Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 feb 2011 - Anul XVI, nr. 46 (4644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oportunitate

Bursa locurilor de muncă pentru viitorii ingineri de la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava organizează mâine, începând cu ora 10, Bursa locurilor de muncă, oferind companiilor posibilitatea de a recruta viitori ingineri instruiţi conform nevoilor din industria românească.

ADA–The PLM Specialist, lider în România în implementarea soluţiilor pentru managementul ciclului de viaţă al produsului, alături de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, organizează acest eveniment pentru recrutarea şi angajarea inginerilor.

La Bursa locurilor de muncă din Suceava participă companiile Egger România, Logicad, Minco Serv, Sidem, Tera Construct Botoşani, Tehofalt, Besliu, Prometal, Scudas, Global Design şi două instituţii publice, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă şi Camera de Comerţ şi Industrie Suceava.

Proiectul PLM – Adaptor promovează parteneriatul între instituţiile de învăţământ superior şi firmele din industrie, prin corelarea sistemului de educaţie şi formare profesională cu dinamica pieţei muncii.

În prima fază a proiectului s-a realizat o cercetare a nevoilor din industrie şi s-a construit profilul ideal al noului angajat pentru corelarea pregătirii cu aşteptările angajatorilor.

De la lansare, în noiembrie 2009, în centrul de instruire din Suceava, proiectul PLM -Adaptor a pregătit, prin cele două module de studiu, mai mult de o sută de studenţi pentru lucrul în departamentele de concepţie şi proiectare produse, simulare şi analiză folosind prototipul virtual.

Activităţile din cadrul proiectului pentru regiunea Suceava sunt coordonate de profesorul universitar doctor inginer Dumitru Amarandei. Cursurile şi evaluările pentru obţinerea competenţelor sunt făcute pe baza manualelor special realizate pentru acest proiect.

Bursa locurilor de muncă conectează firmele cu studenţii absolvenţi din cadrul proiectului, astfel încât să-şi cunoască punctele comune, obiectivele profesionale urmărite, profilul de angajat căutat, gradul de pregătire tehnologică şi educaţională, competenţele cerute de angajatori.

 

Bursa locurilor de muncă are loc în şapte centre universitare

„Studiul privind nevoile din industrie realizat la începutul proiectului a confirmat că vremurile în care un loc de muncă se obţinea prin absolvirea unei instituţii de învăţământ şi cel mult câteva luni de experienţă au dispărut. Companiile nu îşi mai permit costurile angajării de personal fără cunoştinţe şi competenţe. Piaţa muncii s-a schimbat, iar mediul universitar, studenţii de astăzi şi firmele deopotrivă trebuie dea un răspuns acestor schimbări. Pe termen lung, companiile au nevoie de absolvenţi cu grad de pregătire tehnologică cât mai avansat, tocmai pentru că investiţiile în tehnologie sunt premisele dezvoltării şi sunt necesare pentru menţinerea pe piaţă. Prin programul PLM-Adaptor ne-am propus să îmbunătăţim calitatea profesională a proaspeţilor absolvenţi, iar prin Bursa locurilor de muncă dorim să acordăm fiecărui absolvent şansa de a cunoaşte companiile, de a debuta favorabil în carieră,” a declarat Ionel Barbu, Managerul Proiectului şi directorul general ADA- The PLM Specialist.

Pentru a creşte eficienţa procesului de recrutare, desfăşurarea evenimentului este împărţită în două secţiuni, respectiv sesiunea de prezentări, alcătuită din expunerea proiectului şi a rezultatelor înregistrate în regiunea Suceava, a firmelor participante şi a locurilor de muncă disponibile, şi sesiunea de scurte interviuri în care studenţii se prezintă în faţa angajatorilor şi depun CV-urile.

Asemenea burse de muncă se desfăşoară, în zile diferite, în toate cele şapte centre universitare înscrise în proiect, în Oradea, Petroşani, Constanţa, Brăila, Galaţi, Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bursa locurilor de muncă pentru viitorii ingineri de la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bursa locurilor de muncă pentru viitorii ingineri de la Universitatea „Ştefan cel Mare”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei