Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 feb 2011 - Anul XVI, nr. 46 (4644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizii

Comercializarea etnobotanicelor este interzisă în trei oraşe sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Autorităţile din trei oraşe ale judeţului au luat hotărâri cu privire la comercializarea plantelor etnobotanice pe teritoriul lor. Este vorba despre municipiile Suceava, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc. Dacă în cazul Consiliilor Locale din Suceava şi Rădăuţi hotărârile prevăd interzicerea totală a comercializării produselor etnobotanice, deliberativul local din Câmpulung Moldovenesc a decis interzicerea comercializării substanţelor şi preparatelor stupefiante halocinogene, euforice şi psihotrope pe o rază de 2.000 de metri faţă de unităţile de învăţământ, instituţiile de cultură, clubul copiilor şi elevilor, lăcaşele de cult, instituţiile publice şi de cultură.

Potrivit spuselor prefectului de Suceava, Sorin Popescu, în judeţ au funcţionat zece firme, cu 14 puncte de lucru, care aveau ca profil comercializarea de plante etnobotanice, toate acestea fiind închise în momentul de faţă. El a precizat că ultimul magazin a fost închis în luna noiembrie 2010, acesta funcţionând în Câmpulung Moldovenesc. Sorin Popescu a arătat că potrivit raportărilor Spitalului Judeţean Suceava, în anul 2010 au fost înregistrate opt cazuri de intoxicaţii cu substanţe etnobotanice, la care se mai adaugă încă două cazuri înregistrate în acest an.

 

Bază de date cu elevii problemă

Prefectul a amintit că în la sfârşitul anului 2010 a solicitat intensificarea acţiunilor pentru prevenirea consumului de alcool, droguri şi plante etnobotanice, precum şi întocmirea unei baze de date cu elevii problemă, în vederea informării profesorilor şi a părinţilor acestora.

Sorin Popescu a mai spus că la începutul acestei săptămâni a emis un ordin în baza căruia vor fi constituite echipe mixte care vor efectua controale în locurile şi în mediile în care se produc, se comercializează, se utilizează sau se consumă substanţe interzise de lege.

Nu în ultimul rând, prefectul judeţului a spus că până în prezent poliţiştii suceveni au întocmit 12 dosare penale pentru comercializarea de plante etnobotanice, iar cinci persoane au fost arestate. Poliţiştii au mai confiscat 2.484 de plicuri cu diverse plante sau prafuri, în valoare de aproximativ 90.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comercializarea etnobotanicelor este interzisă în trei oraşe sucevene.
 Vizualizări articol: 1284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Comercializarea etnobotanicelor este interzisă în trei oraşe sucevene5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(25 feb 2011, 17:13:06
De ce nu mai exista in Vatra Dornei nici un magazin de asta????Pentru ca a fost interzis?? NU!!!! Au fost veo doua care s-au inchis din cauza lipsei de vanzari!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei