Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 ian 2011 - Anul XVI, nr. 5 (4603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din acest an

Fertilizarea in vitro pentru cuplurile care nu pot avea copii va fi decontată de stat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din acest an, Ministerul Sănătăţii va finanţa, în premieră, un program de fertilizare in vitro, dând astfel o speranţă cuplurilor care nu pot avea copii. În cadrul noului program, cuplurile căsătorite sau aflate într-o relaţie stabilă de cel puţin un an, care au vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani,îşi vor putea deconta cheltuielile cu realizarea procedurilor de fertilizare in vitro. Statul va suporta costurile unei singure fertilizări, suma maximă acordată fiind de 5.000 de euro. Prioritate la decontare au cuplurile care sunt la primul tratament de acest fel, care suferă de infertilitate de cel puţin trei ani, dar care nu au alte probleme medicale. Unul dintre criteriile de excludere este obezitatea.

 

Investigaţii gratuite pentru persoanele suspecte de cancer

Tot din acest an, în cadrul unui alt program nou de sănătate, persoanele suspecte decancer vor putea afla dacă suferă sau nu de această maladie fără a plăti un leu. Programul de screening care va fi implementat urmăreşte reducerea incidenţei cancerului de col uterin, de sân şi colorectal în rândul populaţiei şi se va efectua după modelul proiectului pilot realizat la Institutul de Oncologie din Cluj Napoca.

Totodată, din acest an vor mai exista două programe, unulprivind protejarea sănătăţii publice prin prevenirea îmbolnăvirilor asociate factorilor de risc alimentari şi de nutriţie şi altul de supraveghere a stării de sănătate a populaţiei, prin care Ministerul Sănătăţii îşi propune derularea unor campanii pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

 

Programele gratuite de fertilizare in vitro şi depistare a cancerului se vor derula timp de doi ani

De menţionat că, pentru prima dată, programele naţionale de sănătate ale Ministerului Sănătăţii se vor derula pe o perioadă de doi ani şi nu un an cum a fost până acum, pentru a exista o predictibilitate atât din punctul de vedere al furnizorilor din sistem, cât şi din cel al pacienţilor.

 „Anual se pierde un timp important la dezbaterea programelor naţionale de sănătate şi în procesul de contractare cu furnizorii, ceea ce duce la disfuncţionalităţi în desfăşurare”, a explicat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.

El a subliniat că, pentru următorii doi ani, programele de sănătate se vor baza pe obiectivele şi priorităţile politicilor de sănătate publică care reflectă atât obligaţiile asumate în domeniul sănătăţii în cadrul acordurilor încheiate cu Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială, cât şi priorităţile naţionale identificate în domeniul promovării sănătăţii, prevenirii îmbolnăvirilor şi asigurării accesului pacienţilor cu boli cronice la tratament specific adecvat.

„Pentru perioada 2011-2012 a fost păstrată majoritatea programelor naţionale de sănătate care existau, atât cele de prevenţie derulate de către Ministerul Sănătăţii, cât şi cele de tratament, gestionate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fertilizarea in vitro pentru cuplurile care nu pot avea copii va fi decontată de stat.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Fertilizarea in vitro pentru cuplurile care nu pot avea copii va fi decontată de stat3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei