Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mar 2011 - Anul XVI, nr. 75 (4673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ieri

Tânără de 23 de ani, transportată la Iaşi cu elicopterul, pentru că nu era medic pe Salvare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O tânără în vârstă de 23 ani, din localitatea Ipoteşti, victimă a unui accident rutier, în urma căruia a suferit ruptură de ficat, a fost transferată ieri la Iaşi, cu un elicopter, aparatul de zbor fiind solicitat pentru transport întrucât staţia de Ambulanţă de la Suceava nu avea medic disponibil.

Daniela C. a fost rănită în urmă cu aproximativ două săptămâni, iar de atunci a fost internată în Reanimarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava. Tânăra a fost adusă la această unitate sanitară în stare critică şi a fost menţinută în viaţă cu ajutorul aparatelor.

Ieri, ea a fost transferată la o clinică din Iaşi, pentru investigaţii suplimentare, care nu puteau fi realizate la Suceava. Daniela C. urma să fie transportată cu o autosanitară, însă a fost cerut un elicopter întrucât, la momentul solicitării, la staţia de Ambulanţă de la Suceava nu se mai afla decât un singur medic din cei doi aflaţi pe tură, celălalt aflându-se tot la Iaşi, cu o urgenţă, a declarat ieri directorul medical al unităţii, dr. Mihaela Abălaşei.

 

Deficit de doctori la Ambulanţă

Dacă şi singurul medic disponibil ar fi părăsit judeţul, staţia de Ambulanţă de la Suceava rămânea descoperită din acest punct de vedere, iar eventualele cazuri grave apărute între timp nu mai puteau fi rezolvate, a explicat directorul medical. Mihaela Abălaşei a adăugat că situaţiile precum cea de ieri, când o autosanitară nu poate răspunde la o solicitare pe distanţe mari, ar putea fi evitate dacă n-ar interveni problema lipsei de personal, iar pe tură ar lucra patru medici în loc de doi.

 

Maşina în care se afla ca pasager s-a izbit puternic de un zid

Daniela C. a fost rănită în urmă cu aproximativ două săptămâni, când maşina în care se afla ca pasager s-a izbit puternic de un zid de sprijin de pe marginea străzii Mircea Şeptilici din municipiul Suceava, după ce, într-o curbă la stânga, şoferul autoturismului, Ion O., de 26 ani, din comuna Dumbrăviţa, judeţul Timiş, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers.

Tânăra a fost internată în spital şi supusă unei intervenţii chirurgicale de urgenţă, medicii încercând să-i refacă ficatul distrus în urma impactului violent. La scurt timp de la accident, doctorii au declarat că prognosticul este destul de rezervat, mai ales că Daniela C. a pierdut mult sânge din cauza traumatismului hepatic suferit.

Ieri, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă, dr. Tiberius Brădăţan, a explicat că s-a reuşit oprirea temporară a hemoragiei, însă pacienta se luptă cu o febră prelungită, ale cărei cauze nu se cunosc, motiv pentru care a şi fost trimisă la Iaşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânără de 23 de ani, transportată la Iaşi cu elicopterul, pentru că nu era medic pe Salvare.
 Vizualizări articol: 802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Tânără de 23 de ani, transportată la Iaşi cu elicopterul, pentru că nu era medic pe Salvare4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei