Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mar 2011 - Anul XVI, nr. 75 (4673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă, la final

Abatorul Nicşan, amendat cu 12.000 de lei de DSV şi cu activitatea suspendată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma anchetei demarate, la sfârşitul săptămânii trecute, de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, în cazul celor aproximativ 80 de capete de cai găsite în lunca Sucevei, abatorul SC Nicşan Călineşti SRL a fost amendat cu 12.000 de lei, „pentru nerespectarea legislaţiei sanitar-veterinare privind transportul subproduselor de origine animală cu maşini autorizate şi nerespectarea trasabilităţii (n.r. - lipsa documentelor care să ateste traseul deşeurilor)”.

Directorul executiv DSV Suceava, dr. Petrea Dulgheru, ne-a spus că instituţia pe care o conduce a decis „suspendarea activităţii SC Nicşan Călineşti SRL până la remedierea deficienţelor. Trebuie să aibă o maşină autorizată sanitar-veterinar pentru efectuarea unor astfel de transporturi pentru resturi de animale. S-au mai găsit deficienţe la abator, una dintre ele fiind legată de împrejmuirea locaţiei, precum şi de amenajarea locului unde sunt aduse animalele pentru sacrificare”.

 

Capetele de cai trebuiau să ajungă la Ilişeşti

Şeful DSV a explicat că în urma verificărilor efectuate de către inspectorii instituţiei la abatorul SC Nicşan Călineşti SRL, care dirija resturile de abator către „Colţul Zoologic” din Ilişeşti, „am constatat că o parte din cantitatea înscrisă pe aviz, inclusiv cele 80 de capete de cai, nu au ajuns la unitatea sus menţionată, şi, în consecinţă, au ajuns direct în câmp”. Cantităţile transportate trecute în aviz, a mai spus Dulgheru, depăşeau capacitatea mijlocului de transport, mijloc care nu era autorizat sanitar-veterinar pentru efectuarea unor astfel de transporturi.

 

Firmă cu antecedente

Reprezentanţii DSVSA Suceava s-au mai confruntat cu un caz asemănător anul trecut, în luna noiembrie, când tone de resturi de animale, în putrefacţie, au fost împânzite pe câmpurile din apropierea unui abator, din comuna Şerbăuţi. Firma care a fost găsită vinovată şi amendată anul trecut pentru abandonarea resturilor animale pe câmp este chiar Nicşan Călineşti SRL.

Inspectorii sanitar-veterinari au fost sesizaţi, vinerea trecută, de către reporterii Monitorul de Suceava, cu privire la faptul că circa 80 de capete de cabaline au fost aruncate pe câmp, în apropierea viitorului pod al şoselei de centură peste râul Suceava. Chiar a doua zi, capetele de cai au fost luate de Primăria Pătrăuţi, pe teritoriul căreia au fost aruncate, şi duse la un incinerator, pe cheltuiala primăriei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Abatorul Nicşan, amendat cu 12.000 de lei de DSV şi cu activitatea suspendată.
 Vizualizări articol: 876 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Abatorul Nicşan, amendat cu 12.000 de lei de DSV şi cu activitatea suspendată5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   VA FELICIT.. trimis de
(31 mar 2011, 17:53:39
Va felicit , domnule dr. Petrea Dulgheru ca i-ati pus amenda... putea fi si mai mare ...ca sa-i piarda patronului cheful de recidiva ...A aruncat cu buna stiinta cpetele de cai in lunca degeaba se scuza ...ii era mai la indemana...si de cate ori n-o mai fi facut astfel de ,,oferte " in alte locuri dar n-a fost prins ...fiindca nu a sesizat nimeni .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei