Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 dec 2010 - Anul XV, nr. 290 (4581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Pauza odihniţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a încheiat, aşadar, la masa tratativelor, prima jumătate şi ceva a campionatului nostru de nefotbal. La despărţire, deloc tragică, nu-ţi vine să spui nici măcar „Dumnezeu să-l odihnească!”, fiindcă odihna este permanentă pe tărâmul veşnic păstorit de Corleone şi Naşu’. Dovada este că de câte ori odihniţii noştri se întâlnesc cu obosiţii lor (care joacă între 60 şi 70 de meciuri pe an) de atâtea ori ne surclasează. Rămâne drept singură consolare faptul că anul ăsta mai avem de luat o singură bătaie soră cu moartea: a Stelei, la Napoli.

Revenind la pseudo campionatul nostru, vă reamintesc că acesta a debutat cu imaginea unei bătălii încrâncenate, ideea de bază fiind aceea că lupta dintre provincie şi Capitală va fi dramatică, marile favorite, CFR Cluj şi Unirea Urziceni urmând să se confrunte cu orgoliile profund rănite ale (ptiu!) „granzilor”, adică Steaua şi Dinamo, başca Rapid şi probabil Craiova. Dacă adăugăm şi perspectiva din vară, cum că vom avea vreo 6 echipe în competiţiile europene (unde, în ”focul luptei”, urma să ne călim pentru aprigele bătălii cu Albania şi Belarus la nivelul Naţionalei!) era clar că va urna un tur cum n-a mai fost şi n-o să mai fie. Acum, la final, concluzia mea e că a fost un tur cum au tot fost şi cum sperăm (în van, evident) chiar că n-o să mai fie. Favoritele alea au reuşit, e drept, câteva performanţe rarisime: Urziceniul a luat-o în preliminariile ambelor competiţii europene, retrogradând din Champions’ în Europa League, de aici afară cu totul, iar perspectiva cea mai plauzibilă în momentul actual este că se va căra şi din Divizia A. Iar ca, pardon, coliva să aibă şi bomboană, asta a însemnat plecarea în bloc a întregului lot, încât, de fapt, de retrogradat (dacă o fi să fie...) nu va retrograda Unirea Urziceni, ci o adunătură. CFR-ul a făcut-o şi mai lată, reuşind să bage la Munchen 2 goluri pentru noi şi 3 pentru Bayern, de ieşise şi gluma aia: cică deşi conduce cu 3-2, Bayern alerga înnebunită să înscrie golul de onoare! Despre „granzi”, numai de bine: oare se aştepta cineva, cu excepţia fanilor bolnavi, că ălea două sau patru să joace chiar fotbal, în condiţiile în care „piesele de bază” sunt ori răsuflaţi reciclaţi, ori bagabonţi inadaptabili? Şi totuşi, în marea asta de panarame, parcă-parcă se-arată şi o „fantă de lumină”, cum zic experţii în arbitraje. Despre ea, data viitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pauza odihniţilor.
 Vizualizări articol: 749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Pauza odihniţilor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei