Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 ian 2011 - Anul XVI, nr. 11 (4609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Salvamont

Drumul auto Chiril – Rarău este inaccesibil din cauza unui pod de gheaţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul Public Salvamont al judeţului Suceava informează că în zona montană stratul de zăpadă ajunge, în zona alpină, la un metru, iar în rest atinge 20-30 cm grosime. Prognoza meteo anunţă vreme instabilă, cu posibile precipitaţii şi vânt în zonele de creastă, iar în aceste condiţii salvamontişltii suceveni recomandă turiştilor care doresc să urce în munţi la final de săptămână să abordeze trasele cât mai matinal, să anunţe prealabil deplasarea grupurilor sau a începătorilor în drumeţie, să evite traseele de creastă în caz de viscol sau vizibilitate redusă şi să nu consume alcool.

“Turiştii trebuie să ţină seama de faptul că timpul de parcurgere a unui traseu iarna se dublează. Este necesar echipament de iarnă, iar pentru cei ce abordează masivul Călimani este necesar să aibă piolet şi colţari. Dacă se constată pe traseu obstacole imprevizibile, precum copaci căzuţi recent sau marcaje deteriorate, rugăm turiştii să ne informeze, pentru a interveni imediat. Pentru orice alte probleme pe traseu sau pentru solicitarea de informaţii putem fi contactaţi la numerele de telefon 0745313052 sau 0salvamont”, a completat şeful Serviciului Public Salvamont, Voicu Raia.

În ce priveşte accesul auto, acesta este posibil în masivul Rarău pe ruta Izvorul Alb – Cabană cu maşini 4x4 cu echipate cu lanţuri, pentru că există poduri de gheaţă, pe ruta Pojorâta-Rarău numai până Şaua Colbului, după care se poate urca pietonal în circa o oră şi jumătate, în timp ce traseul folosit de obicei, Chiril – Rarău, este nerecomandat de această dată, din cauza unui pod de gheaţă de mari dimensiuni, aflat după Mănăstirea Rarău. Accesul auto este posibil şi în masivul Giumalău, pe traseu Rusca – cabană, doar pe 5 km, cu continuare pietonală a drumului, iar în Călimani se poate urca auto doar până la şantier, la doi km de Gura Haitei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul auto Chiril – Rarău este inaccesibil din cauza unui pod de gheaţă.
 Vizualizări articol: 750 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Drumul auto Chiril – Rarău este inaccesibil din cauza unui pod de gheaţă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei