Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 ian 2011 - Anul XVI, nr. 5 (4603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înşelaţi de profesionişti

Sucevenii care au dat bani grei pe ţepele prin SMS, păcăliţi din Penitenciar

Duminică, 9 Ianuarie 2011 (13:40:53)

Ultimele victime din Suceava ale ţepelor date prin SMS au fost înşelate din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni din judeţul Teleorman. Judiciariştii de la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava au avut primele informaţii despre autori încă din iunie 2010, imediat după ce o primă victimă a depus plângere. Era vorba de o femeie din Suceava care fusese anunţată prin SMS că a câştigat un premiu, în cadrul unui concurs organizat de o companie de telefonie mobilă. A vorbit la telefon cu „organizatorul”, iar acesta i-a cerut să trimită un comision obligatoriu pentru încasarea banilor. Victima a trimis prin cont bancar suma de 1.100 de lei. În scurt timp, poliţiştii au identificat şi un suspect, în vârstă de 21 de ani, din comuna Breaza, judeţul Buzău, care era încarcerat la penitenciarul din Teleorman. 
Poliţiştii au mers pe fir, indiciile din anchetă ducându-i spre acelaşi tânăr, dar şi spre un coleg de celulă, în vârstă de 29 de ani, din Prahova, iar ulterior grupului i s-a mai adăugat un al treilea deţinut. 
Poliţiştii spun că au adunat suficiente probe împotriva celor trei, dosarul în care aceştia sunt cercetaţi ajungând la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava şi demarându-se urmărirea penală, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.
În urma conexării cauzei, la dosarul cercetat de Parchetul din Suceava a ajuns şi o faptă a cărei victimă a căzut un bărbat din Constanţa, care a virat 3.800 de lei escrocilor.  
O mare problemă este legată însă de recuperarea prejudiciilor, de regulă apropiaţii deţinuţilor „investind” foarte repede banii adunaţi din înşelăciuni, iar cei aflaţi după gratii asumându-şi fără prea multe regrete riscul de a-şi mai petrece câţiva ani aici.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii care au dat bani grei pe ţepele prin SMS, păcăliţi din Penitenciar.
 Vizualizări articol: 1128 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii care au dat bani grei pe ţepele prin SMS, păcăliţi din Penitenciar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei