Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 nov 2010 - Anul XV, nr. 260 (4551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probleme

Cererile de acordare a ajutoarelor la încălzire, puţine şi pline de greşeli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii mai au doar o săptămână la dispoziţie pentru a depune cererile de subvenţie la căldură, dar, comparativ cu anii anteriori, extrem de puţini oameni au solicitat până acum ajutoare la încălzirea locuinţelor.

Astfel, dacă anul trecut aproximativ 18.000 de suceveni au beneficiat de ajutoare la căldură, până acum, abia 1750 de cereri au fost depuse, atât din partea celor care se încălzesc în sistem centralizat, de la Termica, cât şi a celor care au centrale de apartament pe gaz metan. Până acum, au fost înregistrate 1073 de cereri de la sucevenii care au căldură în sistem centralizat şi 607 cereri de la cei care se încălzesc pe gaz metan, dar, din păcate, aproape 30% din cererile depuse sunt pline de greşeli, cu date eronate sau chiar complet nejustificate, încât solicitanţii nu vor putea beneficia de ajutoarele la căldură.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a cerut populaţiei care consideră că se încadrează în criteriile impuse de lege la acordarea subvenţiilor la căldură să depună aceste cereri până la 11 noiembrie, pentru a putea fi verificate şi întocmite dosarele de plată, dar, în acelaşi timp, le-a atras atenţia oamenilor, dar şi reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari asupra riscurilor pe care şi le asumă cei care completează aceste declaraţii în fals.

“Nu e posibil ca persoane care au domiciliul în comune din jurul Sucevei să vină să ceară subvenţie la căldură de la Primăria Suceava, dar totuşi avem multe astfel de cereri completate şi ajunse la noi. La fel, sunt persoane care ştiu că au mai multe apartamente şi totuşi au solicitat ajutoare la căldură, deşi legea le interzice. E posibil ca în urma noilor criterii, numărul celor care beneficiază de subvenţii să fie înjumătăţit faţă de anul trecut. Chiar dacă pentru mulţi e o pierdere mare, pentru că beneficiau de ceva bani din aceste subvenţii, să nu rişte să completeze în fals aceste cereri, pentru că ele sunt verificate, iar acolo unde îi prindem că au minţit trebuie să returneze banii primiţi, li se taie subvenţia, ba, mai mult, li se întocmeşte şi dosar penal”, a spus Ion Lungu.

Numărul cererilor de acordare a subvenţiilor la căldură ar putea creşte în perioada următoare, ţinând cont de faptul că, până acum, doar 12 din cele 102 asociaţii de proprietari din municipiul Suceava au depus la primărie cererile adunate de la locatari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cererile de acordare a ajutoarelor la încălzire, puţine şi pline de greşeli.
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cererile de acordare a ajutoarelor la încălzire, puţine şi pline de greşeli3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei