Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 dec 2010 - Anul XV, nr. 290 (4581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Suspiciuni

Dascălul înjunghiat de cinci ori se mai gândeşte dacă depune reclamaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Marian Tabac (28 de ani), tânărul din municipiul Suceava, dascăl la o biserică din comuna Hânţeşti şi student în ultimul an la Facultatea de Teologie din Târgovişte, le-a spus poliţiştilor că se mai gândeşte dacă depune plângere împotriva individului, rămas neidentificat, care l-a înjunghiat de nu mai puţin de cinci ori, pe stradă, în timp ce victima se deplasa pe marginea DJ 208D, între Hânţeşti şi Adâncata, într-o zonă împădurită şi neiluminată.

Acum două zile, când a fost audiat de poliţişti, tânărul dascăl, ne-au mărturisit surse din rândul anchetatorilor, le-ar fi spus oamenilor legii să nu se sesizeze din oficiu.

 

„Nu m-ar mira să nu vrea să spună, tocmai pentru a-l ierta pe agresor”

Atitudinea tânărului, care susţine că nu l-a văzut pe agresorul său şi nu a putut să dea nici cel mai mic detaliu pentru prinderea acestuia, i-a făcut pe anchetatori să se întrebe dacă nu care cumva Marian Tabac are ceva de ascuns.

Oamenii legii iau în calcul tot felul de ipoteze, printre care şi aceea că victima a fost confundată sau chiar aceea a unei agresiuni cu conotaţii sexuale.

E greu de crezut că un tânăr care se deplasa pe marginea unui drum judeţean şi care, aşa cum reiese din descrierile apropiaţilor săi, era foarte bisericos, respectuos şi nu avea conflicte cu nimeni, este atacat din spate de un individ necunoscut, care, fără să spună nimic şi aparent fără nici un motiv, îl înjunghie nu o dată, ci de cinci ori, trei lovituri de cuţit în spate şi două în mâna stângă.

Pentru că nu pot aştepta ca victima să se gândească dacă depune sau nu plângere, poliţiştii au demarat cercetările şi au audiat mai multe persoane, în încercarea de a da de urmele agresorului şi a afla motivul atacului.

Potrivit medicilor legişti, pentru leziunile suferite, Marian Tabac are nevoie de 17-18 zile de îngrijiri medicale (dacă nu apar complicaţii), situaţie în care încadrarea juridică a faptei este de lovituri şi alte violenţe, deşi iniţial poliţia anunţase că cercetările vizează o infracţiune de vătămare corporală gravă şi se lua în calcul şi o eventuală tentativă de omor.

În aceste condiţii, fiind vorba de o infracţiune pentru care cercetările se demarează la plângerea prealabilă a victimei, dacă Marian Tabac nu va depune plângere în cele 60 de zile prevăzute de lege, atunci poliţiştii, chiar şi dacă ar da de urma atacatorului, nu ar avea pentru ce să-l pună sub acuzare.

De cealaltă parte, parohul Bisericii “Sf. Dumitru” din Hânţeşti, preotul Dan Gheorghiţă, ne povestea, marţi seară, că, la cât de bine îl cunoaşte pe dascălul său, Marian Tabac, acesta ar putea să nu depună plângere şi să nu coopereze cu poliţia, tocmai pentru a-l ierta pe atacatorul său.

„Nu ştiu dacă are habar cine l-a atacat. El spune că nu. Dar nu m-ar mira să nu vrea să spună, tocmai pentru a-l ierta pe agresor”, ne-a declarat telefonic părintele.   

 

„Posibil să mă fi confundat, pentru că nu am avut nici o problemă cu nimeni niciodată”

Marian Tabac a povestit că, luni seară, la ieşirea de la slujbă, a decis să meargă spre casă, de la Hânţeşti la Suceava, pe jos, pentru că nu a găsit nici o maşină  care să-l ia la ocazie.

După aproximativ trei sferturi de oră, în jurul orei 19:40, într-o zonă împădurită, a fost atacat de o persoană necunoscută.

„Mi-a dat cineva cu un cuţit în spate. Era o singură persoană. M-am întors şi am văzut că era pregătit să mă lovească a doua oară. Am dat să fug şi când m-am întors m-a lovit din nou. Eu nu l-am auzit. Posibil să mă fi confundat, pentru că nu am avut nici o problemă cu nimeni niciodată. Am căzut jos şi strigam la el să se oprească. A dispărut şi eu m-am târât în mijlocul drumului. Am stat cam un sfert de oră, a venit o maşină, a oprit, dar şoferul nu a coborât din maşină, nici nu vorbea, se uita la mine. Am reuşit să sun singur la 112 şi a venit ambulanţa”, povesteşte tânărul dascăl din secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dascălul înjunghiat de cinci ori se mai gândeşte dacă depune reclamaţie.
 Vizualizări articol: 1106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dascălul înjunghiat de cinci ori se mai gândeşte dacă depune reclamaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dascalutul trimis de
( 9 dec 2010, 11:24:08
saracul de el poate vrea sa il ierte pe asa un criminal nu isi pune intrebarea daca il omora?are el ceva cu cineva de ii doreste chiar moartea.dar lasa dascalutule ca poate asta e numai o amenintare si mai tarziu vine aia mai puternica.protejeaza animalele.o sa vezi unde o sa ajungi.sau poate faci si tu parte din vreo banda ceva cu droguri sau tigari,si nu ai platit ceva si nah ce sa faci ti-a dat o corectie.tare ma tem ca asa este.dar o sa vedem ce rezolva militia din sv.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei