Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 nov 2010 - Anul XV, nr. 265 (4556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La faţa locului

ÎPS Pimen, în sală la procesul pentru revendicarea pădurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procesul în care Fondul Bisericesc Ortodox Religionar din Bucovina solicită retrocedarea unei suprafeţe de 166.813 hectare de pădure va lua o pauză de aproape jumătate de an. Decizia a fost luată ieri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a stabilit că următorul termen al procesului va fi pe 1 martie 2011. La termenul de ieri, în sala de judecată a fost prezent şi ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, care nu a luat însă cuvântul.

Vasile Tudor, avocatul Fondului Bisericesc Ortodox Religionar din Bucovina, s-a arătat surprins de termenul acordat de instanţă.

„Acest termen este contrar noilor reguli privind mica reformă din Justiţie. Este excesiv şi credem că a fost dat tocmai pentru a le permite celor de la Direcţia Silvică să continue exploatarea pădurilor, mai ales că licitaţiile sunt organizate şi urmează să aibă loc. Vom sesiza CEDO în privinţa nerespectării termenului rezonabil de judecată, iar în paralel vom face şi o cerere de preschimbare a termenului stabilit de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a spus Vasile Tudor.

În schimb, reprezentanţii Regiei Naţionale a Pădurilor cred că judecătorii au luat cea mai corectă decizie. „A fost o analiză justă şi s-a dat singura soluţie ce putea fi dată. Se impunea un alt termen pentru a depune la dosar toate înscrisurile posibile”, a precizat Valerian Solovăstru, directorul RNP.

 

La primăvară se împlinesc 10 ani de la începerea procesului

Tot la termenul de ieri s-a cerut suspendarea executării silite, cerută de Fondul Bisericesc după soluţia Curţii de Apel Timişoara, solicitare pe care instanţa supremă a analizat-o şi urmează să se pronunţe asupra ei în perioada următoare. Printr-o decizie din decembrie 2009 a Curţii de Apel Timişoara, Fondul Bisericesc Ortodox Religionar din Bucovina a primit în proprietate suprafaţa de 166.813 hectare de teren cu vegetaţie forestieră. Instanţa din Timiş nu a făcut altceva decât să confirme o hotărâre a Tribunalului Suceava, din martie 2007.

Procesul dintre Fondul Bisericesc şi statul român, reprezentat de Direcţia Silvică Suceava, a început în aprilie 2001 şi a parcurs deja două cicluri procesuale. La vremea respectivă, avocaţii Fondului Bisericesc au introdus acţiune în instanţă şi solicitau retrocedarea a 192.000 de hectare de pădure. O parte din acest teren a ajuns în posesia Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor în acest interval prin acordarea de către statul român a câte 30 de hectare de pădure pentru fiecare biserică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ÎPS Pimen, în sală la procesul pentru revendicarea pădurilor.
 Vizualizări articol: 2202 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
ÎPS Pimen, în sală la procesul pentru revendicarea pădurilor2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aleluia cu padurile trimis de
(10 nov 2010, 21:08:06
Turnatorul asta cu toiagul di foto este astazi "preainalt'.Cate 30 ha la fiecare individ imbracat in sutana,cata generozitate exista ! Sa primesti "moka" 30 ha de padure sa o administrezi adica sa o distrugi ptr foloase personale,mai ca m-as inscrie la ID la C-TA ptr a deveni preot.Ca,doar asa au ajuns multi derbedei preoti,la ID.

1.1  RE: Aleluia cu padurile trimis de
(10 nov 2010, 22:40:36
Pai e 'preainalt' pt ca cere spaga 25.000 euro pentru o parohie

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei