Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 dec 2010 - Anul XV, nr. 298 (4589)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pildă creştină

57 de lei!

De la o vreme plătesc zeciuială. A zecea parte din tot ce câştig o dau Domnului. Am citit la Părintele Ilarion Argatu cum e cel mai bine să faci asta: să ajuţi acolo unde se construieşte un Sfânt Locaş cel mai aproape de tine. Nu e nevoie să bat cale lungă: în centrul oraşului Gura Humorului se fac lucrările de finisaj la Catedrala Naşterea Maicii Domnului.

Acum vreo două săptămâni mi-au venit nişte bani din mai multe locuri. M-am pus să socotesc cât am de dat şi mi-au ieşit 57 de lei.

Două zile, sâmbătă şi duminică, n-a fost deschis la catedrală. N-am putut să-mi dau zeciuiala. Luni, mergând spre centru, îmi aduc aminte că trebuie să dau cei 57 de lei. Intru în catedrală, mă închin şi mă duc la cutia de la icoana Maicii Domnului, unde se strâng bani pentru construcţie. Sunt sigur că mai am la mine 30 – 40 de lei. “Îi dau pe ăştia”, îmi zic, “şi mai vin o dată, după-amiază, după ce trec pe la bancă”. Îmi scot banii din buzunare, mai mult hârtii de 5 lei şi un leu şi îi socotesc. 57 de lei! Aveam la mine exact cât trebuia să dau. Nu a fost singura dată când Dumnezeu mi-a arătat că “şi perii capului meu sunt număraţi”. Mi s-a mai întâmplat să cumpăr produse exact de banii pe care îi aveam la mine. Dar acum faptul că aveam la mine exact 57 de lei a însemnat mai mult. M-am întărit în cugetul că e bine şi plăcut lui Dumnezeu că plătesc zeciuială. Şi în acela că Dumnezeu mă ajută, atunci când am în gând o faptă bună, să o duc la împlinire cât mai uşor. (de Marius IANUŞ)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 57 de lei!.
 Vizualizări articol: 2538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.63/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 8 voturi
57 de lei!3.658

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gandul bun ?! trimis de
(18 dec 2010, 11:25:53
Eu as zice mai degraba ca acel gand a fost de la diavol! Orice fapta buna care te duce la mandrie e de la diavol. Diavolul are doar un singur pacat: mandria! Ai facut exact ca si fariseul! Pe de alta parte zeciuiala tine de iudaism si de protestantism. Numai ei dau zeciuiala! Noi, crestinii ortodocsi trebuie sa facem binele ori de care ori se poate fara a fi limitati de 10%. Si aici nu ma refer doar la binele financiar! Pe de alta parte noi dam zeciuiala chiar fara sa vrem. Platim impozite si din ele un procent se duc si la culte. Va dati seama cata zeciuiala a dat Voiculescu pana acum tinand cont de cate impozite a platit la stat ?! Oare sa stea in zeciuiala mantuirea ? Ma indoiesc!
1.1  RE: Gandul bun ?! trimis de
(19 dec 2010, 12:07:22
Maleahi 3:8-12 : Se cade să înşele un om pe Dumnezeu, cum Mă înşelaţi voi?" Dar voi întrebaţi: "Cu ce Te-am înşelat?" Cu zeciuielile şi darurile de mâncare.
Sunteţi blestemaţi, câtă vreme căutaţi să Mă înşelaţi, tot poporul în întregime!
Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor, şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare. Şi voi mustra pentru voi pe cel ce mănâncă, (lăcusta) şi nu vă va nimici roadele pământului, şi viţa nu va fi neroditoare în câmpiile voastre, zice Domnul oştirilor. "Toate neamurile vă vor ferici atunci, căci veţi fi o ţară plăcută, zice Domnul oştirilor.
1.2  RE: Gandul bun ?! trimis de
(20 dec 2010, 01:42:59
Hahahha. Vai ce primitivi mai suntem noi romanii. Cum un ziar sa aiba un articol de genu asta. Ma amuz teribil. Masele platiti bani la biserica ca ajung la domnul vostru Dumnezeu. Vorbeste el cu preotii si incaseaza bani ca sa I foloseasca sa si cumpere deale gurii. hahhahahahahhahahahha. Proles
2.   Preoti hoti trimis de
(18 dec 2010, 11:58:17
mai faceţi un loc de muncă pentru un bărbos din ăsta,biserica a devenit o afacere.
De multe ori am văzut preoti in x5,x6,q7, ml,bani cerşiti de la voi enoriasilor.
bărboşii ăştia te fură in numele DOMNULUI!

3.   Barbosi poponari trimis de
(18 dec 2010, 16:01:55
Mai aveti nevoie de ceva banuti pentru masini de zeci de mii de euro?
3.1  RE: Barbosi poponari trimis de
(19 dec 2010, 12:10:14
"Ziua aceea"este mai aproape de cat ne inchipuim!Pentru cine studiaza cu rugaciune si temainicitate Biblia,proorociile ei,semnele sfarsitul acestei lumi,cartea lui Daniel si Apocalipsa,isi da seama de acest lucru.Aaaa...ca nu poate nimeni sa stie EXACT ziua si anul,asta-i cu totul alta treaba!Dar se poate vedea dupa lumea pe care o stim...ca acea zi nu poate fi asa departe...nu-i asa? In Matei,C.24,V.14, ni se da un amanunt: "Evanghelia aceasta a Imparatiei ,VA FI PROPAVADUITA IN TOATA LUMEA ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor.ATUNCI VA VENI SFARSITUL "(IISUS HRISTOS !) Daca nu stiati,au mai ramas foarte putine tari unde cuvantul Bibliei sa nu fi ajuns !!!Un pastor crestin a dus Biblii(traduse in graiul lor) pana la eschimosi,in Siberia,si la triburile cele mai obscure si pierdute de lume(nu si de Dumnezeu!)din Africa si America de Sud...Suntem fff aproape...
4.   Asa vorbeste Dumnezeu ! ! ! trimis de
(19 dec 2010, 11:04:48
" Caci Eu sunt Domnul,eu nu Ma schimb"... "Se cade sa insele un om pe Dumnezeu,cum Ma inselati voi" ? Dar voi intrebati: "Cu ce Te-am inselat "? Cu zeciuielile si darurile de mancare. SUNTETI BLESTEMATI cata vreme cautati sa Ma inselati,TOT POPORUL IN INTREGIME "! Niste nestiutori care abia au citit si ei cate doua-trei randuri din Biblie isi permit sa-si arunce cu ideile lor personale ca cu nuca-n perete,corectand CUVINTELE SI PORUNCILE LUI DUMNEZEU doar ca eI se stiu "mari" crestini,si ortodox pe deasupra...Destupati-va urechile si luati-va de pe ochi ochelarii de cal ai habotniciei si FACETI MARE DIFERENTA INTRE CEEA CE CREDETI VOI SI CEEA CE ZICE DUMNEZEU, CA NU CUMVA LA VENIREA LUI SA RAMANETI PE PAMANT CA LEMNE DE FOC,fiindca, dupa cum bine stiti,daca stiti,"IN ZIUA ACEEA" TOT PAMANTUL VA ARDE...INCLUSIV CU CEI CARE I-ATI RASTALMACIT VORBELE !
4.1  RE: Asa vorbeste Dumnezeu ! ! ! trimis de
(19 dec 2010, 11:43:10
Şi când va fi "ziua aceea", meştere?
5.   ZECIUIALA... trimis de
(19 dec 2010, 11:19:01
s-a dat inca de pe vremea lui Avraam si se va da pana la sfarsitul lumii acesteia! Adevaratii crestini O FAC CU MARE BUCURIE, stiind faptul ca este o porunca a lui Dumnezeu de care fiecare dintre noi trebuie sa tinem cont !Nicaieri nu veti gasi ca datul zecimii la Casa Domnului "s-a abrogat,"nici din partea lui Dumnezeu si nici din partea altcuiva,dar neascultarea oamenilor "a facut-o uitata"de-a lungul timpului !Zecimea ESTE A DOMNULUI,ea nu trebuie sa fie confundata cu alte daruri si ajutoare!Zecimea TREBUIE dusa "la templu"(la biserica)si ea,biserica trebuie s-o foloseasca in scopurile ei bine stabilite,nu cel care o aduce hotaraste aceasta!Mai puneti mana si mai studiati si mai lasati"datinile"care nu duc cu nici un chip la Dumnezeu! Altfel,e cam de jale pt cei ce fac dupa cum ii taie capul...
5.1  RE: ZECIUIALA... trimis de
(19 dec 2010, 12:02:45
Frate! Du-te matale la neoprotestanti si vorbeste-le despre zeciuiala! Articolul acesta vorbeste despre biserica ortodoxa si te rog nu te amesteca in treburile noastre ortodoxe pt ca nici noi nu va deranjam. La noi la ortodocsi nu se da zeciuiala ci se da de pomana la saraci si nu la popi. Noi discutam aici despre popii nostri si nu ai vostri!
6.   10 trimis de
(19 dec 2010, 12:11:23
Noi suntem ispravnicii lui Dumnezeu, cărora ne-a încredințat timp și ocazii, capacități și bunuri, binecuvântările pământului și resursele lui. De aceea, suntem răspunzători fată de El pentru buna lor folosire. Noi recunoaștem drepturile de proprietar ale lui Dumnezeu, printr-o slujire plină de credincioșie fată de El și fată de semenii noștri, prin faptul că Îi înapoiem zecimea și dăm daruri pentru vestirea Evangheliei, pentru susținerea și dezvoltarea bisericii Sale. Isprăvnicia este un privilegiu pe care ni l-a dat Dumnezeu pentru a creste în dragoste și pentru a birui egoismul și lăcomia. Ispravnicul se bucură de binecuvântările care vin asupra altora, ca rezultat al credincioșiei sale (Geneza 1,26-28; 2,15; 1 Cronici 29,14; Hagai 1,3-11; Maleahi 3,8-12; 1 Corinteni 9,9-14; Matei 23,23; 2 Corinteni 8,1-15; Romani 15,26.27).
6.1  RE: 10 trimis de
(19 dec 2010, 12:22:28
Chronos,n-ai fost atent la ce ti-am scris ! Pune mana si studiaza Cuvantul si nu mai vorbi tampenii FIINDCA ESTI DEJA UN BLESTEMAT,dupa Cuvantul Domnului NU dupa al nevrednicului de mine! Daca esti asa de intelept si de citit,ia spune-ne unde sa caut in Biblie ca sa aflu ca"biserica ortodoxa"NU MAI TREBUIE SA DEA ZECIUIALA ,ca vezi Tu, Doamne,ei sunt "cei drepti"?Macar taci ca habar n-ai ce spui !
Scuze pt.HAGBARD,am postat altudeva,din gresala...
7.   Comentariu trimis de
(24 dec 2010, 01:10:34
Eu va zic sa taceti.
N-ati inteles ce a vrut semnatarul articolului sa zica.
Nu stati sa ganditi.
Sunteti orbi, cu biblia in mana.
Habar n-aveti ce ziceti si ce faceti.
Ca niste lupi sariti pe om.
Cereti-i iertare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei