Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2011 - Anul XVI, nr. 49 (4647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noul Cod al Muncii

Cătălina Vartic: „UNPR a susţinut păstrarea contractelor colective la nivel naţional”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), Cătălina Vartic, a anunţat că această formaţiunea politică va susţine adoptarea noului Cod al Muncii, prin angajarea răspunderii Guvernului. Cătălina Vartic a precizat că în ultima jumătate de an, conducerea UNPR a avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii mai multor confederaţii sindicale.

Liderul UNPR Suceava a precizat că în urma acestor întâlniri au fost încheiate o serie de angajamente comune în vederea îndeplinirii unor obiective sociale, respectiv creşterea salariului minim pe economie, revenirea salariilor bugetarilor la nivelul de la sfârşitul lunii iunie 2010, precum şi modernizarea Codului Muncii astfel încât acesta să nu atingă drepturile salariaţilor.

Cătălina Vartic a mai declarat că în cadrul discuţiilor din coaliţia de guvernământ, UNPR a reuşit să impună păstrarea contractelor colective la nivel naţional, la nivel de ramură şi de unitate. „Legea contractelor colective de muncă rămâne deocamdată în vigoare, urmând a fi completată prin legi speciale după adoptarea noului Cod al Muncii. De asemenea, contractele individuale pe durată nedeterminată vor fi regula şi nu excepţia în relaţia angajat – angajator. Noul Cod al Muncii, în forma pe care UNPR este dispus să-l susţină, conţine în mod explicit toate aceste prevederi ce garantează păstrarea contractelor colective şi regula contractului individual pe durată nedeterminată. Aceste două prevederi reprezintă o premisă pentru atingerea celor două obiective pe care Guvernul le urmăreşte prin modificarea Codului Muncii, şi anume flexibilizarea pieţei muncii şi securizarea drepturilor pe care le au angajaţii”, a spus Vartic.

 

Noul Cod al Muncii prevede sancţiuni mai aspre pentru angajatorii care practică munca la negru

Pe de altă parte, preşedintele UNPR Suceava a mai precizat că existenţa unei legislaţii rigide îi îndeamnă pe unii angajatori să folosească munca la negru sau „gri”, aducând astfel prejudicii bugetului de stat. Cătălina Vartic a spus că în proiectul de modificare a Codului Muncii sunt prevăzute sancţiuni mult mai aspre pentru angajatorii care folosesc munca la negru.

„Acestea au fost doar câteva dintre argumentele UNPR la discuţiile din coaliţie, despre păstrarea contractelor colective. Speram ca acest prim pas să fie urmat de un dialog constructiv între Executiv şi partenerii sociali. E imperios necesar în această perioadă să se revină la masa dialogului. Sperăm ca noul proiect al Codului Muncii să primească acceptul şi susţinerea atât din partea sindicatelor, cât şi a patronatelor. În ceea ce priveşte modalitatea prin care va fi adoptat noul act normativ, suntem de acord cu ideea angajării răspunderii, bineînţeles în condiţiile păstrării garanţiilor colective despre care am vorbit”, a încheiat Cătălina Vartic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălina Vartic: „UNPR a susţinut păstrarea contractelor colective la nivel naţional”.
 Vizualizări articol: 1316 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Cătălina Vartic: „UNPR a susţinut păstrarea contractelor colective la nivel naţional”1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 1 mar 2011, 12:39:04
Noul Cod al Muncii prevede sancţiuni mai aspre pentru angajatorii care practică munca la negru

Cata vrajeala!!!!! Cine controleaza si cine aplica legea in tara asta ????
NIMENI!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei