Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 mar 2011 - Anul XVI, nr. 53 (4651)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câmpulung Moldovenesc

Nouă magazine riscă să fie închise din cauza mirosului din canalizarea oraşului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Agenţii economici de pe trei străzi din municipiul Câmpulung Moldovenesc riscă să închidă magazinele sau să rămână oricum fără clienţi, din cauza mirosului pestilenţial care se revarsă din canalizarea oraşului. În această situaţie se află o farmacie umană şi una veterinară, mai multe magazine alimentare şi un bar, aflate pe străzile Alexandru Bogza, Gh. Doja şi Calea Transilvaniei. Proprietarii spun că fenomenul se manifestă de câteva săptămâni, episodic, în valuri.

Toţi agenţii economici susţin că funcţionează normal canalizarea, însă mirosul dezagreabil apare periodic şi este atât de puternic, încât sunt siliţi să stea în plină iarnă cu uşile magazinelor larg deschise. Comercianţii spun că riscă amenzi drastice sau închiderea temporară a afacerilor în cazul unor controale, pentru că, fără voia lor, îşi desfăşoară activitatea în condiţii improprii. Pentru că fenomenul apare şi dispare, proprietarii magazinelor au suspiciunea că ar putea fi cauzat de deversări periodice în canalizare ale unor cantităţi mari de reziduuri, posibil organice, de la fabrici sau laboratoare din amonte. Unul dintre comercianţi, Ilie Ursache, susţine că aceeaşi duhoare apare periodic şi dintr-un cămin legat de reţeaua municipală de canalizare, aflat pe proprietatea lui, la mare distanţă de zona magazinelor. Omul spune că apariţia mirosului neplăcut coincide cu apariţia temporară în respectivul cămin a unei substanţe alb-lăptoase, care îi întăreşte convingerea că poate fi vorba de deversări periodice în canalizare de la firme.

Responsabilii ACET SA, firmă care gestionează canalizarea localităţii, au verificat local şi le-au spus celor care au făcut sesizarea că problema poate apărea din cauză că ar avea canalizarea înfundată din cauza folosirii defectuoase. “Noi am trimis echipe şi din verificări a rezultat că problema nu este de la căminele din zona publică. Dacă este de altă natură decât cea tehnică, noi nu putem interveni, oamenii ar trebui să se adreseze compartimentului de mediu al primăriei”, ne-a spus ulterior directorul agenţiei locale ACET, Emil Ates.

Nouă dintre agenţii economici afectaţi au semnat o sesizare către organismele statului, prin care semnalează că “în tot oraşul este un miros dezagreabil în zona gurilor de canal şi în magazine” şi solicită “a se lua urgent măsurile ce se impun pentru oprirea acestui focar de infecţie pe care suntem nevoiţi să îl suportăm de câteva săptămâni şi a se dispune respectarea normelor de mediu”. Oamenii se plâng însă că încearcă de o săptămână să afle care sunt organele competente şi că nici măcar sesizarea nu le-a fost acceptată şi înregistrată. “A mers soţia la primărie, la camera 32, să depună hârtia semnată de noi la Compartimentul de Mediu şi au trimis-o la plimbare, i-au zis să meargă la ACET. La ACET au trimis echipă, dar ne-au spus că nu ţine de partea tehnică, ci să mergem la Mediu, la primărie. Ne plimbă de la unul la altul şi noi riscăm închiderea magazinelor”, a mai spus Ilie Ursache.

Contactat telefonic, primarul câmpulungean Gabriel Şerban a precizat că nu i-a fost adusă la cunoştinţă existenţa unei astfel de sesizări şi că va verifica dacă petenţilor li s-a refuzat înregistrarea unui document la primărie. Totodată, primarul Şerban a adăugat că va dispune o cercetare amănunţită a problemei semnalate şi măsuri în funcţie de rezultate. Situaţia se află şi în atenţia reprezentanţilor locali ai DSP, ne-a informat dr. Dinu Sădeanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nouă magazine riscă să fie închise din cauza mirosului din canalizarea oraşului.
 Vizualizări articol: 2162 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Nouă magazine riscă să fie închise din cauza mirosului din canalizarea oraşului5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Explicatie trimis de
( 5 mar 2011, 11:45:05
E mirosul specific primarului de Campulung !!!
2.   Serban Niznai trimis de
( 5 mar 2011, 15:39:40
Domnule ziarist, nu fi naiv. Te asteptai sa stie ceva Serban despre ce se intampla in orasul acela amarat? El stie numai vacante, festivaluri, femei, sedinte pedeliste si ciupeala. Poporul a vrut asa, asa ca nu te mai agita matale... Va mirosi la fel si la anul acolo.
3.   Primar de paie trimis de
( 7 mar 2011, 12:39:31
Campulungenii i-si merita soarta, daca l-au reales pe Serban dupa ce in primul mandat nu a facut (mai) nimic. N-ar fi rau ca si dl. "primar" sa fie luat putin la puricat de catre cine trebuie, pentru ca are destule bube in cap.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei