Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 nov 2010 - Anul XV, nr. 260 (4551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Nu pot fi plătite "la nesfârşit" arieratele din sănătate, sistemul trebuie restructurat

Joi, 4 Noiembrie 2010 (17:16:39)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, că nu pot fi plătite "la nesfârşit" arieratele din sănătate până când sistemul nu este restructurat, până când nu sunt închise "găurile acestea uriaşe prin care se scurg bani fără a creşte calitatea actului medical".

"A fost această abordare - să continuăm plata arieratelor în sănătate, unde, după ce Guvernul a plătit două miliarde din arierate, care erau evaluate la trei miliarde. În două săptămâni au mai apărut arierate în valoare de încă 1,2 miliarde. Şi Fondul a solicitat, cu prioritate, plata acestor arierate, lucru pe care şi Guvernul şi eu l-am refuzat. Nu putem continua să plătim la nesfârşit la sănătate, până când sistemul de sănătate nu se restructurează, până când nu închidem găurile acestea uriaşe prin care se scurg bani fără a creşte calitatea actului medical, "a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că atât Guvernul, în ansamblul său, cât şi Ministerul Sănătăţii, cât şi Casa Naţională de Sănătate au la dispoziţie raportul Comisiei prezidenţiale pentru sănătate, făcut de oameni neangajaţi politic, care le dă soluţiile.

"Ce le cer eu este să urmeze soluţiile raportului. În acelaşi timp, nu puteam pune problema să continuăm să aruncăm bani în această gaură neagră, care e sănătatea, fără să ştim pe ce, în timp ce sacrificăm subvenţiile la agricultură. Or, abordarea noastră a fost foarte fermă, din acest punct de vedere. Guvernul nu va mai plăti salariile. Guvernul nu va mai plăti din bugetul de stat până când nu se produce un proces de restructurare a spitalelor. Şi vă pot spune, spre exemplu, priveam la un oraş unde este un mare spital judeţean şi un mare spital municipal, spitalele fiind transferate deja la administraţiile locale. Am văzut hotărârea unui consiliu extrem de bună - închiderea unuia din ele, mutarea medicilor şi a asistentelor, a personalului, într-unul singur şi alocarea de resurse pentru bună performanţă medicală în spitalul judeţean, care rămâne în funcţiune, deci unificarea celor două spitale. Practic, ceea ce arată că nu avem nicio lipsă de personal atât de mare cât o declarăm şi avem şi o mare risipă, pentru că ţinem deschise mai multe spitale decât de trebuie. V-am dat un exemplu. Deci restructurarea trebuie să se producă", a spus preşedintele Băsescu.

El a mai susţinut varianta ca banii care nu vor fi direcţionaţi către arieratele din sistemul de sănătate să fie daţi pentru subvenţiile din agricultură.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Nu pot fi plătite "la nesfârşit" arieratele din sănătate, sistemul trebuie restructurat.
 Vizualizări articol: 800 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Nu pot fi plătite "la nesfârşit" arieratele din sănătate, sistemul trebuie restructurat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei