Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 mar 2011 - Anul XVI, nr. 53 (4651)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bani europeni

215 milioane de euro pentru creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere şi încurajarea activităţilor turistice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În perioada 1 – 31 martie 2011 se desfăşură prima sesiune din acest an pentru depunerea proiectelor de finanţare aferente Măsurii 123 - “Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere” şi Măsurii 313 - “Încurajarea activităţilor turistice” din cadrul Programului Naţional de  Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 – 2013, a informat Laurian Popovici, responsabil în cadrul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Pentru această sesiune, sunt alocate 130 de milioane de euro pe Măsura 123 şi 85 de milioane de euro pe Măsura 313.

Cei mai mulţi bani, mai exact 55,25 de milioane de euro, sunt alocaţi pentru investiţii în infrastructura de primire turistică. Investiţiile în activităţi recreaţionale beneficiază de 14,45 milioane de euro, investiţiile în centre de informare, amenajare de marcaje turistice au alocate 12,75 de milioane de euro, iar investiţiile în dezvoltarea sau marketingul serviciilor turistice legate de turismul rural beneficiază de 2,55 milioane de euro. Depunerea proiectelor aferente Măsurilor 123 şi 313 se va face la Oficiul Judeţean al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, zilnic, în intervalul orar 09:00 – 14:00.

Proiectele pot fi depuse până pe data de 31 martie

Termenul limită al depunerii cererilor de proiecte pentru această sesiune este joi, 31 martie 2011, ora 12:00. Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect de creştere a valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere (Măsura 123) este de trei milioane de euro. Beneficiarii proiectelor pentru Încurajarea activităţilor turistice (Măsura 313) vor primi maximum 200 de mii de euro/ proiect.

„Măsura 123 are ca obiectiv general creşterea competitivităţii întreprinderilor de procesare agroalimentare şi forestiere, prin îmbunătăţirea performanţei generale a întreprinderilor din sectorul de procesare şi marketing al produselor agricole şi forestiere, printr-o mai bună utilizare a resurselor umane şi a altor factori de producţie. Implementarea Măsurii 313 are ca scop dezvoltarea activităţilor turistice în zonele rurale care să contribuie la creşterea numărului de locuri de muncă şi a veniturilor alternative, precum şi la creşterea atractivităţii spaţiului rural. Obiectivele specifice ale acestei măsuri de finanţare sunt crearea şi menţinerea locurilor de muncă prin activităţi de turism, în special pentru tineri şi femei, creşterea valorii adăugate în activităţi de turism, crearea, îmbunătăţirea şi diversificarea infrastructurii şi serviciilor turistice şi creşterea numărului de turişti”, a explicat Laurian Popovici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 215 milioane de euro pentru creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere şi încurajarea activităţilor turistice.
 Vizualizări articol: 1293 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
215 milioane de euro pentru creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere şi încurajarea activităţilor turistice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tot pe loc ,pe loc,pe loc.... trimis de
( 5 mar 2011, 14:51:31
iarasi o metoda de a se imbogatii hotii securisti bolsevici.......SA TRAITI BINE..ha,ha,ha i-am ciuruit.in cate asezaminte rurale exista birou de inormatii turistice?birou intocmirea dosarelor....???????s.a.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei