Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 feb 2011 - Anul XVI, nr. 46 (4644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Finanţare

Apel la salvarea handbalului sucevean, în Consiliul Local Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Criza cu care se confruntă echipa de handbal a Sucevei, care este pe punctul de a pierde câţiva jucători valoroşi, din cauza dificultăţilor financiare, a stârnit semnale de alarmă în Consiliul Local Suceava, care s-a întrunit ieri.

Cel care a făcut un apel pentru salvarea echipei de handbal a fost consilierul local Virginel Iordache, care a cerut executivului local să facă eforturi pentru a scoate echipa din impasul financiar în care se află, pentru ca Suceava să nu rămână fără sportul care ne-a adus cele mai multe satisfacţii şi notorietate la nivel naţional şi european.

“O parte din jucătorii echipei de handbal, vreo 5-6, vor să rezilieze contractul cu clubul. Cred că nici un efort nu este prea mare pentru municipalitate, să alocăm o parte din bani, chiar în avans, acestor copii curajoşi, care poartă numele Sucevei în toata ţara. Dorim să construim o sală polivalentă de milioane de euro, dar s-ar putea să o construim pentru ceva care nu mai există. Să fim sinceri – fotbal în Suceava nu mai avem, handbalul riscă să dispară, polo nu se poate juca, iar la volei nu am câştigat decât un singur set în vreo 10 meciuri. Echipa de handbal ne reprezintă nu doar în ţară, ci şi în Europa, merită să investim în acest sport, singurul care ne mai oferă plăcerea de a-i urmări meciurile şi de a aplauda reuşitele echipei”, a spus Virginel Iordache.

 

În martie intră primii bani la echipă

Apelul său nu a rămas fără răspuns, pentru că primarul Sucevei Ion Lungu a dat garanţii că luna viitoare echipa de handbal va primi drept finanţare o sumă consistentă.

“Pentru 2011 am aprobat o finanţare de 10 miliarde de lei vechi, mai mult de atât nu putem. Am făcut publicarea în Monitorul Oficial, probabil într-o săptămână demarăm licitaţia şi vom face tot posibilul să-i ajutăm cât mai repede.

Nici noi nu putem face minuni, banii pot fi daţi doar într-o bază legală. Suntem cu totul alături de echipa de handbal şi-mi pare rău de faptul că noi, primăria, care suntem cel mai mare finanţator al lor, cumva suntem acuzaţi. Noi ne-am făcut datoria. Să vină şi ceilalţi finanţatori, să îşi facă datoria şi să salvăm echipa”, a spus Lungu, care i-a asigurat pe aleşii locali că această situaţie de criză este una trecătoare şi că situaţia este deja sub control.

Tot ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că intenţionează să aloce 3 miliarde de lei vechi echipei de handbal.

Cu toate acestea, cele 13 miliarde de lei vechi care urmează să fie alocate echipei de handbal nu acoperă nici măcar salariile echipei pe tot anul, ci doar până în septembrie, în vreme ce alte sume sunt necesare pentru deplasările la competiţiile sportive, echipamente sportive şi alte cheltuieli.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apel la salvarea handbalului sucevean, în Consiliul Local Suceava.
 Vizualizări articol: 1257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apel la salvarea handbalului sucevean, în Consiliul Local Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei