Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 dec 2010 - Anul XV, nr. 298 (4589)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Horror previzibil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vă reamintiţi, cred, când pronosticasem un 8-0 sau măcar 4-0 pentru Napoli. Acu’ că a fost doar 1-0, credeţi cumva că e mai bine? Aiurea! Chestia mişto e că nu-i nici mai rău. E doar cum s-a mai întâmplat de multe, foarte multe, de prea multe ori, şi cum ştim sigur c-o să se mai întâmple, atât timp cât pe lume vor exista sporturi. Şi români. Adică experţii supremi în două direcţii în care deţinem monopolul: înecatul la mal şi trântitul mucilor în fasole. Mă rog, de data asta în pizza napoletana. După meci, singurul antrenor adevărat pe care l-a avut Steaua în ultimii 30 de ani, Imi Ienei, zicea exact ceea ce am spus şi eu în nenumărate rânduri, formulat însă cu alte cuvinte: ca să nu iei bătaie, de la oricine, oricând, trebuie să te aperi cât mai aproape de poarta adversarului. Nu de a ta. Să faci, adică, pressing în jumătatea cealaltă. Asta a spus nea Imi. Eu ziceam altfel: că pentru a scoate un egal în deplasare, e nevoie să joci la un 3-3, care dacă nu iese, rămâne 2-2, iar dacă ăilalţi n-au vână, măcar 1-1. Reversul ar fi că dacă joci la 0-0, o iei de nu te vezi. Fiindcă jocul la 0-0 înseamnă dosul în poartă, mingea în tribună sau în ceruri, adică antijocul ăla cu care nu mai prididim să ne facem de râs pe unde ne ducem şi la toate nivelurile, la cluburi sau la Naţională, fi-v-ar Piţurcii şi handicapurile lor mentale, adică mentalitatea de pârnăiaş care nu ştie pe unde să se ascundă, să se ghemuiască, să se fofileze, ca să nu-l prindă gardianul că fumează ori că joacă barbut. Am văzut (dar grav e că asemenea meciuri sunt văzute de lumea întreagă) în (anti)jocul Stelei la Napoli copia fidelă a jocului Naţionalei de la turneul ăla final din 2008, la Europene, când lumea-ntreagă a spus şi a scris că este cel mai urât fotbal văzut vreodată la vreun turneu final. Iar Lăcătuş, coleg de generaţie, de echipă, de studii, de calificare profesională, ba şi de I.Q. cu Piţurcă, de unde să poată produce altceva decât ăla? Aşa că finalul tărăşeniei de la Napoli era pe deplin previzibil. Un fotbal horror ca al Stelei nu putea aduce alt deznodământ. Când vom pricepe că între un 0-1 şi un 0-8 nu-i nici o diferenţă, poate că vom obţine şi noi acel 1-1 care te califică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Horror previzibil.
 Vizualizări articol: 812 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Horror previzibil5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei