Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 ian 2011 - Anul XVI, nr. 1 (4599)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ping-pong

Concediată de conducerea Asociaţiei de Proprietari, reîncadrată de judecători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie de serviciu se luptă de mai multă vreme cu conducerea Asociaţiei de Proprietari „Centru” din Suceava. Ultimul război s-a dat la Curtea de Apel Suceava, iar Lucreţia Ungurean a câştigat procesul, judecătorii luând decizia de reîncadrare în funcţie a femeii de serviciu.

Scandalul din acest dosar a început în primăvara lui 2010, când Asociaţia de Proprietari „Centru” a dispus desfacerea contractului de muncă şi desfiinţarea postului „numitei Ungurean Lucreţia”. Nemulţumită de această decizie, femeia de serviciu şi-a căutat dreptatea în instanţele de judecată. Magistraţii au constatat că procedurile de concediere nu au fost legale. „Reducerea activităţii nu poate fi doar un pretext pentru îndepărtarea unui salariat şi păstrarea altor doi fără a indica criteriile concrete avute în vederea acestei selecţii”, se arată în decizia Tribunalului Suceava, rămasă definitivă şi irevocabilă pentru că reprezentanţii Asociaţiei de Proprietari „Centru” nu au timbrat în termen util recursul.

Lucreţia Ungurean reclamă faptul că deşi are la mână deciziile instanţelor, cei care au concediat-o nu vor s-o reangajeze.

„Pe data de 3 decembrie 2010 am primit o hârtie acasă prin care mi se spunea să mă prezint la muncă pe data de 2 decembrie 2010, ceea ce era imposibil. Pe 6 decembrie am depus eu o cerere de reîncadrare în muncă, dar nici până în ziua de azi nu am primit nici un răspuns”, a declarat Lucreţia Ungurean.

De cealaltă parte, conducerea Asociaţiei de Proprietari „Centru” spune că încearcă să respecte decizia Curţii de Apel Suceava, numai că nu o poate readuce cu forţa la muncă pe Lucreţia Ungurean.

„Nu ştim ce vrea ea, pentru că dacă dorea să muncească s-ar fi prezentat la serviciu, iar condiţiile de muncă le stabileam ulterior. Noi avem toată disponibilitatea de a respecta decizia judecătorilor, dar nu avem cu cine discuta”, a precizat Ludmila Dobresenciuc, preşedinta Asociaţiei de Proprietari „Centru”.

Acesta nu este primul conflict dintre cele două părţi. Potrivit conducerii Asociaţiei de Proprietari „Centru”, Lucreţia Ungurean a mai fost concediată o dată, dar şi atunci instanţele au dispus reîncadrarea în muncă. În decembrie 2009, Lucreţia Ungurean a depus plângere la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, reclamând că nu i se dau materialele necesare pentru a-şi face munca de femeie de serviciu. ITM a constatat că există nereguli şi a trasat o serie de măsuri ce trebuiau duse la îndeplinire de conducerea Asociaţiei de Proprietari „Centru”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concediată de conducerea Asociaţiei de Proprietari, reîncadrată de judecători.
 Vizualizări articol: 825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Concediată de conducerea Asociaţiei de Proprietari, reîncadrată de judecători3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   As.proprietari trimis de
( 4 ian 2011, 12:31:00
- ambele parti sunt de vina.....femeile de serviciu la blocuri vin cind vor si fac curat cit si pe unde vor iar de cealalta parte - asociatia de proprietari, inutil sa mai discutam. Stim cu totii ce elemente se aciuiaza pe acolo, care la fel fac ce vor, cui vor, daca te pui in gura esti un om ca si mort, si cite,cite, fara rost de pierdut timpul cu scrisul si cititul.....
Oricum, As.de proprietari ar trebui verificate, la singe, l u n a r nu la 3-4 ani si atunci asa de ochii lumii, superficial.....
fara comentarii, sunt inutile........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei