Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 nov 2010 - Anul XV, nr. 265 (4556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Suceava

Lucrările la cea de-a doua parcare subterană încep de săptămâna aceasta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Gardul viu, bulbii de flori şi copacii ornamentali din părculeţul amenajat între Casa de Cultură Suceava şi sediul E.ON vor fi scoşi de săptămâna aceasta şi mutaţi în altă parte, pentru că, timp de aproape doi ani, zona respectivă se va transforma într-un şantier.

Mai exact, de săptămâna aceasta vor începe lucrările de consolidare a terenului în vederea amenajării celei de a doua parcări subterane a Sucevei, cu o capacitate de 55 de locuri.

Decizia de începere a lucrărilor a fost luată ieri de primarul Ion Lungu, în urma comandamentului săptămânal cu reprezentanţii firmei General Construct, care execută lucrarea de consolidare a terenului.

Aceştia au solicitat permisiunea de a face forări preliminare şi în spaţiul verde dintre cele două imobile ultracentrale, pentru a afla ce surprize le mai rezervă şi zona respectivă.

„Direcţia Domeniului Public să scoată tot ce este acolo, ce poate fi salvat, ca General Construct să înceapă forajele şi în acea zonă, să poată deschide un nou front de lucru”, a dat instrucţiuni primarul Lungu la finele şedinţei de ieri dimineaţă.

În acelaşi timp, el a făcut apel către firma General Construct să aducă mai multă forţă de muncă pe şantierul celor două parcări subterane care vor fi amenajate în centrul Sucevei.

„Urgentaţi lucrarea, pentru că suntem contra cronometru. Noi până în luna mai trebuie să ieşim de acolo şi să predăm lucrarea. Avem în faţă o iarnă grea, dar hai să tragem tare acum, cât încă se poate. Vreau să începem cât mai repede lucrarea mare, cu acele utilaje performante, să consolidăm zona şi să o pregătim pentru săpăturile de anul viitor”, a spus Lungu, la finele celui de al doilea comandament ţinut de la începerea lucrărilor din zona centrală.

Costul total al lucrărilor de amenajare a parcărilor subterane se cifrează la peste nouă milioane de euro, din care opt milioane de euro reprezintă finanţare europeană nerambursabilă, iar peste un milion de euro sunt alocaţi de Primăria Suceava pentru lucrările de consolidare.

Prin această investiţie vor fi create 162 de noi locuri de parcare, într-una din cele mai aglomerate zone din oraş. Prima parcare, cu o capacitate de 107 locuri, va fi realizată în zona fântânii arteziene, iar cealaltă, cu o capacitate de 55 de locuri, va fi amplasată între Casa de Cultură şi clădirea E.ON-ului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările la cea de-a doua parcare subterană încep de săptămâna aceasta.
 Vizualizări articol: 2200 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lucrările la cea de-a doua parcare subterană încep de săptămâna aceasta5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce? trimis de
(10 nov 2010, 20:37:33
ce s-a intamplat fratilor? nu arunca nimeni cu kk in Lungu astazi? sau postacii de serviciu au azi sedinta de partid? chiar ma si mir si ma bucur ca il mai scutiti de urarile de bine. Nu ca am vreo afectiune deosebita, insa nu am fost de acord cu aruncatul cu kk pe forumurile ziarelor...BRAVO!
1.1  RE: Ce? trimis de
(11 nov 2010, 18:35:11
Te-a intrebat cineva daca esti de acord sau nu,mai " ☭  cu urechi" ?Ce reprezinti tu ptr suceveni,viitorul natiunii,elita sau geniul anonim,etc ? Mars la scoala sau la munca !
2.   Ce? trimis de
(11 nov 2010, 09:53:16
Dar de ce sa arunce cu kk in Lungu?
Arunc in tine comunisti pupincurist ce esti.
Ce crezi,daca tu de dimineata esti la datorie pentru ca esti sclavul lui Mirza sau al lui Baisanu toata lumea ar trebui sa faca la fel?
Mai bine du-te si consuma niste etnobotanice ca am auzit ca sunteti foarte familiari cu aceste plante.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei