Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 ian 2011 - Anul XVI, nr. 4 (4602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Licitaţie

Primele parcări subterane din Suceava vor fi realizate de General Construct

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai mare proiect de amenajare urbană demarat în municipiul Suceava după Revoluţie, de realizare a primelor două parcări subterane şi de modernizare a zonei centrale, va fi pus în practică de firma General Construct Suceava.

Licitaţia de atribuire a lucrărilor din acest proiect a avut loc ieri, la ora 12.00, când au fost deschise ofertele depuse. Deşi licitaţia a fost organizată la nivel naţional, prin sistemul electronic de licitaţii (SEAP), o singură firmă, General Construct Suceava, s-a înscris la licitaţie, după cum a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Aceeaşi firmă a câştigat şi licitaţia de executare a lucrărilor pregătitoare pentru realizarea parcărilor subterane, prin consolidare a zonei centrale cu peste 500 de piloni secanţi, turnaţi de jur-împrejurul perimetrului pe care se vor amenaja parcajele subterane.

Lucrările pregătitoare, începute la finele lunii octombrie, au avansat destul de bine, fiind utilizate trei utilaje speciale de foraj la mare adâncime, în puţurile create fiind turnaţi apoi pilonii de stabilizare a zonei centrale.

Realizarea efectivă a parcărilor subterane va demara în primăvară, la finele lunii mai, sau cel târziu în luna iunie, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de doi ani.

Amenajarea primelor două parcări subterane din Suceava cuprinde mai multe categorii de lucrări, inclusiv refacerea şi modernizarea zonei centrale.

Costul total al lucrărilor se cifrează la peste nouă milioane de euro, din care peste opt milioane de euro o reprezintă finanţare europeană nerambursabilă, iar peste un milion de euro sunt alocaţi de Primăria Suceava pentru lucrările de consolidare.

Principala componentă a investiţiei demarate ieri este cea de creare a două parcaje subterane, unul cu o capacitate de 107 locuri, în zona fântânii arteziene, şi altul cu o capacitate de 55 de locuri, care vine amplasat între Casa de Cultură şi clădirea EON-ului. În total, vor fi puse la dispoziţia sucevenilor 162 de noi locuri de parcare, într-una din cele mai aglomerate zone din oraş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primele parcări subterane din Suceava vor fi realizate de General Construct.
 Vizualizări articol: 700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Primele parcări subterane din Suceava vor fi realizate de General Construct3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   2020 trimis de
(10 ian 2011, 09:15:05
2020-acesta este anul in care cred ca va fi terminata aceasta parcare......CRED!!!......poat e inca devreme ceea ce cred eu asa ca mai avem sa ne facem nervi in imbulzeala din centrul orasului. NERVI DE OTEL PENTRU TOTI CONDUCATORII AUTO,CA AVEM NEVOIE!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei