Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mar 2011 - Anul XVI, nr. 75 (4673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Afaceri ilegale

Fier vechi, materiale de construcţii şi haine, vândute la negru de o firmă din Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentantul unei firme de buzunar din Siret a demonstrat cum se poate fura peste un milion de euro în decurs de numai un an de zile. Escrocheria a fost descoperită de reprezentanţii Fiscului, care au sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, iar rezultatele anchetei au confirmat frauda de 1,16 milioane de euro.

În aceste condiţii, procurorii au decis trimiterea în judecată a două persoane. Este vorba de Ioan Iosip, din Siret, administrator al SC Vanesa Comprod SRL, acuzat de două fapte de evaziune fiscală, şi de Ciprian Stănescu, fost asociat unic şi administrator al aceleiaşi societăţi. Acesta din urmă este acuzat de o faptă de evaziune fiscală prin care bugetul de stat a fost prejudiciat cu 345.000 de euro.

 

Sute de facturi neînregistrate în contabilitate

Anchetatorii au descoperit că în perioada 27 august 2008 – mai 2009, firma Vanesa Comprod nu a depus nici o declaraţie, bilanţ, decont de TVA sau raport cu privire la activitatea economică a firmei. Ioan Iosip, administratorul societăţii din Siret, a precizat că în perioada respectivă nu s-a derulat nici o activitate economică.

Din verificările încrucişate a rezultat însă cu totul altceva. Mai exact, cu ajutorul Gărzilor Financiare din Iaşi, Suceava, Piteşti, Galaţi, Hunedoara şi Constanţa s-au găsit facturi fiscale şi chitanţe emise şi semnate de Ioan Iosip. În acest mod s-a stabilit că Vanesa Comprod a livrat fier vechi, materiale de construcţii, îmbrăcăminte, utilaje, piese de schimb etc, dar şi că a efectuat prestări de servicii în domeniul construcţiilor civile, fără ca toate veniturile şi TVA-ul colectat să fie înregistrate în evidenţa contabilă.

Prin cele 286 de facturi fiscale emise către diverşi clienţi şi neînregistrate în contabilitate, în valoare de 17,358 milioane de lei, s-a creat un prejudiciu către bugetul de stat de 4,912 milioane de lei, echivalentul a 1,162 milioane de euro.

 

„Relaţii” cu firme fantomă

Procurorii au mai ajuns la concluzia că şi vechiul administrator al SC Vanesa Comprod SRL, Ciprian Stănescu, a lucrat în mod identic cu Ioan Iosip. Mai exact, câtă vreme firma a funcţionat la Grajduri – Iaşi, în contabilitate nu s-au înregistrat 89 de facturi, în valoare totală de 3,089 milioane de lei (fără TVA), aferente vânzării de mărfuri. De asemenea, au fost înregistrate în evidenţa contabilă 19 facturi fiscale provenind de la firme fantomă. Prin aceste operaţiuni, Ciprian Stănescu s-a sustras de la plata a 1,259 milioane de lei către bugetul de stat, echivalentul a 345.079 de euro.

Dosarul privindu-i pe cei doi administratori ai Vanesa Comprod a fost trimis Tribunalului Suceava, iar Garda Financiară şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava s-au constituit părţi civile pentru suma de 12,499 de milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fier vechi, materiale de construcţii şi haine, vândute la negru de o firmă din Siret.
 Vizualizări articol: 1926 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fier vechi, materiale de construcţii şi haine, vândute la negru de o firmă din Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Raskapur trimis de
(31 mar 2011, 11:45:35
Iosip ala este dascal de biserica si a luat 1000 de euro sa semneze niste hartii pe care nici el nu stia ce-s cu ele ,este rupt in c.u.r vai de steaua lui ; auzi evaziune de 1 mil euro tre sa mai traiasca 10 vieti si tot nu vede atatia bani
2.   Sall boss 2007 trimis de
(31 mar 2011, 15:35:21
salut BOSS .tu spui de IOSIP ala burduhanos de la biserica ukraineana,?ala chiar e vai de steaua lui si e bolnav,are epilepsie,daca ala a furat,atunci ce sa mai spui despre vamesi?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei