Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 nov 2010 - Anul XV, nr. 277 (4568)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Ambulatoriul Spitalului Municipal Rădăuţi va fi 100% european

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciile de sănătate publică în municipiul Rădăuţi şi localităţile din zonă vor fi considerabil îmbunătăţite după ce ambulatoriul din Spitalul Municipal Rădăuţi va fi dotat cu tehnică modernă la nivel european, prin înlocuirea unor aparate uzate moral, dar şi cu un computer tomograf, un mamograf, un microscop ORL, un laser terapeutic,  holtere monitorizare TA şi EKG, dispozitiv de testare cardio-efort, electrocauter chirurgical şi electromiograf.

Investiţia va fi făcută în cadrul  proiectului „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Rădăuţi”, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional, a cărui autoritate de management este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Proiectul, care are ca scop îmbunătăţirea serviciilor de asistenţă medicală oferite de Ambulatoriul Spitalului Municipal Rădăuţi, are o valoare totală de 7,61 milioane de lei, din care 80 % este suportată de Uniunea Europeană, 13 procente de Guvernul României, iar diferenţa de 1,3 milioane de lei, de către beneficiar. Managerul proiectului, Elena Mitric, a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, etapa intermediară a proiectului, stadiul lucrărilor fiind la această dată de circa 40 la sută, şi a arătat că obiectivele acestuia sunt legate de creşterea rolului economic şi social al municipiului Rădăuţi, prin îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale, de creşterea speranţei de viaţă a populaţiei din zonă, de creşterea nivelului de protecţie a sănătăţii şi de reducerea riscului de îmbolnăvire cu boli netransmisibile, îmbunătăţirea controlului şi diagnosticării pentru prevenirea acestor boli.

De asemenea, proiectul prevede şi efectuarea mai multor lucrări de reabilitare, de la tâmplărie PVC (ferestre şi uşi), până la refacerea instalaţiilor electrice, sanitare şi de încălzire.

Responsabilul de marketing, Ancuţa Lavric, a arătat că proiectul, care a debutat în luna mai şi se va întinde pe perioada a 18 luni, contribuie la îmbunătăţirea serviciilor de sănătate publică în municipiul Rădăuţi şi localităţile din zonă, circa 170 de mii de persoane, cărora li se adaugă şi populaţia din oraşele Solca şi Siret, care nu beneficiază de aparatură modernă în acest domeniu.

„Proiectul reprezintă o investiţie de mare însemnătate pentru cetăţenii din municipiul şi din zona Rădăuţi. Am făcut eforturi deosebite pentru realizarea lui, pentru că procedura impusă de UE este foarte pretenţioasă, am făcut multe drumuri şi multe intervenţii la Bucureşti, însă acum sunt fericit că am ajuns în acest stadiu. Voi urmări permanent lucrările şi voi fi foarte atent la capitolul calitate”, a precizat primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean. La conferinţa de ieri a participat, alături de staff-ul executivului local şi reprezentanţii Consiliului Local, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Ludovic Abiţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambulatoriul Spitalului Municipal Rădăuţi va fi 100% european.
 Vizualizări articol: 816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ambulatoriul Spitalului Municipal Rădăuţi va fi 100% european5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei