Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 dec 2010 - Anul XV, nr. 298 (4589)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 1.000 de persoane au manifestat la Chişinău, în favoarea unei alianţe democratice de guvernare

Duminică, 19 Decembrie 2010 (18:34:45)

Mai mult de 1.000 de persoane au manifestat duminică la Chişinău, cerându-i liderului Partidului Democrat, Marian Lupu, să renunţe la negocierile cu Partidul Comuniştilor şi să formeze o alianţă de guvernare cu Partidul Liberal Democrat şi Partidul Liberal, informează ProTV Chişinău.

Mitingul a fost organizat de membrii grupului de iniţiativă Pro Europa, iar participanţii i-au cerut lui Lupu să accepte un compromis rezonabil propus de PLDM şi PL atât în ceea ce priveşte împărţirea funcţiilor într-o viitoare alianţă de guvernare, cât şi în privinţa stabilirii principiilor şi valorilor viitoarei alianţe.

Mai mulţi ziarişti, analişti politici şi oameni de cultură au cerut Partidului Democrat să declare ferm că nu va încheia o alianţă cu Partidul Comuniştilor şi că se va orienta către o coaliţie de guvernare democratică.

O manifestaţie similară a avut loc şi duminica trecută, când sute de persoane s-au adunat în centrul capitalei, cerându-i liderului PDM să ia o decizie privind formarea unei alianţe şi să întrerupă negocierile cu Partidul Comuniştilor.

Forumul civic Pro Europa este format din mai multe organizaţii neguvernamentale şi are ca scop susţinerea formării unei noi Alianţe pentru Integrare Europeană.

Juristul PCRM, Sergiu Sârbu, a apreciat că mitingul reprezintă o formă de presiune asupra deputaţilor, ceea ce reprezintă o acţiune neconstituţională. Şi preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a criticat protestul, afirmând că acesta este o modalitate necivilizată de a-i influenţa pe politicieni.

În urma alegerilor legislative din 28 noiembrie, PCRM a obţinut 42 de mandate parlamentare, urmat de PLDM, cu 32 de mandate, PD, cu 15 mandate şi PL, cu 12 mandate. Partidul Democrat, condus de fostul membru PCRM Marian Lupu, a început negocieri atât cu PCRM, cât şi cu PLDM şi PL, în vederea formării unei alianţe de guvernare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.000 de persoane au manifestat la Chişinău, în favoarea unei alianţe democratice de guvernare.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 1.000 de persoane au manifestat la Chişinău, în favoarea unei alianţe democratice de guvernare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei