Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 ian 2011 - Anul XVI, nr. 22 (4620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Doctorii, în alertă

A apărut primul caz de gripă nouă în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat de 40 ani, din municipiul Suceava, a fost diagnosticat cu infecţie cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz de îmbolnăvire prin gripă nouă înregistrat în judeţ, în acest sezon.

Informaţia a fost lansată ieri, de purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu, care a arătat că pacientul are o formă uşoară de boală, care nu a necesitat spitalizare.

„Bolnavul a fost izolat la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie”, a spus responsabilul de relaţiile cu presa, adăugând că diagnosticul de gripă nouă a fost confirmat prin analize de laborator, în cursul zilei de miercuri.

 

Pacientul nu era vaccinat antigripal

Adrian Popescu a ţinut să precizeze că este vorba de un pacient care nu fusese vaccinat antigripal, context în care a atras atenţia asupra importanţei administrării serului, ca măsură principală de prevenţie.

El a explicat că populaţia se mai poate imuniza până la finele lunii mai, dată până la care eficienţa vaccinul este dovedită, şi a subliniat că acest caz apare pe fondul creşterii numărului de infecţii acute respiratorii.

„Deocamdată nu se impun măsuri speciale în unităţile sanitare”, a punctat purtătorul de cuvânt al DSP.

În judeţ, în acest sezon, 16 persoane au fost suspectate de medici de gripă nouă, dar este pentru prima oară când analizele de laborator confirmă diagnosticul.

În ultima săptămână, medicii suceveni au semnalat o explozie de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii, îmbolnăvirile în rândul populaţiei depăşind limitele obişnuite, de circa 3.000 de cazuri pe săptămână.

 

A început sezonul de gripă, avertizează specialiştii

În perioada 17-23 ianuarie, aproape 4.300 de persoane au ajuns la doctor după ce au răcit, acesta fiind cel mai mare număr de cazuri de afecţiuni respiratorii înregistrat în judeţ, în acest sezon.

Ministerul Sănătăţii a anunţat marţi că ne aflăm la debutul sezonului gripal, întrucât numărul de persoane cu afecţiuni respiratorii este în creştere în toată ţara, în ultima săptămână. Oficialii de la Bucureşti au informat că, de la debutul sezonului rece, în ţară s-au înregistrat 46 de cazuri de gripă şi patru decese, dintre care unul la un copil din Satu Mare.

„Activitatea gripală evoluează cu intensitate medie, în focare locale în judeţele Iaşi şi Constanţa şi cu cazuri sporadice în restul teritoriului”, a informat Ministerul Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A apărut primul caz de gripă nouă în judeţ.
 Vizualizări articol: 631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
A apărut primul caz de gripă nouă în judeţ1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei