Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 mar 2011 - Anul XVI, nr. 53 (4651)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Întâlniri la nivel înalt

Un agent sportiv din Siret, la cină cu Sir Alex Ferguson

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Să ai posibilitatea de a discuta cu Sir Alex Ferguson, o legendă vie a fotbalului mondial, este o mare onoare, iar dacă ajungi să şi cinezi cu o asemenea personalitate poţi spune că ai intrat în lumea bună a sportului rege. Printre cei care au reuşit acest lucru se numără şi un sucevean. Este vorba de Adrian Ştefănescu, de 27 de ani, un tip originar din Siret, care şi-a agăţat devreme ghetele în cui, dar s-a orientat spre zona de impresariat sportiv, reuşind astfel să intre în contact cu mari cluburi ale Europei. Printre oamenii cu care Ştefănescu s-a întreţinut se numără şi Sir Alex Ferguson. Se întâmpla anul trecut, iar impresiile cu care a rămas îi sunt încă vii în memorie.

„Am luat cina doar o singură dată şi ne-am strâns mâna. Din păcate, nu am reuşit să încheiem nici o tranzacţie la momentul respectiv, însă simplul fapt că discuţi şi eşti încurajat de un colos ca Ferguson pentru mine a însemnat mult.  Este o adevărată enciclopedie fotbalistică şi de viaţă”, a declarat Adrian Ştefănescu într-un material publicat de ziarul norvegian Rogalands Avis.

Ziarul amintit îi oferă un amplu spaţiu editorial suceveanului, în special şi pentru că se va ocupa de echipa U14 a clubului Sola FK, care activează în liga a treia.  

 

Experienţă acumulată la Academia lui Liverpool

Adrian a lucrat în trecut pentru o scurtă perioadă de timp alături de Academia celor de la Liverpool, iar cunoştinţele căpătate acolo încearcă să le implementeze şi la Sola FK. „Adrian are puţină experienţă ca antrenor, dar are o bogată experienţă fotbalistică şi de viaţă, altele decât ceea ce este în comun în Norvegia. Este palpitant să lucrezi cu el şi să gândeşti lucrurile în felul în care o face el”, a spus responsabilul centrului de copii şi juniori al Sola FK. Alături de Bjorn Norstrand, şi el antrenor al celor de la Sola FK, suceveanul a făcut o deplasare în Manchester pentru a urmări şedinţele de pregătire ale celor de la Manchester City. „Ştiam în mare despre ce este vorba şi ce se lucrează. Nu este prima oară când iau parte la şedinţele lor de pregătire. Pot spune chiar că am petrecut sute sau mii de ore urmărind antrenamentele diferitelor Academii din Marea Britanie. Este o plăcere să vezi profesionalismul antrenorilor combinat cu plăcerea copiilor de a juca fotbal”, a declarat Adrian Ştefănescu.

 

Juniori din România, duşi la cluburi britanice

În ultimii ani mai mulţi tineri români au făcut pasul către fotbalul din Albion. Dumitru Copil a fost unul dintre ei şi este poate cel mai sensibil subiect şi despre care Adrian Ştefănescu evită să vorbească.   „Dacă ar fi avut mai multă ambiţie şi determinare sunt convins că ar fi ajuns un jucător mare. Mă uit la colegii lui de generaţie şi doi joacă în Premier League, în Anglia, şi alţi 3 în Prima Ligă Scoţiană, chiar pentru Hearts”, a menţionat suceveanul. Alţi jucători care au făcut pasul pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp în Anglia sunt Richard Filaret (Celtic Glasgow), Florin Purece (Liverpool şi mai târziu Nottingham Forest), sau Flavius Cuedan (Swindon Town).  „Din păcate, suntem doar cu un picior în Europa, iar asta face practic imposibil să obţinem permisele de muncă pentru toţi tinerii jucători, guvernul britanic fiind foarte strict în ceea ce priveşte acest aspect”, a adăugat Ştefănescu. Anul trecut 4 fotbalişti de la Atletico Arad au fost în pregătiri cu Manchester City, dar si acesta este un subiect despre care nu prea poţi scoate multe de la el. „Nu pot să dau detalii, nu sunt finalizate formalităţile, deci no comment”, a menţionat suceveanul. Se pare că „cetăţenii” au ochit 3 tineri arădeni care fac regulat deplasări în Anglia pentru a se acomoda cu viaţa de acolo, urmând ca în momentul în care împlinesc 16 ani să facă pasul definitiv spre fotbalul din Insulă.

 

Ştefănescu: „Fotbalul a devenit o afacere”

Pe site-ul companiei pe care o manageriază sunt menţionate Chelsea, Manchester City, Glasgow Rangers, Liverpool sau Celtic Glasgow, cluburi cu care a lucrat în trecut. În momentul de faţă, Adrian Ştefănescu „operează” pe pieţele din Anglia, Norvegia şi România. De cele mai multe ori „traseul” e acelaşi, tineri cu calităţi fotbalistice din România ajungând să se pregătească în Academiile celor mai galonate cluburi din Anglia.

„Fotbalul, din păcate, nu mai este acel joc de plăcere. A devenit o afacere şi este o lume în care este foarte greu să pătrunzi şi chiar şi mai greu să te menţii. Sunt foarte multe răutăţi chiar si la nivel de copii şi juniori, şi cu toate astea mai sunt tineri care joacă fotbal şi din plăcere nu doar cu gândul că într-o zi vor conduce cine ştie ce maşină sofisticată. Avem jucători mult mai talentaţi ca englezii de exemplu, dar e diferenţă de mentalitate şi acesta este primul factor pe care il urmăresc atât eu cât şi cluburile când suntem interesaţi de un jucător. Mai sunt şi părinţii sau alte personaje implicate în fenomen, care pur şi simplu mă confundă cu un <impresar>. Nici nu am licenţă în acest sens, este adevărat că fac aceeaşi muncă ca şi ei, plecând de la scouting la negociat şi semnat contracte, dar pur şi simplu urăsc termenul de impresar. Chiar şi pe cel de agent, îl prefer pe cel de consultant. Întâmpin destul de des aceleaşi probleme, toată lumea –chiar şi cei din Federaţie - cred că acei tineri români care pleacă din România la cluburi din Anglia sunt trimişi ca sacii de cartofi la piaţă, iar eu sau altcineva se îmbogăţeşte de pe urma lor. Nimic mai fals, nu fac altceva decât să le dau o şansă şi doar cei care au fost acolo cu mine pot să vă povestească ce înseamnă o experienţă unică pentru ei. De la condiţii de pregătire, metodele de antrenament şi până la ospitalitatea englezească”, a mai spus Adrian Ştefănescu.  

 

Cum a început totul

Pentru Adrian Ştefănescu saltul de la noroiul Siretului şi până la cina cu Sir Alex Ferguson a fost uriaş şi destul de rapid. În România a jucat la juniorii lui Dinamo Bucureşti, iar la începutul anilor 2000 a revenit acasă, unde a evoluat aproximativ un an pentru echipa Zimbru Siret, pe atunci în Liga a IV-a. A urmat apoi o scurtă cariera la nivel profesionist în Arabia Saudita şi Norvegia, iar ulterior sireteanul s-a reorientat către impresariatul sportiv.

„Am realizat destul de devreme ca în afară de ambiţie nu aveam suficiente calităţi care să îmi permită să joc la un nivel înalt şi nu aş fi realizat nimic altceva în fotbal complăcându-mă să joc la nivel de amatori”, a declarat Adrian Ştefănescu celor de la Rogalands Avis.

A urmat o perioada în care a lucrat pentru una dintre cele mai mari agenţii de impresariat din lume, Stellar Group, lucrând în special cu tinerii jucători care aspiră la o carieră de jucător de fotbal profesionist.  Luând contact cu marile cluburi din Albion, s-a specializat în descoperirea de tinere talente, scouting cum îl numesc englezii. „Am făcut de toate din momentul în care am renunţat să mai joc fotbal. Am lucrat în restaurante, apoi m-am implicat din nou în fotbal, am lucrat cu cele mai mari cluburi de fotbal din lume. Câteodată mă întreb şi eu cum am reuşit să fac atâtea, dar probabil m-a ajutat enorm decizia luată la 20 de ani, aceea de a renunţa la fotbal”, a mai menţionat sireteanul.

 

Vrea să renunţe

În ciuda celor 27 de ani, Ştefănescu spune cu un oarecare regret că ar fi timpul să lase locul altora. „După cum spuneam, fotbalul e o junglă. Din păcate. Fiecare are un interes, fiecare are un preţ. Totul este de vânzare. Din păcate unii se vând între ei. Am călătorit mult şi am muncit şi mai mult ca să îmi fac o imagine şi o reputaţie imaculată, probabil de aceea şi cluburile cu care am lucrat mă apreciază, însă nu cred că mai pot face faţă. Am 27 de ani şi cu toate realizările profesionale, realizez că viaţa nu înseamnă numai fotbal, muncă, afaceri şi călătorii. Cu siguranţă însă am să îmi duc angajamentele până la capăt, şi aici mă refer la cei cărora le-am făcut promisiuni şi celor în faţa cărora mi-am luat angajamente scrise sau verbale”, a încheiat Ştefănescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un agent sportiv din Siret, la cină cu Sir Alex Ferguson.
 Vizualizări articol: 6333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 8 voturi
Un agent sportiv din Siret, la cină cu Sir Alex Ferguson4.958

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 5 mar 2011, 11:04:50
Îmi cumpăr bere de la acelaşi magazin
Mic , îngrămădit şi ... cam scump (ce’i drept )
Dar mereu cu plăcere aici revin
Fiindcă primesc un zâmbet ... fără să m’aştept
De la o vânzătoare ce ştie ce’i aia ,, respect ’’

Cât costă un zâmbet ?
Ei bine ... mai nimic
N’o face pentru a atrage lumea’n market
Şi’o face pt . fiecare ( vreau să zic )

Îmi place ... mă simt bine ... ’mi-ajunge amarul
Vieţii mele zilnice , şi ...parcă
Mă simt câştigat , fiindcă paharul
Mi se mai varsă , din amărăciune , oleacă
I ,, zâmbeşte mereu dacă nu poţi , încearcă ’’ I
2.   Eroii zilelor noastre! trimis de
( 5 mar 2011, 11:27:11
Eroii de azi difera de eroii de ieri! Eroii de ieri luptau pentru libertate, unitate, luptau pentru independenta, luptau pentru credinta, luptau pentru identitatea nationala! Luptau pentru Patrie ! Ce-o mai fi si aia Patrie ?!
Eroii de azi au alte obiective! Ei se cheama azi VIP-uri! Ei lupta sa vanda totul, nu conteaza ce! Sa vanda industria si daca nu o pot vinde intreaga, macar sa o vand ca fier vechi! Eroii de azi lupta sa vanda padurile, lupta sa vanda creiere cenusii, lupta sa vanda fotbalisti, lupta sa vanda copii sau macar organe de copii! Astia sunt eroii zilelor noastre! Acestia ocupa prima pagina de ziar! Si ne mai miram unde ne sunt padurile, unde ne sunt fabricile, unde ne sunt geniile, unde ne sunt copiii, unde ne este echipa nationala de footbal? Dar, eu va intreb altceva! Unde ne sunt adevaratii eroi ??
3.   Bv! trimis de
( 5 mar 2011, 12:13:40
Felicitari! E bine sa mai auzim si despre astfel de oameni ..nu doar despre ce magarii au mai facut unii pe afara.

ABCDAR....te rog..te implor...intra de unde ai iesit!!
4.   Aticol de nimik trimis de
( 5 mar 2011, 22:56:42
Domnule Sandrinio NEAGU
Chiar altceva nu ai ce scrie atat il laudati pe tipu asta parca sar fi intalnit cu D-zeu eu am lucrat la casa lu scotzianu de Ferguson si ce trebuia sa va sun pe voi si sa va spun ca am dat mana cu el???? Si daca vreti sa va conving va pot trimete o poza cu stau cu el la o cana de cafea cand a vizitat santieru.

Scrieti altceva ceva care e cu adevarat nevoie ca oamneii sa sie, va dau eu un subiect.Sunatii pe Militzienii de la sediul de politze din Ipotesti si intrebatii cate spargeri de case sau facut in ultimile 3 luni (vreo 12 )si intrebatii ce fac sa opreasca ca alte case sa nu fie sparte???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei