Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 ian 2011 - Anul XVI, nr. 1 (4599)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: E regretabil că Geoană, primul semnatar al Pactului pentru educaţie, e adversar al Legii

Marţi, 4 Ianuarie 2011 (18:51:15)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că este regretabil că primul semnatar al Pactului pentru educaţie, Mircea Geoană, a devenit adversar al Legii educaţiei, şeful statul criticând şi faptul că Ecaterina Andronescu şi Andrei Marga, la fel ca unii lideri sindicali, denigrează actul normativ

El a spus că promulgarea Legii este garanţia că procesul de modernizare a sistemului de educaţie şi a statului este ireversibil.

Băsescu a apreciat că cei care sunt mânaţi în acţiuni de denigrare a Legii se tem de reforme. El i-a enumerat, în acest context, pe Ecaterina Andronescu şi Andrei Marga.

Şeful statului a mai spus că este regretabil că Mircea Geoană, cel care a semnat primul Pactul pentru educaţie, a devenit adversar al Legii asumate de Guvern.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul pentru promulgarea Legii educaţiei naţionale, informează Administraţia Prezidenţială.

Curtea Constituţională a respins ca inadmisibilă atât sesizarea preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, cât şi pe cea formulată de 108 deputaţi PSD, PC şi PNL, apreciind astfel că Legea educaţiei este în acord cu prevederile legii fundamentale. Decizia a fost luată cu şapte voturi "pentru" şi două "împotrivă".

Curtea Constituţională arată, într-un comunicat de presă, că în ceea ce priveşte obiecţia de neconstituţionalitate formulată de preşedintele Senatului, cu majoritate de voturi, a constatat că este inadmisibilă.

În privinţa sesizării formulate de cei 108 deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Alianţei politice PSD+PC şi Grupului parlamentar al PNL, Curtea, cu majoritate de voturi, a constatat că obiecţia de neconstituţionalitate referitoare la Legea educaţiei naţionale, fundamentată pe critici extrinseci, este inadmisibilă, se mai arată în comunicatul CC. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: E regretabil că Geoană, primul semnatar al Pactului pentru educaţie, e adversar al Legii.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: E regretabil că Geoană, primul semnatar al Pactului pentru educaţie, e adversar al Legii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei