Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 dec 2010 - Anul XV, nr. 298 (4589)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nopţi de durere şi priveghere

Sicriul cu trupul tânărului „Ciompi”, adus în casa bunicilor din Slătioara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sicriul cu trupul tânărului Gabriel Bogdan Pădureţ, în vârstă de 29 de ani, alias „Ciompi” sau „Tony”, a ajuns, ieri dimineaţă, în casa bunicilor din Slătioara. Gabriel Bogdan a fost adus din Marea Britanie, după 20 de zile de la tragicul eveniment care l-a despărţit pentru totdeauna de cei dragi, familie, prieteni, cunoscuţi, oameni simpli care au doar cuvinte de laudă la adresa lui.

Două nopţi de priveghere la căpătâiul tânărului „Ciompi”, după cum îi spuneau prietenii, şi, apoi, urmează, duminică, 19 decembrie, ultima călătorie pe acest pământ, pe uliţele satului în care şi-a petrecut anii copilăriei şi în care a fost iubit şi cunoscut.

Familia tânărului a cerut discreţie, pentru a putea să-şi plângă în linişte copilul. Nimic nu le poate mângâia suferinţa, nici măcar vorbele frumoase care se spun la fiecare pas despre Bogdan.

 

Ultimul drum

„Ciompi” a fot adus în România cu un avion, până la Bucureşti. De aici, trupul său a fost preluat de o maşină, care l-a deplasat la Slătioara, în satul bunicilor săi. Înmormântarea va avea loc duminică, iar la slujba de rămas bun sunt aşteptaţi toţi cei care l-au cunoscut şi iubit pe Gabriel Bogdan Pădureţ. Mâine sunt aşteptaţi să vină la Slătioara prieteni de-ai lui Bogdan din Londra, dar şi mulţi amici din ţară. O parte dintre sucevenii care locuiesc în capitala Angliei l-au comemorat pe „Ciompi” duminica trecută. Peste 100 de oameni au participat la slujba oficiată de preotul Silviu Pufulete la Biserica Românească Holborn, situată în centrul Londrei.

 

„A fost un om generos”

Durerea pierderii fiului Bogdan, a nepotului, a verişorului, a prietenului este sfâşietoare. În aceste momente, îţi dai seama că, inevitabil, cuvintele sunt prea sărace pentru a descrie suferinţa acestor oameni. Rudele tânărului vor să-şi „ducă” durerea cu demnitate, fără publicitate, fără aparate de fotografiat, fără camere de filmat, fără oameni care nu l-au cunoscut pe tânăr şi, care, uneori, îşi dau cu părerea.

„A fost un om generos”, spun cei care l-au cunoscut, un tânăr care mereu voia să-i protejeze pe ceilalţi, un om care dăruia fără să aştepte recunoştinţă, fără să fie văzut şi aplaudat, un om care iubea oamenii, un tânăr pe care Dumnezeu l-a înzestrat cu bunătate.

În Slătioara, satul în care revenea de fiecare dată cu plăcere, pentru a-şi întâlni bunica maternă, la tot pasul întâlneşti săteni care l-au cunoscut, oameni cu care Bogdan se oprea şi vorbea. Bogdan stătea de vorbă cu oricine şi se bucura de respectul şi prietenia oamenilor simpli, oamenilor sinceri.

Uliţa pe care locuieşte bunica lui Bogdan s-a transformat, de la aflarea veştii că acesta a fost omorât în Anglia, într-un izvor de lacrimi, de tristeţe. Oamenilor nu le vine să creadă că Bogdan nu mai este în viaţă. „L-am cunoscut, cum să nu-l ştim?! Tot satul îl cunoştea. Era un om bun. Mare durere pentru familie!”, ne-a spus unul dintre sătenii din Slătioara, care se pregătea să meargă cu o lumânare la căpătâiul celui care a fost Gabriel Bogdan Pădureţ.

 

Nimeni şi nimic nu ar putea să-l readucă pe „Ciompi” la viaţă

Ciompi” a fost executat în dimineaţa zilei de 27 noiembrie 2010, în timp ce se întorcea de la muncă, de la un club de noapte unde lucra ca bodyguard. Poliţia britanică a deschis o anchetă, dar până acum nu a reuşit încă să dea de urma agresorilor. Familia îl plânge în tăcere pe Gabriel Bogdan Pădureţ, aşa cum şi-ar fi dorit el, în opinia familiei îndoliate. Indiferent de finalitatea anchetei, susţine familia, nimeni şi nimic nu ar putea să-l readucă pe „Ciompi” la viaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sicriul cu trupul tânărului „Ciompi”, adus în casa bunicilor din Slătioara.
 Vizualizări articol: 5737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.55/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 11 voturi
Sicriul cu trupul tânărului „Ciompi”, adus în casa bunicilor din Slătioara4.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pt.bogdan trimis de
(18 dec 2010, 22:50:31
D-ZEU SA IL IERTE SI SINCERE CONDOLEANTE FAMILIEI!SUNT MULTE DE SPUS DAR ACUM VORBELE NU ISI AU ROSTUL.PACAT.....
2.   ... trimis de
(19 dec 2010, 04:36:34
Condoleante familiei acestui baiat!...Doamne,...prin ce momente grele trec parintii si celelalte rude apropiate... Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei