Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 ian 2011 - Anul XVI, nr. 5 (4603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Autocar „invizibil”

Accident de „Dosarele X”, pe Calea Unirii din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un accident rutier cu totul ieşit din comun s-a petrecut ieri dimineaţă, pe Calea Unirii din municipiul Suceava. În mod aproape inexplicabil, un şofer care urca dinspre Grupul Şcolar nu a văzut autocarul care staţiona pe banda sa de mers, lovindu-l extrem de violent. A fost nevoie inclusiv de intervenţia personalului specializat de „Descarcerare”, pentru ca una dintre victime să fie scoasă din maşina care a izbit autocarul.    

 

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 8.30, la o oră când circulaţia de pe principala arteră a Sucevei este foarte aglomerată. La volanul unei autospeciale pentru intervenţii la înălţime, un şofer angajat al Societăţii de Transport Public Local (TPL) venea dinspre sediu şi se îndrepta spre zona Hotelului Bucovina, unde, împreună cu un coleg, avea misiunea de a da jos un panou publicitar de pe un stâlp aparţinând TPL. Cu jumătate de oră mai înainte, un autobuz care efectua o cursă pe relaţia Brodina - Suceava rămăsese în drum, pe banda I de mers, după o explozie de pneu survenită la jumătatea distanţei dintre Grupul Şcolar şi Centru.

Deşi în zonă vizibilitatea este bună, şoferul angajat al TPL, Vasile Tacu, în vârstă de 40 de ani, care urca pe banda I de mers, nu a văzut autocarul staţionat, izbindu-se în spatele acestuia. Despre forţa impactului vorbesc consecinţele. Cabina autospecialei a fost grav avariată, pasagerul din dreapta şoferului rămânând prins între fiarele contorsionate ale acesteia. La faţa locului a ajuns un echipaj de „Descarcerare” al Detaşamentului de Pompieri Suceava, lucrătorii specializaţi scoţând cu greu victima, prinsă între scaun şi fiarele distruse.

 

Şoferul a dat vina pe soare 

Întrebarea de pe buzele tuturor a fost cum de nu a văzut şoferul autobuzul din faţă. Avea vizibilitate bună, mai mult era şi în urcare, condiţii în care, în mod normal, nu ar fi putut avea viteză mare. Explicaţia dată de acesta şefului său, Darie Romaniuc, ajuns la faţa locului, a fost că soarele l-a orbit timp de câteva secunde iar apoi, ajuns aproape de autocar, nu a mai avut cum opri.

Din ancheta preliminară, Poliţia a stabilit că accidentul s-a produs deoarece şoferul circula cu viteză neadaptată la carosabilul acoperit cu polei.

 

Şoferul autocarului spune că triunghiul lăsat în stradă a fost furat 

Ajuns la faţa locului după accident, şoferul autocarului era uluit de faptul că triunghiul de semnalizare pe care îl lăsase în spatele autocarului dispăruse.

„Am făcut explozie de cauciuc, am dat de pe avarie, am pus triunghi la zece metri în spate şi am plecat la garaj să aduc un cauciuc. Aflu acum că triunghiul nu mai era unde l-am lăsat, l-a furat cineva...”, susţine şoferul autocarului, Mihai Berla, în vârstă de 43 de ani, domiciliat în satul Brodina, comuna Izvoarele Sucevei.

Dacă şoferul care s-a izbit în autobuz a scăpat fără leziuni, colegul său, în vârstă de 43 de ani, a trecut prin cumpăna vieţii, fiind scos din maşină cu capul însângerat şi cu dureri mari la picioare. Diagnosticul preliminar pus de medicii de la Spitalul Judeţean Suceava este „politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral cu plagă frontală dreapta, contuzie ambele gambe, în observaţie fractură închisă tibie dreapta, contuzie forte genunchi stâng”.                 

 

Serie neagră pentru TPL

Cei doi şoferi au fost verificaţi cu etilotestul, rezultând că nu erau băuţi.

Pentru Vasile Tacu, şoferul care conducea autospeciala, accidentul s-a petrecut după ce, acum doi ani, a mai fost implicat într-un eveniment rutier. În mai 2009, acesta, aflat la volanul unui Renault, s-a izbit violent într-un tir, în urma impactului pasagerul din dreapta sa, Gheorghe Ştefanovici, la acea vreme preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri, decedând. Ancheta preliminară de atunci arăta că vinovat de producerea accidentului a fost şoferul tirului, care a virat spre stânga fără a da prioritate.

Darie Romaniuc, directorul TPL Suceava, ne-a spus că societatea pe care o conduce este lovită în ultima perioadă de ghinioane peste ghinioane, mai multe vehicule fiind implicate în tamponări ori suferind defecţiuni care necesită reparaţii costisitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accident de „Dosarele X”, pe Calea Unirii din Suceava.
 Vizualizări articol: 7193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.82/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 11 voturi
Accident de „Dosarele X”, pe Calea Unirii din Suceava3.8511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ghinion? trimis de
( 8 ian 2011, 14:15:38
Ghinion e atunci cand faci tot ce trebuie dar nu-ti iese din cauza unei conjuncturi nefavorabile. Daca voi conduceti autobuzele mai tare ca masinile de pe banda a doua, daca luati toate gropile cu 50 km/h cum sa nu se strice masinile si cum sa nu faceti accidente? Ar trebui sa va responsabilizati soferii un pic. Sa-i premiati pe cei care distrug cel mai putin masinile, pe cei care consuma cel mai putin carburant, etc. Managementul de la TPL este foarte inteligent si performant. Au reusit sa obtina pierderi acolo unde altii obtineau profituri lunare uriase.
2.   Titlu de kkt trimis de
( 9 ian 2011, 00:04:16
Ziar de  ☭ , titlu e  ☭ . Nu e nimic atipic sau paranormal in acest accident. Soferu' nu a fost atent si s-a izbit in autobuzul stationat. Paiule, esti varza...cu ciperci.
3.   Subiecte interesante trimis de
( 9 ian 2011, 00:18:12
Decat sa scrieti aricole platite cum a fost cel cu problemele "soferilor" cu pornirea masinilor din cauza "gerului napraznic" (daca la -15 e ger napraznic, iarna trecuta la -31 cum s-a chemat?!?), mai bine ati face si voi o investigatie jurnalistica in legatura cu intretinerea drumurilor din judet pe timp de iarna. Pentru ca idiotii aia care "intretin" drumurile folosesc ca material antiderapant pietris in loc de nisip, mai bine zis BOLOVANI, care ne nenorocesc masinile noua, contribuabilii. Ca exemplu, am schimbat deja un parbriz iarna aceasta, iar acu s-a spart din nou.
Revenind la "probemele de pornire", romanul ar trebui sa invete ca e prea sarac ca sa cumpere lucruri ieftine, gen acumulatori auto RomBat. Cine are de inteles, va intelege ce am vrut sa zic. Toate bune!
4.   Dosare x trimis de
( 9 ian 2011, 14:58:34
Corect,de ce nu cautati hotii care fura (pdl,psd,pnl...etc)licitatii frauduloase,foduri pierdute si tot ce tine de coruptie din judetul nostru ca ati avea ce scrie 5 ani,sau frica e mare si libelula va ameninta,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei