Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 nov 2010 - Anul XV, nr. 277 (4568)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Precauţie

Traficul rutier prin centrul Sucevei va fi afectat temporar de forajele la parcările subterane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Circulaţia rutieră pe strada Nicolae Bălcescu, din centrul Sucevei, ar putea fi restricţionată parţial sau chiar total, pe o porţiune de câţiva zeci de metri, timp de o săptămână sau chiar mai mult, din cauza pericolului ca materialele excavate din subsol şi ridicate cu macaraua să se prăbuşească pe maşinile aflate în stradă.

Decizia va fi luată de administraţia suceveană după ce utilajul special de foraje la mare adâncime, aşteptat să ajungă ieri de la Bucureşti, va începe să sape găurile necesare montării pilonilor de consolidare a terenului primei parcări subterane a Sucevei, cu o capacitate de 107 locuri.

 

„Există riscul ca anumite materiale să se desprindă şi să cadă pe maşini”

Problema necesităţii blocării parţiale a străzii Nicolae Bălcescu cu garduri de protecţie a fost ridicată de directorul tehnic al firmei General Construct, Doru Gheaţă, el solicitând sprijinul Primăriei Suceava pentru a fi luate măsurile de protecţie a trecătorilor, fie ei pietoni sau călători în mijloacele de transport auto.

“Am dori ca atunci când ne apucăm de foraje pe partea dinspre strada Nicolae Bălcescu să ni se permită să extindem gardul de protecţie şi în stradă, pentru că există riscul ca anumite materiale să se desprindă şi să cadă pe maşini. Porţiunea care trebuie închisă cu garduri de protecţie este de aproximativ 25 de metri, în special în colţul dinspre Casa de Cultură”, a spus Doru Gheaţă.

Viceprimarul municipiului Suceava Viorel Seredenciuc, care a condus ieri comandamentul de gestionare a lucrărilor de consolidare a parcajelor subterane, i-a dat asigurări constructorului că vor fi luate toate măsurile necesare pentru protejarea populaţiei.

 

Lucrările de forare trebuiesc finalizate cât mai repede

“Ca o măsură de siguranţă, dacă situaţia o impune, vom închide parţial strada Nicolae Bălcescu, pentru ca materialele care sunt scoase din pământ cu ajutorul sondelor de forare să nu se prăbuşească peste maşinile aflate în stradă”, a admis Seredenciuc, solicitând constructorului să îi anunţe din timp când se apucă de lucru pe porţiunea care impune măsuri suplimentare de protecţie.

O altă cerinţă a conducerii Primăriei Suceava a fost ca lucrările de forare necesare montării pilonilor de consolidare a terenului să se facă cât mai repede, pentru că după ce temperaturile vor scădea la minus 10 grade Celsius, nu vor mai fi posibile.

 

Parcările subterane vor asigura 162 de locuri

„Sperăm ca lucrările să meargă continuu, să nu fie probleme deosebite, pentru că nu ştie nimeni ce se găseşte în pământ până la adâncimea de 14 metri, la care trebuie băgaţi pilonii de stabilizare a terenului. Noi ne-am propus ca până în aprilie 2011 partea de montare a pilonilor să fie finalizată”, a adăugat Seredenciuc, amintindu-le constructorilor că din primăvară trebuie să înceapă lucrările de realizare a parcărilor subterane care vor asigura 162 de locuri de parcare în zona centrală a Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traficul rutier prin centrul Sucevei va fi afectat temporar de forajele la parcările subterane.
 Vizualizări articol: 790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Traficul rutier prin centrul Sucevei va fi afectat temporar de forajele la parcările subterane3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei