Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mar 2011 - Anul XVI, nr. 75 (4673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Fără limite

Patru suceveni au răpit un copil de la grădiniţă şi au cerut 50.000 de lei ca să îl dea înapoi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru suceveni sunt protagoniştii unui caz unic în România, după ce au răpit un copil în vârstă de şapte ani din faţa grădiniţei, l-au urcat într-un BMW X5 şi au cerut răscumpărare de la părinţii micuţului suma de 50.000 de lei.

Şocanta poveste s-a petrecut în urmă cu două zile, în municipiul Bacău.

Era în jur de 12:30, în faţa grădiniţei din incinta Şcolii “Domniţa Maria” din Bacău.

Minorul a ieşit de la grădiniţă şi ca în fiecare zi, înainte de a ajunge acasă, se oprea pe la bunicii săi, pentru a lua prânzul.

Marţi, însă, copilul nu a mai ajuns la bunici. Văzând că întârzie nejustificat de mult, rudele au început să-l caute.

Au aflat că, imediat după ce a ieşit de la grădiniţă, în dreptul minorului a oprit un BMW X5 cu numere de Italia, iar copilul s-a urcat în autoturism.

Îngrijoraţi, părinţii copilului au sunat la poliţie, iar din acel moment Bacăul a devenit o fortăreaţă, zeci de echipaje ale oamenilor legii fiind trimise în urmărirea BMW-ului.

 

Au sunat după două ore şi jumătate la familia copilului

După aproximativ două ore şi jumătate, răpitorii au luat legătura cu persoane din anturajul familiei, solicitând în schimbul eliberării minorului suma de 50.000 de lei.

Negocierile dintre cele două părţi au fost coordonate de poliţie, fără ştirea răpitorilor, care au fost chemaţi, la ora 19:00, în faţa hotelului Moldova, din Bacău, acolo unde urma să fie făcut schimbul. 50.000 de lei pentru ca micuţul să fie înapoiat familiei.

În câteva secunde, după ce oamenii legii s-au asigurat că micuţul este în siguranţă, suspecţii erau imobilizaţi şi încătuşaţi de poliţiştii băcăuani. În misiunea de recuperare a minorului au fost implicate şi cadre ale Serviciului de Operaţiuni Speciale Bacău.

Cei patru suspecţi sunt de etnie romă şi au fost identificaţi în persoana numiţilor Florin Stănescu (23 de ani), din oraşul Salcea, Gheorghe Stănescu (20 de ani), Marcel Stănescu (22 de ani) şi Ioan Stănescu (29 de ani), ultimii trei din comuna Vereşti.

Potrivit anchetatorilor, copilul nu a fost agresat.

 

 

Au răpit alt copil

Din primele informaţii furnizate de anchetatori, acea răscumpărare de 50.000 de lei reprezenta o datorie pe care ţiganii de la Suceava o aveau de primit în urma unor afaceri cu o familie de etnie romă din Bacău, cu acelaşi nume de familie ca al lor, Stănescu. Pentru că ar fi fost înşelaţi, sucevenii ar fi pus la cale povestea răpirii copilului de la grădiniţă.

Din greşeală, însă, au admis anchetatorii, au luat un alt copil din faţa grădiniţei, şi nu pe cel al familiei vizate.

Minorul răpit provine tot dintr-o familie de romi din Bacău şi se numeşte tot Stănescu, familia sa făcând parte din comunitatea de ţigani cu acest nume.

El a fost ademenit să urce în maşina răpitorilor cu bomboane şi mărunţiş.

L-au luat în BMW şi l-au dus până pe raza judeţului Iaşi, după care i-au contactat pe membrii familiei, printr-o cunoştinţă comună.

Nu mai conta că au luat copilul altora, mesajul lor era clar şi transmis clanului Stănescu din Bacău: 50.000 de lei şi vă dăm copilul.

“Noi nu avem nici un fel de datorie, de unde să luăm noi 500 de milioane de lei, păcatele mele? Nu îi ştiu pe ăia de la Suceava. Au confundat copilul, că şi pe celălalt tot Stănescu îl cheamă”, le-a declarat, ieri, ziariştilor din Bacău, Elena Stănescu, care povesteşte că are 18 ani şi l-a făcut pe Ion (n.r. - copilul răpit) când era tot o copilă, la 11 ani.

 

Riscă între 7 şi 15 ani de închisoare

În faţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău s-au strâns, ieri, zeci de romi veniţi de la Suceava, pentru a-i susţine pe cei patru reţinuţi.

Vociferările lor nu au contat deloc, iar anchetatorii şi-au văzut mai departe de treabă.

După mai multe ore de audieri, suspecţii au fost duşi în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Acuzaţia: lipsire de libertate în mod ilegal, formă agravantă, faptă pentru care riscă să înfunde puşcăria de la 7 la 15 ani.

Judecătorii au decis că locul celor patru suspecţi e după gratii, hotărând ca aceştia să fie arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru suceveni au răpit un copil de la grădiniţă şi au cerut 50.000 de lei ca să îl dea înapoi.
 Vizualizări articol: 6578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Patru suceveni au răpit un copil de la grădiniţă şi au cerut 50.000 de lei ca să îl dea înapoi5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(31 mar 2011, 11:47:27
Ia uite Domnule ce masini au tigani!!!! Desigur ca si aia e furata........ Mai am si o intrebare dar copii in Romania merg asa singuri la gradinita????????????
2.   Tigani.... borati trimis de
(31 mar 2011, 11:48:41
Astia au vazut prea multe filme. Numai din furat si inselat traiesc, acum s-au specializat.
3.   S-au saturat sa impinga la X5 trimis de
(31 mar 2011, 11:56:04
Titlul corect este

Patru mexicani pe nume Stanescu, au furat de la o alta familie de mexicani, tot pe nume Stanescu, un copil de asemenea Stanescu. Insa, deoarece mexicanii au IQ-ul subunitar, au furat un alt Stanescu, mexican si el. Cei patru Stanescu nu au mai inteles nimic din ce au facut, dar si-au dat seama ca vor 50.000 de lei pentru benzina la X5, ca s-au saturat sa impinga la X5
4.   STANESCU mare nume, mare caracter trimis de
(31 mar 2011, 11:56:26
era culmea culmilor sa fie anchetati in suceava....si in parchet stanescu...si la judecatorie stanescu....pana cand?????????? hahaha...totusi un nume predestinat....infractorilor?
5.   Tigani borati!!! trimis de
(31 mar 2011, 13:27:25
ma oameni buni dintr-o pensie de handicap de 293 de lei. luna asta au luat 63 de lei pe voi nu va intreaba nimeni de unde aveti bmw x5 sau daca macar stiti sa semnati procesul verbal pentru ca scoala oricum nu aveti. romanii mor de foame si tiganii nu mai pot de bine.SA TRAITI BINE!!!! romani care nu ne desteptam
6.   Bravo MAX85 trimis de
(31 mar 2011, 13:49:17
Ai pus foarte bine punctul pe I.Nu vreau sa fiu rasist dar la ce se intampla in tara asta a noastra si la cum traiesc acesti indivizi nu poti sa-i numesti altfel.
7.   Bv max :)) trimis de
(31 mar 2011, 14:41:00
am ras cu lacrimilaughing thoamnelaughing)
8.   Comentariu trimis de
(31 mar 2011, 15:33:15
Pai cum sa nu traiasca bine tigani si sa faca ce vor ei in aceasta tara, daca "stapanul" pentru voturi le tinea hangul dansand cu ei.Asta nu ca ceilalti(PSD sau PNL) nu ar fi facut la fel pentru voturi. P.S. Romani, nu uitati aceste versuri "pleaca ai nostri, vin ai vostri...noi ramanem tot ca prostii" .(Tiganii nu au trait niciodata mai bine ca acum).
9.   Un art. autentic tipic romanesc... trimis de
(31 mar 2011, 15:47:11
....daca tot sintem la escu respectiv ceausescu ,constantinescu basescu si lista ar putea tinea mult inclusiv toata partea de sud a tarii in care sa zicem 90% se termina cu escu ce mai conteaza ca or gresit copilul fam. vizate?Asta ne reprezinta vrem nu vrem in vest ca natiune cu tot cu exceptia temidei care nu se termina in escu.Insider stiu de ce.Uitam,cind o sa aduceti luminarea de la ierusalim sa le dati si lor sa nu consume curentul care iarasi vrem nu vrem tot noi il platim ...
10.   =)) trimis de
(31 mar 2011, 16:19:03
Cretinii au vazut cateva filme cu rapiri ce-i drept, dar daca nu stiu sa scrie si sa citeasca nu s-au "ginit" prea bine ca marea majoritate a rapitorilor sunt prinsi . Dureros pentru noi ROMANII este ca astia se inmultesc "exponential" si in cateva decenii tara noastra se va numi Rromania...
11.   Era timpul trimis de
(31 mar 2011, 16:38:18
era timpul ca acesti tigani sa fie inchisi, la cate tepe si magarii au facut asta e copilarie, oricum nu cred ca vor sta mult inchisi pt ca tiganii sunt uniti si bani au destui sa se scoata... de ce ma mir ca au avansat de la condus masini cu numere expirate si fara carnet de conducere la rapire:)) (pacat ca nu prea le'a iesit)...aaa si x5'u ala nu e singura masina care o au , au o curtea la castelul lor din hancea plina de masini care le schimba lunar... nah daca pe astia nu ii pune nimeni sa plateasca tva... sa ii intrebe cineva daca stiu cat la suta e tva'u..
12.   Sa moare :) trimis de
( 1 apr 2011, 00:20:53
sa moare toti tiganii arsi pe ruglaughing eu aprind chibritul...si daca ma gandesc mai bine fac rost si de benzina...cretini si incostienti care nu au nimik de facut decat sa fure si sa isi bata joc de oameni....dar ii invit sa treaca si pe la mine...ca ii astept cu mare drag...paie...foc si ce stiu si cunosc ei mai bine...rugul

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei