Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 ian 2011 - Anul XVI, nr. 5 (4603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Mutu, şapte vieţi. Şi una irosită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultima ispravă (da’ nu-i ultima, faceţi pariu?) a lui Mutu, vă mărturisesc că m-a amuţit. Priveam ecranul televizorului şi nu-mi venea să cred ce citeam jos, în bandă. Am crezut că e o ştire mai veche, mai ales că vorbea despre excluderea lui din lotul Fiorentinei, şi mă gândeam că o fi vorba de chestia cu sibutramina ori despre aia cu ospătarul şi că dintr-o greşeală de tastare a vreunuia de la tehnic a apărut în ecran cu un delaz de câteva luni. S-au mai întâmplat minuni d-astea, din confundarea fişierelor. După câteva minute, a intrat însă pe post chiar „ştirista” de serviciu şi a detaliat informaţia care era proaspătă de tot, aburindă chiar. Eram singur acasă şi n-aveam măcar pe cine să întreb, desigur retoric, „Mă, ăsta-i chiar cretin?”. Aşa că mi-am răspuns singur la întrebarea nerostită: da, e cretin fără nici un dubiu. Fiindcă doar un cretin, dar mai ales unul aflat în situaţia fără ieşire în care s-a aflat ăsta nu o singură dată, poate muşca mâna care l-a hrănit. (Vorba asta e cu câinele, dar merge la orice animal.) Cât de tâmpit/beat/drogat (eu merg totuşi pe această ultimă variantă, nu din cauza antecedentelor, ci fiindcă medicina „de specialitate” se ştie că face minuni) trebuie să fii pentru a sări la bătaie la singurul om care, absolut dezinteresat şi cu o generozitate cu totul ieşită din comun, îşi riscare el însuşi poziţia la club (şi nu o singură dată!) pentru a-ţi acorda ţie, un cretin fără frontiere, o şansă... şi încă una... şi...? Revin la o idee de-a mea ceva mai veche: Mutu e un rebel. Cu ceva talent, bine exploatat pe linie de marketing de cei care l-au scos la vânzare. Născut în alt loc de pe lume şi încăput pe mâinile altor traficanţi, probabil că Mutu ar fi avut o altă soartă, un alt parcurs. Adică rebelul din el ar fi fost exploatat în mod pozitiv. În fond, ca atitudine nu-i departe de Maradona, iar ca tehnică de Ibrahimovici, alţi doi rebeli. Numai că pe ăştia a avut cine-i ţine în frâu. Mutu a fost tot timpul dezlegat, astfel că „educaţia” i-au făcut-o iniţial borfaşii Becali şi i-a definitivat-o infractorul Gheară. Iar finalul s-a scris acum câteva zile. Nici în şapte vieţi nu s-ar spăla de toate porcăriile făcute. Dar n-are atâtea. Are una singură, de care şi-a bătut joc. Cred sincer că înainte de a fi cretin, e victimă. De care însă mi-e mai mult silă decât milă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mutu, şapte vieţi. Şi una irosită.
 Vizualizări articol: 695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Mutu, şapte vieţi. Şi una irosită4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei