Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 ian 2011 - Anul XVI, nr. 1 (4599)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Blestemul unei familii

Fiul şi-a omorât tatăl, iar fratele şi mama au murit în accident

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Femeia în vârstă de 59 de ani şi fiul acesteia, morţi în cumplitul accident rutier petrecut în penultima zi a anului trecut pe E 85,  în comuna Dărmăneşti, provin dintr-o familie care era deja lovită de o grea încercare. În 2007, soţul femeii a murit la spital după o lovitură încasată de la un alt fiu al său. Acum, acasă au mai rămas trei fraţi, din care două fete au la rândul lor copii, copii pe care autorităţile statului se gândesc să-i dea în plasament, din cauza condiţiilor extrem de precare din familie.

 

Familia Ruxandari din comuna Pârteştii de Jos a dus o viaţă normală până în aprilie 2007. Soţii Gheorghe şi Maria aveau cinci copii, trei băieţi şi două fete, în cazul unora dintre ei existând suspiciuni că ar avea probleme de ordin psihic.

Pe 15 aprilie 2007, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, Ioan Ruxandari, pe atunci în vârstă de 25 de ani, l-a lovit pe tatăl său, în vârstă de 65 de ani, cu coada unui topor în cap. A fost un conflict spontan, fiul neavând nici un moment intenţia de a-şi ucide tatăl, fapt de care au ţinut cont şi judecătorii. Din păcate, bătrânul a decedat la spital la aproximativ o lună de la agresiune, fiul său, după ce s-a stabilit că avea discernământ, primind o condamnare la opt ani de închisoare.

 

Scenariul unui accident îngrozitor

În seara zilei de 30 decembrie 2010, când s-a produs tragedia rutieră relatată în ediţia anterioară a ziarului nostru, Maria Ruxandari şi un alt fiu al acesteia, Constantin, de 30 de ani, se întorceau chiar de la penitenciar, unde îl vizitaseră, înainte de Anul Nou, pe tânărul condamnat. Din păcate, moartea a lovit din nou, şi mai crunt, familia Ruxandari. Cei doi au coborât dintr-o maşină de ocazie care îi adusese de la Suceava şi au încercat să traverseze strada, în valea de la Dărmăneşti, spre drumul care duce către Costâna. Un tir care venea dinspre Siret i-a surprins pe cei doi în zona axului drumului, lovindu-i cu o violenţă extremă. Tirul a trecut peste corpul femeii, în timp ce tânărul, prins sub o roată, a mai fost târât în jur de 60-70 de metri, până la marginea şoselei, decesul ambilor survenind instantaneu.

 

Şoferul tirului circula pe axul drumului

Ancheta ofiţerilor de la Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava arată că victimele au vină în producerea accidentului deoarece au trecut strada prin loc nepermis şi fără a se asigura. Şoferul de tir care i-a lovit are însă şi el culpă în acest caz. În primul rând, precizează Poliţia, pe baza cercetărilor efectuate la faţa locului şi a declaraţiilor martorilor, în momentul accidentului conducătorul auto se deplasa pe mijlocul şoselei, în loc de banda sa de mers. De asemenea, el mai este cercetat şi pentru că, după ce a trecut peste cei doi, a fugit de la locul accidentului.

 

Situaţia din familie, extrem de delicată 

În comuna Pârteştii de Jos, drama familiei Ruxandari a impresionat comunitatea, mai ales în condiţiile în care vorbim de nişte oameni care trăiau la limita cea mai de jos a sărăciei. Sătenii au ajutat fiecare cu ce a putut pentru adunarea celor necesare înmormântării mamei şi fiului morţi în accident, slujba prin care aceştia vor fi duşi pe ultimul drum urmând a se oficia astăzi. De asemenea, un important ajutor financiar a venit şi de la administratorul gaterului unde lucra Constantin Ruxandari, tânărul de 30 de ani mort în accident.

După încarcerarea tânărului condamnat pentru omor şi decesul tragic al celorlalţi trei membri ai familiei, în gospodărie au mai rămas doar trei fraţi. Marea problemă este cu cele două surori care au în îngrijire copii mici şi care, din cauză sărăciei extreme, nu pot oferi condiţii optime pentru creşterea acestora. Reprezentanţii Primăriei comunei Pârteştii de Jos au de mai mult timp în atenţie cazul familiei, mai ales că nici una dintre surori nu este căsătorită şi există suspiciunea că au şi probleme de ordin psihic.

Mamele nici nu vor să audă însă de posibilitatea de a-şi da copiii la stat, o decizie clară în privinţa micuţilor nefiind încă luată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiul şi-a omorât tatăl, iar fratele şi mama au murit în accident.
 Vizualizări articol: 757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.62/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 13 voturi
Fiul şi-a omorât tatăl, iar fratele şi mama au murit în accident4.6513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei