Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 mar 2011 - Anul XVI, nr. 53 (4651)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Romani Criss: Nouă din zece cluburi au refuzat accesul romilor

Duminică, 6 Martie 2011 (17:12:33)

Nouă din zece cluburi, dintre care trei din Bucureşti, testate în cadrul unei acţiuni a monitorilor locali pentru drepturile omului, au refuzat accesul unui grup de romi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit organizaţiei Romani Criss.

Acţiunea din Capitală a fost coordonată de reprezentanţii Romani Criss, iar la Cluj, Craiova şi Dorohoi au fost monitori locali pentru drepturile omului de la TRUST şi Romano Suno.

Rezultatul acţiunilor a fost că nouă din zece cluburi testate nu le-au permis cetăţenilor romi să intre, au precizat, duminică, reprezentanţii Romani Criss, într-un comunicat de presă.

În Capitală, acţiunea s-a desfăşurat în patru cluburi, trei dintre acestea refuzând accesul romilor. Grupul de romi din Bucureşti a fost format din avocatul organizaţiei Romani Criss, un student, un consilier juridic şi o absolventă a Facultăţii de Drept, potrivit sursei citate.

În Craiova au fost testate trei cluburi, toate refuzând accesul romilor, iar în Cluj un grup de romi a încercat să intre în două cluburi, însă nu le-a fost permis. De asemenea, în Dorohoi monitorii au testat un club, unde le-a fost restricţionat accesul.

Acţiunea de sâmbătă s-a încadrat într-o iniţiativă europeană desfăşurată în 16 oraşe din 11 ţări, în aceeaşi noapte, numită Seara Europeană de Testare. La nivel european, 35 de cluburi au restricţionat accesul romilor, arabilor sau africanilor.

Astfel, în Albania, romilor nu li s-a permis să intre în trei cluburi şi un restaurant, iar în Franţa africanii şi arabii au fost excluşi din patru localuri, dintre care două în Paris. În Norvegia, accesul în trei cluburi a fost restricţionat unui grup de cetăţeni norvegieni cu origini africane.

O altă ţară în care africanii şi arabii au fost discriminaţi este Spania, unde reprezentanţii a opt cluburi nu le-au permis acestora accesul.

Prin acţiunea de sâmbătă s-a dat startul unei campanii europene împotriva discriminării etnice şi rasiale. Metoda aleasă, testarea, este un instrument folosit de Mişcarea pentru drepturile civile din Statele Unite ale Americii, pentru combaterea segregării rasiale şi a altor tipuri de discriminare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Romani Criss: Nouă din zece cluburi au refuzat accesul romilor.
 Vizualizări articol: 1040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Romani Criss: Nouă din zece cluburi au refuzat accesul romilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei