Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mar 2011 - Anul XVI, nr. 75 (4673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Asociaţie: Funcţionarii publici vor reduce birocraţia atunci când vor fi puşi să alerge după hârtii

Joi, 31 Martie 2011 (18:31:17)

Asociaţia pentru reformarea sistemului de taxe propune ca soluţie pentru reducerea birocraţiei obligativitatea ca angajaţii administraţiilor fiscale să obţină de la alte instituţii documentele de care au nevoie contribuabilii, a declarat, joi, directorul executiv al asociaţiei, Florin Cojocariu.

"Legea autobirocraţiei: cum putem contracara eficient tendinţa funcţionarului de a creşte numărul de hârtii care trebuie? Administraţia să fie obligată să obţină singură hârtiile de care are nevoie de la alte instituţii ale stautului. Trebuie lobby legislativ. Ne aşteptăm ca funcţionarii să reducă numărul de hârtii când vor fi puşi ei să alerge după ele", a spus Cojocariu în cadrul unei prezentări privind propunerile Asociaţia pentru Reformarea Sistemului de Impozite şi Taxe (ARSIT), constituită la finele anului trecut şi prezentată oficial joi.

O altă problemă ridicată de Cojocariu a fost cea legată de "balamucul" constant care se creează după fiecare schimbare de normă sau procedură.

Ca soluţie, el a arătat că asociaţia doreşte să înfiinţeze un corp de experţi care să ajute ANAF la elaborarea normelor.

"Are un scop simplu (corpul de experţi - n.r.), respectiv cel de a identifica problemele înainte de publicarea normelor sau de aprobarea lor în Guvern", a spus Cojocariu.

Potrivit lui Cătălin Dima, preşedintele asociaţiei, o altă problemă este lipsa atragerii răspunderii pentru abuzurile din administraţia fiscală.

"Vrem să vedem cât mai multă responsabilitate în administraţia fiscală. Dacă un contribuabil câştigă un process cu Fiscul, vrem să vedem răspundere pentru angajatul ANAF", a spus Dima.

La rândul său, Dan Pascariu, vicepreşedinte al asociaţiei, afirmă că trebuie creată presiune în ceea ce priveşte responsabilitatea faţă de modul în care este cheltuit banul public.

"Să creăm presiune în ceea ce priveşte responsabilitatea vis-a-vis de felul în care este cheltuit banul public. A merge până la a determina nişte audituri neutre în ceea ce priveşte cheltuirea banilor publici, să devenim un partener pentru ANAF, să-l ajutăm să obţină cele mai bune soluţii", a spus Pascariu.

Pascariu a adăugat că asociaţia nu are un caracter politic şi are nevoie de finanţări, prin donaţii sau sponsorizări, de la persoanele care vor să se înscrie ca membri.

"Asociaţia soră din Germania are peste 300.000 de membri şi are o voce importantă. Nu văd de ce asociaţia noastră să nu devină importantă", a mai spus Pascariu.

ARSIT reuneşte peste 30 de manageri de corporaţii, IMM-uri şi reprezentanţi ai profesiilor liberale şi urmăreşte reformarea sistemului administraţiei fiscale din România, îmbunătăţirea serviciilor oferite contribuabililor şi creşterea gradului de transparenţă al instituţiilor publice.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociaţie: Funcţionarii publici vor reduce birocraţia atunci când vor fi puşi să alerge după hârtii.
 Vizualizări articol: 550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asociaţie: Funcţionarii publici vor reduce birocraţia atunci când vor fi puşi să alerge după hârtii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei