Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 ian 2011 - Anul XVI, nr. 5 (4603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Predarea ştafetei

Doina Oică şi Silviu Gemănar, favoriţi pentru a prelua conducerea Termica Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Demisia lui Constantin Plăcintă de la conducerea SC Termica SA, de la 1 aprilie 2011, anunţată ieri, în cadrul Consiliului de Administraţie al societăţii, l-a surprins şi pe primarul Sucevei, Ion Lungu, care spune că pe de o parte regretă plecarea acestuia, dar pe de altă parte, e mulţumit că de organizarea şi funcţionarea noii societăţi de termoficare se va ocupa unul dintre cei mai buni specialişti de termoficare din ţară.

“Am aflat abia ieri că i-a fost oferit postul de director al noii societăţi de termoficare care urmează să fie construită şi că vrea să accepte. Cum e vorba din popor, cu un ochi plâng şi cu altul râd, pentru că Plăcintă este unul dintre cei mai buni specialişti în termoficare din ţară – nu o spun eu, ci toţi cei din domeniu cu care am discutat, iar chiar şi cei de la ministere se consultă cu el în luarea unor decizii la nivel naţional. Plâng pentru că Termica este societatea Consiliului Local şi prezenţa sa acolo este necesară, dar, pe de altă parte, mă bucur că cei care vor să facă noua societate de termoficare a municipiului l-au mandatat să-i reprezinte, pentru că asta înseamnă că intenţiile lor sunt serioase şi că vor să facă o treabă de calitate”, a spus Lungu.

Cum peste aproape trei luni Termica Suceava va rămâne fără director general, deja au început să fie căutate variante pentru numirea unui nou manager.

Primarul Sucevei e convins că cea mai bună variantă este de numire la conducerea Termica a unuia dintre actualii directori, care cunosc foarte bine problemele cu care se confruntă societatea şi au idee  ce măsuri sunt necesare pentru ca aceasta să funcţioneze şi în anii următori.

Favoriţii pentru preluarea funcţiei de director al Termica sunt Doina Oică şi Silviu Gemănar, actualmente director de marketing, respectiv director tehnic.

Decizia finală va fi cea a Consiliului de Administraţie al Termica, dar un cuvânt greu de spus în această privinţă îl are primarul Sucevei, mai ales că actuala societate de termoficare aparţine municipalităţii sucevene.

Pe de altă parte, actualul director general al Termica, Constantin Plăcintă, se va ocupa de realizarea noii societăţi de termoficare, care va produce apă caldă şi căldură pe biomasă şi gaz metan, urmând ca aceasta să fie pusă în funcţiune în aproximativ doi ani. Firma care s-a arătat dispusă să realizeze noua termocentrală, printr-o investiţie de aproximativ 50 de milioane de euro, este Adrem Invest Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doina Oică şi Silviu Gemănar, favoriţi pentru a prelua conducerea Termica Suceava.
 Vizualizări articol: 2840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Doina Oică şi Silviu Gemănar, favoriţi pentru a prelua conducerea Termica Suceava2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ha! trimis de
( 8 ian 2011, 11:34:31
demisie cu 3 luni in avans...? misto treaba! dupa ce smecheria cu trecerea pamantului ,, de sub Termica,, in contul datoriei primariei fata de Termica nu a reusit(s-a facut alta magarie cu capitalu social), ies la iveala viitoare afaceri ,,benefice,,. Pana nu demult domnu director Placinta batea din gura ca Termica o sa fie ,,viitorul,, incalzirii din Suceava...? hopa vin investitori..? cine garanteaza ca noua societate PRIVATA dupa primii 2-3 ani o sa mai scoata gigacaloria la preturile spuse acum de Lungu..?? ca de nu o sa merga pe minus de dragul primarului...si totodata cu distrugerea Termica o sa ramana singurul furnizor de agent termic ...ce bine ca am centrala de apartament!
2.   Comentariu trimis de
( 8 ian 2011, 13:47:57
mai bine sa se instaleze centrale de bloc (pe scara, pe bloc) si ies mai ieftin fata de o noua investitie, plus proiectul va fi mai fiabil, nu mai este nevoie de retea de trasport al agentului termic....din pacate cu tot cu centrala individuala platesc in jur de 40 lei pentru caldura de la termica....pentru tevile ce-mi trec prin apartament si imi ocupa spatiu...
3.   Veste asteptata trimis de
( 8 ian 2011, 16:39:39
Inceputul timid ,dar sigur, spre desfiintarea incalzirii centralizate (precum si a alimentarii cu apa calda) a municipiul Suceava.
4.   *** trimis de
( 8 ian 2011, 19:03:39
Falimentul nu are acelaşi gust pentru toţi
Unii stau demult pe sprânceana prăpastiei,fără probleme
Suntem de profesie’’necredinci la sorţi
Un viitor ce ni’l tabelăm,pe scheme

Unii,printr’o sinecură conjuncturală,s-au pricopsit
Ăia’s parveniţii ce nu te cred,nu’ţi bate gura
Nu’ţi luxa limba explicând unui parvenit
Fiindcă tocmai d’acolo provine...sinecura
4.1  RE: *** trimis de
( 8 ian 2011, 19:27:36
P.S.deşi nu sunt ofensatoare în nici un fel unele cuvinte nu ,,intră'' (mă rog,unele doar parţial,altele deloc)...asta poate strica farmecul unei poezii...scuzaţi'mă pentru inoportunare şi,dacă s-ar putea face ceva în sensul ăsta ar fi mai mult decât grozav.Vă mulţumesc anticipat
5.   Comentariu trimis de
( 8 ian 2011, 21:49:42
Termica,o posibila captura a vanatorilor de fier vechi.Parca vad peste cativa ani terenul gol sau in cel mai bun caz un mall ca si asa se poarta moda,unde este un turn hop si osanu'
6.   Mare specialist... trimis de
( 9 ian 2011, 05:16:46
Asta-i ala care-si dadea cu parerea ca centralele de apartament nu-s rentabile,atunci cand putea sa taca din gura si sa para destept...n-ai cu cine baaa...NISTE TARANI!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei