Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 ian 2011 - Anul XVI, nr. 5 (4603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Unde dai şi unde crapă

Au cerut tratament identic cu al indivizilor cercetaţi în libertate şi au primit încă o lună de arest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După două luni petrecute în arestul Poliţiei Suceava, patru dintre indivizii arestaţi în ultimul dosar important privind contrabanda cu ţigări sperau că vor putea pleca acasă. Speranţele le-au fost diminuate acum câteva zile de Tribunalul Suceava, iar pentru trei dintre ei Curtea de Apel Suceava a spulberat ieri orice urmă de clemenţă. Aşa se face că regele manelelor Paul Iova, zis „Ion Petrişor”, organizator al concursului „Miss Piranda”, Gheorghe Plăcintă, zis „Ghiţă”, din Fălticeni şi Mihai Mihail, zis „Mişa”, din Siret, îşi vor petrece şi următoarele 30 de zile după gratii. Judecătorii au analizat ieri recursurile înaintate de cei trei şi au ajuns la concluzia că nu sunt motive pentru a-i pune în libertate. Cea de-a patra persoană aflată în arest preventiv, Ioan Sava, zis „Căsuţă”, din Fălticeni, nu a fost prezentă în sala de judecată, şi asta pentru că avocatul său a trimis recursul prin poştă, astfel încât judecătorii se vor reuni la începutul săptămânii viitoare, când se vor pronunţa şi asupra cererii sale de eliberare.

 

Vor „simetrie” cu Vicovanu

Avocaţii celor trei indivizi prezenţi ieri în boxa acuzaţilor au încercat să argumenteze motivele pentru care clienţii lor ar trebui puşi în libertate. Un element comun s-a desprins din cele trei pledoarii, şi anume că arestaţii ar trebui trataţi identic cu celelalte persoane cercetate în acest dosar şi pentru care s-a luat măsura eliberării încă de acum aproape două luni. O notă aparte a fost atribuită lui Mihai Vicovanu, despre care avocaţii care îi apără pe Paul Iova, Mihai Mihail şi Gheorghe Plăcintă au afirmat că era unul dintre coordonatorii grupării care se ocupa cu contrabanda de ţigări, dar se află în libertate.

„Pe simetrie judiciar cu Vicovanu, aflat în aceeaşi situaţie cu Iova, v-aş ruga să luaţi o măsură similară, adică înlocuirea măsurii arestării preventive cu o altă măsură mai puţin coercitivă”, a menţionat avocatul Laurian Ostaficiuc.

Şi avocatul Marius Rădăcină, apărătorul lui „Mişa” a ridicat aceeaşi problemă instanţei. „Nu există un tratament egal pentru inculpaţi. Vicovanu, care avea rol de lider al grupării, este cercetat în libertate, în timp ce clientul meu, căruia nu i s-a dovedit nici o faptă şi care ar putea fi cel mult executant, se află în continuare în arest”, a spus Marius Rădăcină.

Despre această „discriminare” a vorbit şi avocata Silvia Tudor, care l-a reprezentat pe Gheorghe Plăcintă, zis „Ghiţă”. „Cred că se face o discriminare faţă de celelalte persoane arestate şi ulterior eliberate, iar în cazul său ar trebui avută în vedere şi situaţia dezastruoasă a familiei, existenţa a trei copii în întreţinere, firma în faliment şi boala de care suferă”, a adăugat avocatul Silvia Tudor.

 

Cinci dintre membrii grupării, eliberaţi după doar câteva zile

În acest dosar au mai fost reţinute şi arestate pentru câteva zile alte cinci persoane. Este vorba Mihai Vicovanu, de 39 de ani, din Fălticeni, Constantin Varga, de 58 de ani, din Bucureşti, Adrian Eftin Dumitru, de 51 de ani, din Sighişoara, Cristinel Şoitu, de 42 de ani, din Târgu Mureş şi Alexandru Nagy, de 51 de ani, din Turda, ultimul rearestat după câteva zile pentru că a introdus ilegal în România peste un kilogram de cannabis, dar eliberat din nou acum o lună.  

Toţi cei nouă sunt acuzaţi că au pus bazele unui grup de crimă organizată care avea ca scop comercializarea pe piaţa neagră din România a ţigărilor de contrabandă aduse din Ucraina şi Moldova. De altfel, cu ocazia percheziţiilor efectuate oamenii legii au ridicat 1.957.360 de bucăţi ţigarete (97.868 de pachete de ţigări), în valoare de piaţă 880.812 de lei, au indisponibilizat cinci autoturisme, cu o valoare de piaţă de 210.000 de euro, 30 de telefoane mobile, 92.959 de lei şi 6.380 de euro. De menţionat că „buba” s-a spart în timp ce Vicovanu se afla într-un restaurant din Bucureşti, în timp negocia cu „Ion Petrişor” şi cu „Căsuţă” vânzarea a 252 de baxuri de ţigări de contrabandă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au cerut tratament identic cu al indivizilor cercetaţi în libertate şi au primit încă o lună de arest.
 Vizualizări articol: 1796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Au cerut tratament identic cu al indivizilor cercetaţi în libertate şi au primit încă o lună de arest0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Daca e lege.... trimis de
( 9 ian 2011, 08:12:35
sugerez domnilor arestati,ca daca doresc un alt tratament,sa se angajeze in politia de frntiera,unde vor face linistiti trafic cu tigari de contrabanda,iar in caz de.......se vor alege cu cel mult o DEMISIE.
2.   . trimis de
( 9 ian 2011, 14:36:09
cum baga corporatiile oameni care vor sa castige niste bani in inchisoare... e doar o planta, ba! doar o plantastraight face

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei