 - ianuarie 2011, au constituit un grup infracţional organizat care avea ca scop strângerea unor importante sume de bani, sub formă de mită, ca urmare a trecerii cu vederea, nedenunţării şi neconstatării unor infracţiuni sau contravenţii comise la trecerea frontierei de stat a României, fiind vorba în special de tolerarea traficului de ţigări.

Anchetatorii au precizat că în baza unei înţelegeri prealabile, au pretins, primit ori acceptat, direct sau indirect, în mod repetat, importante sume de bani şi bunuri de la persoane care au tranzitat frontiera. Sumele de bani erau luate pentru ca lucrătorii de poliţie să le permită mituitorilor introducerea în România a unor bunuri, în general ţigări din Ucraina peste limita legală admisă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vânt de libertate pentru poliţiştii de frontieră de la Siret.
 Vizualizări articol: 4387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Vânt de libertate pentru poliţiştii de frontieră de la Siret1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(31 mar 2011, 11:11:15
Gonflabila politică suceveană ne remite
Un wiki-anunţ important :
Pot lua cuvântul ( zilele astea) doar gurile aurite
Ale căror ,, body ’’ folosesc antiperspirant

Wikileak vă roagă , pe viitor
Să vă spovediţi ... în altă parte
În perioada asta cu degetul arătător
Spre biserică se trimit rapoarte

Dispecerul de la gaura de scurgere Wiki
Încearcă să fie serios , dar toţi râd
Lăsaţi bârfa ! puneţivă’n genunchi
Că Paştele vine în curând

Vântul de libertate e o iluzie
Dacă nu postiţi ... faceţi o beţie !
2.   Mdah trimis de
(31 mar 2011, 13:36:05
nu vad rostul sa tii atatea oamenii in arest..pt acestea trebuie mancare ...consumi curent.. apa ...nu mai bine ii retii cat ai nevoie ..si le ii judeci in stare de libertate .. dar ce sa faci asta e romania
3.   Mafia trimis de
(31 mar 2011, 15:29:18
scapa cine poate!!!!!asta e politica-au scapat aia cu avocati mai tari si nu aia cu belele mai mici.cunosc eu sigur vreo 2-3 din astia 19 care au bube-n cap f.mari,dar asta-i ROMANIA.astia au ciripit si au scapat.platesc pana la urma vreo 3-4 mai mici si neajutorati,pt.toti .mai lipseste sa-i dea drumul si lui ANEA pt.lipsa de probe si asta ar pune capac la tot.de fapt asta eram sigur ca se va intampla de la inceput,MAFIA merge mai departe.
4.   ??? trimis de
(31 mar 2011, 16:40:52
In functie de ce criterii pe unii i-au lasat in libertate in timp ce altii sunt retinuti ? Sa fie oare in functie de culoarea ochilor sau de marimea de la pantofi, camasa, sacou... Sa fie oare in functie de cat au(sau nu) sifonat unii dintre ei ? Sau o fi in functie de cat au cotizat mai departe ? Pai daca TOTI au luat, ori ii retineti pe toti, ori le dati drumul la toti !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei