Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 ian 2011 - Anul XVI, nr. 1 (4599)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La debut de an

Un tânăr mort, alţi doi răniţi, după ce drumul de la discotecă spre casă s-a oprit într-un copac

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei tineri care au mers să petreacă la o discotecă dintr-o comună vecină în prima noapte a noului an au fost implicaţi într-un grav accident rutier în timp ce se întorceau spre casă. Un şofer fără experienţă, viteza şi un carosabil acoperit cu polei, acestea sunt împrejurările în care s-a produs tragedia care înseamnă o viaţă frântă la doar 16 ani şi o povară grea pe conştiinţa celui care se afla la volan.

 

Accidentul s-a produs în jurul orei 1.20, pe strada Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, în apropiere de judecătoria locală.

La volanul unui autoturism Dacia Logan se afla Nicolaie Daschievici, în vârstă de 19 de ani, din comuna Vama, posesor de permis de conducere din vara anului 2010.

Ancheta poliţiei arată că acesta nu a adaptat viteza la carosabilul acoperit cu polei şi, întrat într-o curbă uşoară la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers. Maşina a lovit mai întâi un stâlp de la reţeaua electrică, iar de aici a ricoşat într-un copac.

În maşină se mai afla un consătean în vârstă de 17 ani, pe locul din dreapta, iar în spate era un adolescent de 16 ani, Dumitru Negură, văr cu şoferul. Din păcate, acesta din urmă avea să se lovească foarte grav la impactul maşinii cu copacul, leziunile survenite fiindu-i fatale în scurt timp. Anchetatorii ne-au explicat că impactul cu stâlpul şi mai ales cu copacul au fost în partea laterală spate a maşinii, astfel explicându-se şi leziunile fatale suferite de adolescentul aflat pe bancheta din spate. Cei doi tineri care se aflau pe locurile din faţă au ajuns şi ei la spital, însă au scăpat fără răni grave.

 

Nici unul dintre tineri nu purta centură de siguranţă

Din ancheta poliţiei rezultă că tinerii plecaseră în seara zilei de sâmbătă către comuna Pojorâta, pentru a-şi petrece noaptea la discoteca din localitate. Înainte de ora 1.00 se porniseră spre Vama, însă din păcate drumul acestora s-a oprit la Câmpulung Moldovenesc.

Tânărul de 19 ani care s-a urcat la volan nu consumase alcool, în urma verificării cu etilotestul rezultând alcoolemie 0.

Poliţia mai precizează nici unul dintre cei trei pasageri din autoturismul Dacia Logan nu purta centură de siguranţă. Având în vedere condiţiile în care s-a produs impactul, centura ar fi putut să-i salveze viaţa adolescentului de 16 ani.

Comisarul Dan Apopei, comandantul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc, avertizează că porţiunea DN 17 care străbate localitatea, recent modernizată, poate deveni o capcană pentru şoferi, calitatea bună a asfaltului făcându-i pe mulţi să apese prea mult pedala de acceleraţie. Din această cauză, a explicat acesta, există deja o uşoară tendinţă de creştere a numărului accidentelor, riscul fiind cu atât mai mare în această perioadă a anului, când carosabilul este umed, acoperit cu zăpadă sau cu polei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr mort, alţi doi răniţi, după ce drumul de la discotecă spre casă s-a oprit într-un copac.
 Vizualizări articol: 761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 9 voturi
Un tânăr mort, alţi doi răniţi, după ce drumul de la discotecă spre casă s-a oprit într-un copac3.759

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 5 ian 2011, 09:39:14
iarasi mortul de vina.nu avea centura....dar acest imbecil care trebuia sa circule ,in primul an de conducere cu 10km mai putin fata de viteza legal admisa.si atunci la 40km\h[sa nu vorbim de polei] urma un asa ricoseu,intro curba usor dreapta?locul acestor imbecili e in spatele gratiilor ani grei,dar asa cum etilotestul a aratat 0,asa si justitia va da.....ani cu suspendare

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei