Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 nov 2010 - Anul XV, nr. 265 (4556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nepăsare

Zeci de tone de alimente de la UE nu sunt ridicate de sucevenii pentru care au fost trimise

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Paradoxal, în vreme ce mii de suceveni apar în statistici ca fiind persoane cu o situaţie materială precară, zeci de tone de alimente care au fost trimise pentru ei din partea Uniunii Europene, ca o formă de ajutor, zac de luni de zile în magaziile sediului de primărie din Burdujeni.

Astfel, 28 de tone făină albă, peste şapte tone de paste făinoase, două tone de zahăr, 14 tone de mălai şi 2,6 tone de biscuiţi aşteaptă din vară să fie ridicate de către aproximativ 2000 de suceveni care apar pe listele cu persoane defavorizate din municipiul Suceava.

Distribuirea alimentelor trimise de UE pentru un număr de 6470 de suceveni a început încă din luna iunie şi în ciuda faptului că această oportunitate a fost anunţată în presă şi la sediile Primăriei Suceava, mai puţin de 4500 de suceveni au venit să primească ceea ce li s-a oferit.

În total, municipiului Suceava i s-au repartizat 186 de tone de alimente, astfel încât fiecare dintre persoanele de pe listele de beneficiari să primească câte 14 kilograme de făină albă, şapte kilograme de mălai, 3,6 kilograme de paste făinoase, un kg de zahăr şi câte 1,3 kilograme de biscuiţi şi 1,5 kilograme de lapte praf.

Până acum, laptele praf este singurul aliment care nu a ajuns încă la Suceava, distribuirea sa urmând să se facă la începutul lunii decembrie, după cum a precizat şefa Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Suceava, Narcisa Marchitan.

În condiţiile în care până la finele anului cei menţionaţi pe listele de persoane defavorizate (persoane cu handicap grav, pensionari cu pensii mai mici de 400 de lei, şomeri şi beneficiari de venit minim garantat) nu se prezintă să ridice alimentele asigurate din Fondul European de Garantare Agricolă, acestea ar putea fi redistribuite celor care au beneficiat deja de ele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de tone de alimente de la UE nu sunt ridicate de sucevenii pentru care au fost trimise.
 Vizualizări articol: 2193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Zeci de tone de alimente de la UE nu sunt ridicate de sucevenii pentru care au fost trimise1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(10 nov 2010, 16:49:02
Dar persoanele care beneficiaza de aceste ajutoare stiu ca trebuie sa vina sa ridice pachetele?
Degeaba e anuntata presa si in primarie daca cei de acolo nu-si fac treaba, de unde sa stie omul ca trebuie sa vina sa le ridice.
2.   ... trimis de
(10 nov 2010, 20:16:04
Interesul edililor este sa nu se intample exact ca in constanta pentru ca da rau la imagine. La noi nu sunt oameni care traiesc la limita saraciei, cel putin asa se raporteaza mai sus. Tehnici comuniste pe care le credeam uitate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei