Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 nov 2010 - Anul XV, nr. 265 (4556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Educaţie

Fenomenul plantelor etnobotanice, temă de dirigenţie în şcolile sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Inspectorulşcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Petru Carcalete, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că în şcoli trebuie să se facă mai multă educaţie la orele de dirigenţie pe tema fenomenului plantelor etnobotanice.

„Diriginţii trebuie să le vorbească elevilor la ora de dirigenţie despre efectele consumului de plante etnobotanice. Şi medicii pot să facă acest lucru, în şcolile în care funcţionează”, a declarat Carcalete, care a explicat că la sfârşitul săptămânii trecute a participat, la Iaşi, la o reuniune organizată de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) din Moldova, unde s-au întâlnit şefii de Poliţie din opt judeţe din Moldova, precum şi preşedinţii ATOP din fiecare judeţ.

„Săptămâna trecută am avut un caz mai deosebit în municipiul Suceava, legat de consumul de plante etnobotanice. Principala dezbatere din cadrul reuniunii de la Iaşi a fost subiectul plantelor etnobotanice. S-a discutat inclusiv de un proiect de lege pe care să-l înaintăm Parlamentului României, care să prevadă, printre altele, interzicerea comercializării acestor plante. S-a mai discutat şi de funcţionarea ATOP-ului la nivelul fiecărui judeţ”, a declarat Carcalete.

 

Campanii de informare

IŞJ Suceava face recomandări pentru intensificarea campaniilor de informare în şcoli cu privire la riscurile consumului de plante etnobotanice. Unităţilor şcolare li se recomandă informarea elevilor de gimnaziu şi liceu, a familiilor acestora despre efectele nocive ale substanţelor, prin continuarea programelor de prevenire iniţiate în anul şcolar anterior: „Vise care ucid” „Aripi de speranţă”, „Dependenţi de libertate”, în colaborare cu diferiţi parteneri.

Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, le-a sugerat tuturor profesorilor „ca în toate şcolile să se facă educaţie în ceea ce priveşte aceste plante etnobotanice, care, din informaţiile oferite de un medic specialist din Iaşi, sunt mult mai agresive chiar decât drogurile adevărate, în sensul că deteriorează organismul tinerilor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fenomenul plantelor etnobotanice, temă de dirigenţie în şcolile sucevene.
 Vizualizări articol: 953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Fenomenul plantelor etnobotanice, temă de dirigenţie în şcolile sucevene3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Selectia naturala trimis de
(10 nov 2010, 11:52:35
oamenii au facut lucruri idioate mereu, din cele mai vechi timpuri. Si o parte din ei, dadeau coltul repede. E o varianta a selectiei naturale, care curata lumea de persoanele cu deficiente in gandire. Orice individ care alege sa se delecteze cu etnobotanice (denumire idioata, pentru ca majoritatea sunt sintetice, derivate din alti compusi chimici) fara sa aiba pistolul la cap, isi merita soarta. Punct. Si da, chiar si un adolescent labil, influentabil, cu probleme, etc poate alege sa spuna NU. E mai greu, dar poate. Daca nu poate, inseamna ca oricand mai tarziu in viata, la prima problema aparuta, va devia si se va apuca de facut minuni. E o chesiune de timp pana cand un adolescent tulburat va pune mana pe pistolul lu' ta'su si va juca un 3D Shooter printr-un liceu...
2.   ... trimis de
(10 nov 2010, 18:11:46
Unde se face educatia - la scoala sau acasa ?
O intrebare destul de dificila, tinand cont de situatia invatamantului actual, sau de conditia anumitor familii mai mult sau mai putin scapatate.
Cineva mi-a dat un raspuns care m-a lasat fara cuvinte: educatia se face pe internet. Destul de grav, nu credeti ?
3.   Vreau sa stiu! trimis de
(11 nov 2010, 08:58:01
Cum de nu ati scris despre baiatul din SV care a murit din cauza etnobotanicelor? N-ati aflat inca sau si-a exercitat influenta un important personaj politic inrudit cu baiatul si v-a interzis sa publicati ceva? Nu de alta, dar daca afla pustii ca se poate muri de la treburile astea poate-si injumatatesc doza data viitoare. Le-ar putea salva viata!
4.   O sa sti trimis de
(11 nov 2010, 09:56:19
Nu au scris din cauza ca...............provine din partea opozitiei..............o sa afli..........documenteaza-te.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei