Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 ian 2011 - Anul XVI, nr. 11 (4609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unul după altul

Încă un membru al grupului de contrabandişti Iova-Căsuţă, pus în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încă unul dintre membrii grupării de contrabandişti de ţigări săltaţi în luna noiembrie a anului trecut de procurorii de la „Crimă Organizată”, grupare cunoscută sub denumirea Iova-Căsuţă, s-a reîntors în libertate.

Este al şaptelea individ din acest dosar eliberat, în arest preventiv mai găsindu-se acum doar doi dintre cei împotriva cărora procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au adunat indicii că făceau contrabandă cu ţigări.

Ultimul care a scăpat de arest este Mihai Mihail, zis „Mişa”, din Siret, ieri Curtea de Apel Suceava hotărând eliberarea acestuia sub control judiciar. Decizia nu este una surprinzătoare, având în vedere faptul că doi dintre cei identificaţi drept capi ai grupării, Mihai Vicovanu şi Ioan Sava, zis „Căsuţă”, ambii din Fălticeni, au fost şi ei eliberaţi, ultimul la începutul acestei săptămâni.

De altfel, acesta a fost şi argumentul principal al avocatului care l-a reprezentat pe „Mişa”. El a arătat în faţa instanţei că clientul său a fost, aşa cum rezultă inclusiv din constatările procurorilor DIICOT,  doar un simplu executant în cadrul grupării, în sarcina căruia contrabanda este reţinută doar în două momente. În condiţiile în care capii grupării sunt deja cercetaţi în stare de libertate, avocatul a cerut eliberarea grabnică a clientului său, ceea ce s-a şi întâmplat.

În acest ultim mare dosar de contrabandă instrumentat de DIICOT Suceava, în stare de arest preventiv au mai rămas doar  Paul Iova, zis „Ion Petrişor”, organizator al concursului „Miss Piranda”, şi Gheorghe Plăcintă, zis „Ghiţă”. Printre cei eliberaţi între timp se mai numără Constantin Varga, de 58 de ani, din Bucureşti, Adrian Eftin Dumitru, de 51 de ani, din Sighişoara, Cristinel Şoitu, de 42 de ani, din Târgu Mureş şi Alexandru Nagy, de 51 de ani, din Turda, ultimul rearestat după câteva zile pentru că a introdus ilegal în România peste un kilogram de cannabis.

Practic, se repetă scenariul din celelalte mari dosare de contrabandă instrumentate de DIICOT Suceava, rând pe rând cei anchetaţi în dosar fiind eliberaţi şi cercetaţi în stare de libertate. Surse apropiate anchetei dau ca sigură eliberarea grabnică şi a ultimilor doi indivizi aflaţi în arest.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă un membru al grupului de contrabandişti Iova-Căsuţă, pus în libertate.
 Vizualizări articol: 1273 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Încă un membru al grupului de contrabandişti Iova-Căsuţă, pus în libertate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei