Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 ian 2011 - Anul XVI, nr. 1 (4599)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din 2011

Firmele vor avea de depus doar o declaraţia unică pentru contribuţiile sociale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până la mijlocul acestui an, firmele sucevene trebuie să dispună de semnătura electronică necesară la depunerea noii declaraţii unice pentru contribuţiile sociale. La sfârşitul anului trecut, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care a fost aprobat formularul 112, „Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”. Noua declaraţie unică cuprinde datele care în momentul de faţă fac obiectul completării a patru declaraţii distincte şi depunerea lor de către angajatori la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP), Casa de Pensii, Casa de Asigurări de Sănătate şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Şeful DGFP Suceava, Petrică Ropotă, a explicat că noua declaraţie 112 va cuprinde obligaţiile privind contribuţiile sociale aferente salariilor începând cu cele aferente lunii ianuarie 2011, cu termen de depunere 25 februarie 2011. Noua declaraţie va trebui depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, ceea ce presupune semnarea electronică a acesteia de către angajatori, prin utilizarea unui certificat calificat şi transmiterea  pe site-ul www.e-romania.ro. Astfel, declaraţiile vor fi încărcate şi verificate într-o bază de date centrală, de unde se vor distribui informaţii către cele patru instituţii menţionate, în funcţie de atribuţiile şi competenţele fiecăreia.

 

Până pe 1 iulie 2011 declaraţia poate fi depusă şi la ghişeele Finanţelor

De precizat că deşi angajatorii trebuie să depună obligatoriu online acest formular, până la data de 1 iulie 2011, declaraţia se va putea depune şi la ghişeele DGFP Suceava şi la sediile din judeţ, pe suport electronic, însoţit de Anexa nr. 1 „Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”.

Potrivit noilor prevederi legale, pentru programul de completare a declaraţiei 112, firmele pot opta pentru o variantă de utilizare, în funcţie de situaţia în care acestea se găsesc. Astfel, pentru contribuabilii care deţin sisteme informatice de calcul a salariilor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va pune la dispoziţie o aplicaţie de transfer a datelor în declaraţii din aplicaţiile informatice, urmând apoi validarea datelor, semnarea şi transmiterea declaraţiei. De asemenea, firmele care au un număr de salariaţi cuprins între 1 şi 15, sau care nu dispun de programe informatice de calcul a salariilor vor putea utiliza opţiunea introducerii directe a datelor în declaraţie, urmând validarea, semnarea cu certificat digital şi transmiterea acesteia.

Directorul DGFP Suceava a spus că firmele care nu deţin în prezent certificatul calificat sunt sfătuite să-l obţină în cel mai scurt timp de la firmele autorizate şi apoi să solicite de la Finanţe dreptul de utilizare a acestuia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele vor avea de depus doar o declaraţia unică pentru contribuţiile sociale.
 Vizualizări articol: 865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Firmele vor avea de depus doar o declaraţia unică pentru contribuţiile sociale5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INCA O AFACERE TAREE SI MARE trimis de
( 5 ian 2011, 10:28:31
CERTIFICAT DIGITAL?DE CE?STITI CAT COSTA INITIAL SI APOI O TAXA PERIODICA PENTRU UTILIZARE?DE CE OARE ,CUM DEPUNEAM ONLINES LA ITM SI SOMAJ NU SE PUTEA SI LA FINANTE PRIN MAIL?SAU UN CERTIFICAT DIGITAL PUS LA DISPOZITIE DE DGFP TUTUROR AGENTILOR ECONOMICI PENTRU CA IN PRINCIPIU IL UTILIZAM PENTRU A DA BANI TOT FINANTELOR NU PENTRU NOI?
E O AFACERE BUNA PENTRU FIRMELE CELE TREI CARE AU VOIE SA EMITA CERTIFICATE DIGITALE SUNT DIN BUCURESTI SI NE TREBUIE MULTE ACTE INCLUSIV DECLARATII PE LA NOTARIAT ETC,CRED CA MULTI NO SA MAI DEPUNA DECLARATII DACA ELE NU VOR FI PRELUATE SI LA GHISEU,SAU NU O SA SE RENUNTE LA CERTIFICATELE DIGITALE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei