Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 dec 2010 - Anul XV, nr. 298 (4589)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Datini şi obiceiuri

Ritualul preparării porcului, astăzi la Muzeul Satului Bucovinean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ritualul preparării porcului tăiat de Ignat poate fi văzut, astăzi, la Muzeul Satului Bucovinean, de lângă Cetatea de Scaun a Sucevei. La ora 10.00, un porc sacrificat tradiţional cu cuţitul, fără asomarea impusă de normele europene, va fi adus în incinta muzeului, unde vizitatorii vor putea vedea „pe viu” toate celelalte etape: pârlire cu foc de paie, spălare, tranşare şi preparare.

Salariaţi ai muzeului vor face demonstraţii practice de pregătire a tobei, cârnaţilor, caltaboşilor şi a altor preparate care fac deliciul mesei tradiţionale de Crăciun.

Odată cu demonstraţiile de preparare, specialiştii de la Muzeul Bucovinei vor spune vizitatorilor şi povestea de Ignat şi istoricul bucatelor pentru masa de Crăciun, deci va fi un film vorbit al tradiţiilor şi obiceiurilor din Bucovina.

Evenimentul de astăzi de la Muzeul Satului face parte din programul „Crăciun în Bucovina”, derulat de Consiliul Judeţean Suceava.

În cadrul aceluiaşi program şi în aceeaşi locaţie, duminică, la ora 17.00, va avea loc un spectacol de colinde tradiţionale. Luni, „Colindăm la Mălini”, marţi la Poiana Stampei şi Pojorîta şi miercuri la Mănăstirea Humorului; toate spectacolele încep la ora 17.00. La Suceava, la ora 17.36, începe „Noaptea cea mai lungă”, cu o cruce de lumânări la monumentul dedicat Eroilor Revoluţiei Române, în Piaţa Drapelului, un medalion personalitate bucovineană- Ion Beldeanu, o expoziţie de pictură şi un concert de colinde la Muzeul de Istorie.

Joi, „Colinda colindelor” va fi la ora 13.00, la Suceviţa, iar de la ora 17.00, în toate oraşele sucevene Moş Crăciun îşi va dezlega desaga în Orăşelele copiilor.

Vineri, în Ajunul Crăciunului, la Suceviţa va fi organizată o expoziţie gastronomică cu mâncare de post, iar în case ţărăneşti din Vatra Moldoviţei, Mănăstirea Humorului, Coşna, Vama, Mălini, Straja, Botoşana şi Poiana Stampei se vor derula programe speciale de datini şi obiceiuri. Concertul de Crăciun va fi în acest an la Gura Humorului, la ora 17.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ritualul preparării porcului, astăzi la Muzeul Satului Bucovinean.
 Vizualizări articol: 657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Ritualul preparării porcului, astăzi la Muzeul Satului Bucovinean4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si, bineinteles... trimis de
(18 dec 2010, 12:30:26
Programul este interesant conceput si bineinteles, se pare, ca se desfasoara cu participarea doamnei Elena Udrea, n'est pas? Daca nu ne-ar sugruma politicul cu prezenta sa, chiar ar fi interesant de vazut ceva din acest program, dar asa... Pe cand incolonarea obligatorie in intampinarea Doamnei? Ca o remarca neutra, doamna Elena Udrea este la fel de iubita peste tot in tara, chiar si in Bucurestiul sau. In legatura cu declaratiile dumisale: doamna Elena este din Bucovina tot asa cum bucovinenii sunt din Stamora Moravita.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei