Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 ian 2011 - Anul XVI, nr. 1 (4599)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Parteneriat transfrontalier

„Crăciunul libertăţii româneşti” şi „In memoriam Nicolae Labiş”, la Cernăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu numai câteva zile înainte de trecerea în noul an, două instituţii de învăţământ sucevene, Liceul Particular Nr. 1 şi Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, şi-au marcat prezenţa la Cernăuţi la sediul Societăţii pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu”, în cadrul unei manifestări organizate cu sprijinul Centrului Cultural Bucovina şi a Uniunii Ucrainenilor din România (UUR) - Ţinutul Bucovina.

 

O expoziţie - document şi un portret susţinut de imagini al poetului de la Mălini

Manifestarea, care a cuprins vernisajul expoziţiei de fotografie cu genericul „Crăciunul libertăţii româneşti”, o expoziţie-document realizată de artistul fotograf Ştefan Petrescu (expoziţie prezentată în intervalul 17 - 23 decembrie în Galeria „Bucovina” de la Palatul Administrativ din municipiul Suceava) şi un moment „In memoriam Nicolae Labiş” (un portret susţinut de imagini al poetului de la Mălini), s-a bucurat de prezenţa unor reprezentanţi ai comunităţii româneşti cernăuţene, cadre didactice şi elevi şi de cea a Ex. Sale consulul Dorin Popescu, de la Consulatul General al României la Cernăuţi.

Prezentarea expoziţiei şi moderarea întâlnirii cernăuţenilor cu artistul fotograf  Ştefan Petrescu a fost asigurată de prof. Roman Istrati.

Un comentariu avizat cu rememorarea unor momente trăite în zilele fierbinţi ale Revoluţiei din decembrie 1989 a fost făcut de graficianul Mihai Pânzaru PIM.

 

Diplome de onoare

Momentul dedicat poetului Nicolae Labiş (care s-a stins în urma unui tragic şi controversat accident la data de 22 decembrie 1956) a fost susţinut de prof. Mihaela Neacşu, care a prezentat un material filmat intitulat „Spiritul adâncurilor” (material care a avut ca punct de plecare un proiect al elevului Liviu Zosin, de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, o interpretare personală a poeziei lui Nicolae Labiş).

Artistul fotograf Ştefan Petrescu, graficianul Mihai Pânzaru PIM şi prof. Mihaela Neacşu, care s-au remarcat şi cu prilejul altor manifestări desfăşurate în cadrul programului de activităţi parteneriale organizate cu Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din Cernăuţi, au primit Diplome de onoare, înmânate de preşedintele societăţii, Vasile Bâcu.

 

Convenţii de colaborare

Prezenţa la manifestare a primarului oraşului Siret, Adrian Popoiu, a creat premisele unei viitoare colaborări cu societatea culturală a românilor cernăuţeni, iar cea a preşedintelui UUR - Ţinutul Bucovina, Ioan Bodnar, s-a soldat cu un interviu acordat unui post de radio local.

S-au semnat cu acest prilej şi câteva parteneriate noi între şcoli. Este vorba de convenţiile de colaborare încheiate între Liceul Particular Nr. 1 Suceava, Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava şi Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava cu Complexul Şcolar Gradul I-III Godineşti, Raionul Herţa, Regiunea Cernăuţi, şi Şcoala cu predare în limba română din Ostriţa, convenţii care vizează organizarea unor expoziţii, a unor acţiuni comune de promovare a activităţilor cu caracter ecologic sau promovarea turismului ecumenic, sportiv, cultural şi educativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Crăciunul libertăţii româneşti” şi „In memoriam Nicolae Labiş”, la Cernăuţi.
 Vizualizări articol: 924 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Crăciunul libertăţii româneşti” şi „In memoriam Nicolae Labiş”, la Cernăuţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei