Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2011 - Anul XVI, nr. 49 (4647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiuni revendicative

Angajaţii din Sănătate protestează în stradă împotriva noului proiect al Codului Muncii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Cadrele medii din unităţile sanitare afiliate sindicatului Sanitas Suceava vor picheta astăzi Instituţia Prefectului, în semn de protest faţă de varianta noului Cod al Muncii pe care o consideră nedreaptă. Acţiunea revendicativă se va desfăşura între orele 13.00 şi 14.00 şi va fi urmată de alte manifestări similare, în zilele de 8 şi 15 martie, a informat ieri liderul acestei structuri, Ana Ionescu.

Preşedintele Sanitas Suceava a precizat că marile confederaţii sindicale au stabilit deja calendarul acţiunilor de protest pentru luna martie, iar din Sănătate, la pichetarea de astăzi de la Prefectură, sunt aşteptaţi să participe aproximativ 200 de oameni.

 

Ce cuprinde lista de revendicări

Primul punct de pe lista de revendicări ale cadrelor medii se referă la menţinerea actualului Cod al Muncii şi a legislaţiei privind contractele colective de muncă, iar al doilea la revenirea la salariul de bază din 2010 înainte de diminuarea cu 25%. Următoarele revendicări fac referire la aplicarea pentru toţi salariaţii a prevederilor Legii 285, respectiv majorarea salariilor în procent de 15% raportat la salariul din octombrie 2010, dar şi la încheierea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară şi negocierea unui nou contract colectiv de muncă pentru asistenţa socială. Printre doleanţele sindicaliştilor din sistemul sanitar se mai numără elaborarea unui Pact naţional pentru Sănătate, care să prevadă minim 6% din PIB pentru Sănătate, asigurarea autonomiei reale a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi scoaterea sistemului de sănătate din cadrul sectorului bugetar.

 

Se pregătesc pentru greva generală

Alte revendicări sunt menţinerea actualului normativ de personal în sistemul sanitar, scoaterea plafonului de 70% pentru cheltuielile de personal din finanţarea acordată din fondul asigurărilor de sănătate, plafonare impusă de OUG 48/2010 şi care duce la reducerea salariilor sau disponibilizări în sistemul sanitar, şi oprirea demersurilor Ministerului Sănătăţii de desfiinţare sau transformare a unor unităţi medicale fără o analiză corectă şi transparentă a performanţelor unităţilor respective.

În cazul în care acţiunile de protest nu vor avea succes, cadrele medii spun că nu se vor da bătute. Ana Ionescu anunţă că până pe 14 martie va aduna semnături de la sindicaliştii din Sănătate pentru declanşarea grevei generale, dacă Guvernul va adopta noul şi controversatul Cod al Muncii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii din Sănătate protestează în stradă împotriva noului proiect al Codului Muncii.
 Vizualizări articol: 1378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Angajaţii din Sănătate protestează în stradă împotriva noului proiect al Codului Muncii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BRAVO!! trimis de
( 1 mar 2011, 16:44:37
BRAVO SINDICATELOR,LUPTATI IN CONTINUARE.PACAT CA NU AU VENIT MAI MULTI PROTESTANTI.SA ZIS CA IA TINUT IN CASA FRIGUL,DAR OARE NU-I SCOATE DIN CASA FOAMEA?TREBUIE SA FIM UNITI CA ALTFEL NE MANANCA DE VII P.D.L-UL LUI BOC SI AL CHELULUI.VENITI ALTADATA MAI MULTI,DE EX.PE 8 MARTIE E IARASI MITING,VENITI SI POATE O SCOATEM LA CAPAT CA ALTFEL.......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei