Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 dec 2010 - Anul XV, nr. 298 (4589)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Facturile iernii

Sucevenii au făcut economii la căldură luna trecută

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Afectaţi de criză, sucevenii preferă de multe ori să stea în frig sau doar să-şi dezmorţească caloriferele decât să plătească mai mult decât îşi permit.

În ciuda faptului că iarna şi-a arătat colţii încă de la finele lunii septembrie, nici măcar în luna noiembrie, când iarna s-a instalat de-a binelea, consumul de căldură în sistem centralizat nu a crescut, ba chiar a fost mai mic decât cel de anul trecut, din aceeaşi perioadă.

În aceste condiţii, chiar dacă preţul gigacaloriei (185,48 lei) este cu 5% mai mare decât anul trecut (178 lei), din cauza majorării TVA-ului de la 19% la 24%, facturile medii din noiembrie 2010 sunt mai mici decât cele de anul trecut, din aceeaşi perioadă.

Dacă în noiembrie 2009, consumul mediu de căldură la o garsonieră a fost de 0,372 gigacalorii, anul acesta, în aceeaşi perioadă, consumul a fost de 0,324 gigacalorii, ceea ce corespunde unei facturi de 60 de lei.

La un apartament de două camere, factura medie la căldură pentru luna noiembrie este de 100 de lei, ceea ce corespunde unui consum de 0,54 de gigacalorii. Anul trecut, în aceeaşi lună, sucevenii au plătit 110 lei, la un consum de 0,62 gigacalorii.

Locatarii apartamentelor cu trei camere se pot aştepta la o factură de aproximativ 130 de lei pentru căldura consumată (0,7 gigacalorii), în vreme ce anul trecut, pentru 0,806 gigacalorii consumate, plăteau 143,5 lei.

Chiar şi locuitorii apartamentelor cu patru camere au un consum mediu mai mic, de numai 0,918 gigacalorii, ceea ce înseamnă o factură de 170 de lei, pe când anul trecut, factura medie era de 187,69 lei, la un consum de 1,054 gigacalorii.

Directorul de marketing al termica Suceava, Doina Oică, a precizat că tendinţa de scădere a consumului de căldură, prin închiderea repartitoarelor sau setarea lor pe un nivel inferior de furnizare a căldurii, este de 9%, comparativ cu cantităţile de energie termică consumate anul trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii au făcut economii la căldură luna trecută.
 Vizualizări articol: 702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Sucevenii au făcut economii la căldură luna trecută4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(19 dec 2010, 15:08:51
draga doamna Oica vad din pacate ca ai aceleasi metehne ca nen-tu lungu care va protezeaza muribunda termica s.a.cum poti sa faci asemenea afirmatii referitoare la facturile de pe noiembrie cand pe octombrie cel putin la mine in bloc au fost de 240 ron la 3 camere.si atunci insemna ca diferenta de 110 ron este pieredera voastra deci furt din buzunARUL cetateanului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei