Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 ian 2011 - Anul XVI, nr. 1 (4599)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Urători puţini şi Revelion în stradă la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ajunul anului 2011 i-a scos în stradă pe foarte mulţi locuitori ai municipiului Fălticeni, care în jurul prânzului s-au adunat în faţa clădirii administraţiei locale.

Primii urători au fost din Rădăşeni, care au venit la Fălticeni, conform tradiţiei, cu un plug tras de cai, cu călăreţi, cu muzicanţi, cu anul 2011 într-o sanie trasă de un ponei, dar şi cu cadastrişti care au măsurat cu compasul hotarul dintre cele două localităţi. Cei din urmă au constatat că treptele Primăriei Fălticeni sunt limita dintre cele două localităţi. Rădăşeneanul Grigore Tulbure a oferit primarului Vasile Tofan un buchet de spice de grâu pentru ca anul 2011 să fie bogat, un coş cu mere pe care edilul fălticenean le-a împărţit copiilor, iar fălticenenilor le-a oferit ţuică de prune. Gazde ospitaliere, edilii fălticeneni le-au oferit rădăşenenilor colaci, ţuică şi bani.

Până spre ora 15.00 fălticenenii au putut admira datini, obiceiuri, mascaţi, căiuţi şi dame din Şoldăneşti, Leucuşeşti, Huşi, dar şi urşi din cartierele Maior Ioan şi 2 Grăniceri.

Spre seară, peste urbea de pe Şomuz s-a aşternut liniştea, doar copiii cu pluguşorul mai aflându-se pe străzi pentru a ura pe la cunoscuţi.

 

Două mii de fălticeneni au petrecut în stradă de Anul Nou

Peste două mii de fălticeneni au ales să petreacă trecerea dintre ani în stradă. Primăria municipiului Fălticeni a organizat un foc de artificii pentru a marca trecerea în anul 2011. Încă de la ora 23, câteva grupuri de tineri au venit în centrul oraşului, pentru a se întâlni cu prietenii şi cunoştinţele. Cu aproape o jumătate de oră înainte de miezul nopţii, Piaţa „Nada Florilor” s-a umplut de lume venită cu şampanie, unii şi cu prăjituri, pentru a marca începerea noului an. Au venit şi câteva trupe de urători, dar şi plugari din Buneşti cu un plug la care erau înjugaţi doi boi, care a tras brazdă chiar în centrul oraşului. La ora zero, a început focul de artificii care timp de 10 minute a făcut ca cerul să fie luminat în cele mai diverse combinaţii de culori. Pe lângă focul de artificii organizat de Primăria Fălticeni, Piaţa „Nada Florilor” a devenit o adevărată rampă de lansare pentru obiectele pirotehnice de distracţie, fălticenenii demonstrând şi de această dată că sunt buni pirotehnişti de ocazie.

Printre cei prezenţi se auzeau tot felul de urări, însă cea mai frecventă era „Să aveţi un an mai bun”. Evident, mai bun decât 2010.

 

Aglomeraţie în cluburi

Deşi iniţial şi-au făcut publicitate, multe din restaurantele din Fălticeni au renunţat la organizarea Revelionului din lipsă de clienţi. Marea majoritate a fălticenenilor au renunţat la petrecerea la restaurant în noaptea dintre ani din cauza resurselor financiare limitate sau au preferat să petreacă la munte.

Pentru tineri, cele trei cluburi care au organizat petreceri în noaptea dintre ani s-au dovedit neîncăpătoare. La preţuri cuprinse între 100 şi 150 de lei, pe lângă dans şi animatoare, cluburile au oferit băuturi „tari”, vinuri, energizante, sucuri, aperitive reci, pizza sau friptură de vită la tavă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urători puţini şi Revelion în stradă la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Urători puţini şi Revelion în stradă la Fălticeni5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Frumos! trimis de
( 4 ian 2011, 13:19:36
Cam slăbuţ focul de artificii, în alţi ani era mai frumos, mai mult! Cât despre urători... mi-au plăcut că au înfruntat frigul/transpiraţia costumelor vechi şi grele, păstrând tradiţia!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei